Znate li mozda ovi T610 sta se prodaju u oglasniku da li im je ispravljen sum i kako ga otkriti, mislim da li je ocit ili nesto nezamjetljivo.
Kada uopce dolazi u ducane?
Thanx
Printable View
Znate li mozda ovi T610 sta se prodaju u oglasniku da li im je ispravljen sum i kako ga otkriti, mislim da li je ocit ili nesto nezamjetljivo.
Kada uopce dolazi u ducane?
Thanx
Šum je navodno prilično primjetan i ima više podataka o tome koje su serije oslobođene te napasti... neki kažu serije nakon 17. tjedna proizvodnje a neki nakon 21. i 23. tjedna... no neki koji imaju telefon iz serije 20 su isto se žalili na šum...
Kako saznati koji tjedan je telefon proizveden: pogledaj ispod baterije na kučištu bi trebalo pisati nešto kao 03W17 ili 03W21... uglavnom bitan ti je ovaj zadnji dvoznamenkasti broj jer označava tjedan produkcije. Ovi borjevi i slova ispred mogu biti i drukčiji od ovog što sam napisao...
Ali prije kupnje obavezno nazovi nekog, poglasni slušalicu na najjače i šuti i slušaj da vidiš da li ima šuma...
Također sam saznao da se šum može ispraviti SOFTVERSKOM nadogradnjom jer nije problem u hardveru nego, očito, softveru.
Nadam se da sam pomogao! :)
Vjerovatno je osjetljivost mikrofona, u pitanju jer s osjetljivim mikrofonom u blizini glasnog zvučnika dobijemo taj "hissing problem" koji nije ništa drugo nego klasična mikrofonija, kao kad nazoveš telefonom Upitnik, a televizor ti je jako pojačan, pa ti Joško kaže da utišaš televizor!
Evo pogledajte ovaj thread ovdje s dodatnim informacijama - npr. tom sa se šum ipak ne može otkloniti soft upgradeom... http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...3245#post23245
Dobro su ga uprskali...A baš mi se sviđao
Hvala Whiteboy.Ovim zadnjim "može ispraviti SOFTVERSKOM nadogradnjom " puno pomogao.Hvala!!
nažalost nije stvar u SWu nego u hardveru i telefoni sa takvom greškom bi se trebali vratiti u dučan gdje su kupljeni. U hrvatskoj takvih nema i neće ih biti osim onih koji su došli na crno. Budući da se radi o hardverskoj grešci čisto sumnjam da se kvar može otkloniti nadogradnjom SWa. Ako je netko pokušao neka javi.
Ima neki tip iz UK-a na jednom forumu koji tvrdi da mu je stvar riješena softom.
@ nered... mozda je glupo pitanje, no zasto tvrdis da ih u hr u ducanima nece biti? :)
mozda zato jer je u hr doso vec kada je greska bila ispravljena, dosao je kasnije nego u evropi
treba pitati HRC-a jel ono to ima osim ako ga netko vec to nije pitao... i moj t610 dolazi sutra pa cu Vam ja javiti
Iskreni i ja čujem šum u nekim stvarima.Mobitel mi je iz 22. tjedna.Recimo u golfu puknem lopticu uz zid i kad lupne u zid proizvede neki zvuk sa šumom...Melodije nemaju šuma.Poslao sam poruku ovima u EM-u pa me baš zanima kaj će reći
ma jel cujes sum dok razgovaras? To sa golfom i slicim stvarima je dobro poznato...(barem meni jer pratim strane forume)
Ne.Kad razgovaram je sve ok.Znači moj mobitel nema šum?Mislim uplašio sam se kad bih ga negdje čuo.Ipak ću nadogradit soft pa kaj bude...Kad ga dobiješ provjeri.Usput koja je najnovisa verzija SW-a?
Onda je ok ako ne cujes dok razgovaras!
Sto se tice najnovijeg sw-a ne znam...odi na neki strani forum npr.
www.howardforums.com ili mailaj ili jos bolje zovi EM
Most likely it is devices which have R2A firmware version or below, all models with version R3A have no such problems
Moj ima R1A...Kaj ću sad
Pa napravi upgrejd...ali ne vjerujem da EM vec ima taj FW
iako to ti i ne bi trebao biti neki problem...imas t610 to je glavno!!! :)
Točno :)
Ti imas a meni dolazi sutra :D
Ovaj t300 mi je koma ali j najsličniji mome...Sramota
= Citat =:
Poslao: vrag
@ nered... mozda je glupo pitanje, no zasto tvrdis da ih u hr u ducanima nece biti? :)
informacija iz Sony Ericssona
Sad mozemo biti sigurni :)
@ nered... hvala! To mi puno govori... :)