-
Nokia 5100
http://www.mobile-phones-uk.org.uk/images/nokia5100.gif
Znam da je ovo već stari mobač i da se nema o njemu šta puno za pričati, Nokia ko' Nokia, software series 40 i nema tu šta.
Ali nije baš tako, danas sam se po prvi puta igrao s njim, mobač je fenomenalan, dobrih dimenzija, dobre mase i što je najvažnije ne moraš ga paziti da se ne izgrebe.
Tipke su dobre, ima se dobar feeling jesi li je stisnio ili nisi, a display je bolji jedno šest do osam puta od onoga na N 7210.
Ono malo svjetlo gore je jaka fora za auto u mraku ili kad gađaš bravu a u hodniku svjetlo ne radi.
Temperaturica je isto fora, ma odličan je.
Ima tko što za reći?
-
Nokia ko Nokia...telefon za poslovne ljude, telefon za mlade, telefon za matore, telefon za one koji zive na moru...pa sad i za one koji su cesto na planinama. Idealan za one koji se bave Mount Bikeingom i planinarenjem...
Poz!
-
Ja sam si ga mislila kupiti, ali sam se predomiislila zbog dimenzija i težine i navodno baterija ne drži dugo.:rolleyes: Inače mi se sviđa.
-
Ma nije ni velik ni težak, odličan je!
-
glomazan je i nezgrapan....sav je plastican za poludit - kao da imam u ruci igracku od jednogodisnjeg djeteta...ta kvaliteta kucista me pomalo podsjeca na one plasticne sandale za more --isto je....
-
Makar dizajn vuče na sandale... ;D
Ne zaboravite isti ima i vanjsku rasvjetu... ;)
-
Dred baš sam išao vidjeti koji ti mobač koristiš ali nisi napisao u profilu!
Prve dvije tvrdnje ti ne stoje, to je tvoje subjektivno mišljenje znači nije on takav nego je on tebi takav, a to i nije baš jako bitno.
A to da je plastičan, mislim-pa od čega bi trebao biti mobitel koji je za plažu, sport, pecanje i nebrigu, od tankog vitražnog stakla?
Daj mi napiši šta ti imaš pa ću ti ja napisati šta nemaš, a imao bi da imaš N 5100!
-
ovo si simpaticno napisao....trenutno koristim samsung A-800....
ovako je sve to izgledalo
ericsson t10 - nokia 7110 - motorola v 51 - siemens s45 - sonyericsson t600 - samsung a-800
s tim da sam jos isprobao masu mobitela....
je glomazan je nekako i nezgrapan - previse je razigran - kao da je za osmoskolce (bez uvrede) - puno mi je bolji siemens me45 koji je dvije godine stariji....
-
Javi Nokiji da je tebi taj njihov model bez veze, sigurno će obustaviti proizvodnju, eto toliko je vazno šta ti o njemu misliš, isto kao što zbog mojeg mišljenja neće pojačati proizvodnju.
Na ovom Forumu se očekuju utemeljena argumentacija mišljenja, to što je tebi N 5100 smeće zato što je plastičan je ekstremna glupost, može ti se nesviđati ali napiši "meni i zbog" a ne "telefon je..." za stvari koje odražavaju tvoje subjektivno mišljenje.
Ako ne možeš shvatiti šta ti ja govorim ovdje žao mi je ali ja prepisku s tobom završavam ovim ovdje.
Btw, nisi me impresionirao ni količinom ni izborom modela koje si koristio, moj bi spisak bio tri puta veći i odavao bi veću kvalitetu kako uređaja tako i njihovog usera.
Aj' Bok!
-
ne znam koji razlozi ti jos trebaju pored onih koje sam napisao kako bih argumentirao kako taj mobitel ne zadovoljava svojom kvalitetom izrade.....
-
dred, to je tebi možda takav dojam, ne znači da je telefon loš. meni se čisto svidio kad sam ga imao u rukama nakratko...
plus toga, ne potežite interpersonalne svađe i vrijeđanja (ne, ne želim tu slušati tko je koga i zašto, just chill out :))....
-
Evo ja chill-iram i cool-iram i ne svađam se više, mada mi je žao zbog cenzure, baš sam lijepo bio složio onaj svoj zadnji post, i lijepu sam sličicu bio stavio, eh moja umjetnička strijemljenja nikada nisu dobro shvaćena! :lol:
-
Ne moze se suditi o mobilnom na osnovu slike! Kad se telefon uzme u ruku, to je vec druga stvar...onda si kompetentan da pricas nesto. Ni meni se N 3650 na prvi pogled nije svidjela, a sad sam odusevljen...kao kvalitetna muzika.
Imace taj telefon dosta musterija :ban:
-
Ti Ivice najbolje znaš pošto si ga imao u ruci i ako kažeš da je mob dobar onda nema razloga da ti ne vjerujem.:cool:
-
Zbilja ima nešto u percepciji jer kad su reklamirali recimo SE P800 bio mije guba sve dok ga nisam uzeo u ruke i shvatio da ti treba neka torba ako ga misliš "vući" sa sobom...
Nažalost s N5100 se još nisam sreo ali sa slika mi ne djeluje nekako inpozantno (i nikako se ne mogu oteti dojmu koji je ostavila N5210 - bez maske ima potencijala dok "obučena" :( te izgleda to projeciram na N5100).
-
moram priznati da mi uopce nije drago da je doslo da takvog rijecnika ali moram primijetiti da cenzura nije bila potpuna i pravedna...nema veze, meni su telefoni jos uvijek telefoni i pratim ih samo kao zanimljive tehnicke stvarcice (puput ostalih informatickih smicalica) i nisam emotivno vezan niti zaljubljen u njih...
no i dalje tvrdim da je Nokia 5100 dizajnirana poput plasticnih sandalica za plazu i da ce bas ova plava boja odlicno slagati uz iste takve prozracne svijetloplave sandalice.... cim nadjem pravu slikicu ja cu to i potkrijepiti jos i jasnije....
sto je tu lose - barem da je kvaliteta poput tih sandalica jer su one prakticno neunistive....nadalje nisam niti jedanput rekao da je on los i da ne valja...dajte malo citajte sto pise a ne "iz vedra neba pa u rebra..."
-
Meni se isto ne sviđa dizajn ovako sa slike no to ništa ne znači jer mi se ni dizajn SE T600 nije svidio kad sam ga vidio na slici prvi put, no kad sam ga primio u ruku naprosto sam se zaljubio u taj telefon i bio mi je najljepši! No kako ovu Nokiu nisam držao u ruci niti se igrao s njim pa više od svog ukusa što se tiče dizajna ne mogu reći o njemu... ali vjerujem Ivici i Zappanu ako vele da je telefon dobar.
-
Ma jasno da se on ne mora sviđati svakome, zašto i bi, pa jasno je da je sve stvar osobnog ukusa i percepcije pojedinca.
Ja sam vrlo subjektivan u svojim procjenama, što je normalno, pa tko može biti objektivan po pitanju vlastitog mišljenja, to je terminološki kontradiktorno!
Meni je nakon što mobiliziram kompletno iskustvo u korištenju mobilne tehnologije i uređaja koji istu predstavljaju ( 16 modela do sada) postalo važno da osim solidnih mogućnosti telefon i ne moram baš pozorno čuvati od ogrebotina.
To je sve, to je LIGHT MOTIV mojih simpatija prema gore navedenom uređaju.
Osim što je vrlo zahvalan po pitanju izdržljivost i odolijevanja vanjskim utjecajima, SOFTWARE-ski je dostatan i za tzv. POWER USER-e, funkcionalnost mu nije kompromitirana zbog tog jakog plastičnog kućišta i tipkice fenomenalno reagiraju i daju ti povratnu komunikaciju kao da se radi o najnježnijem modelu, DISPLAY me oduševio jasnoćom, za razliku od, konkretno, N 7210.
Sve to pod LOGO-m koji jest meni taj model čini interesantnim i mislim si ga kupiti.
Hvala svima koji me razumiju.
:beer:
-
Ivica je odlicno istaknio sve detalje vezane uz doticni mobitel....
:beer:
-
-
Ivice tako si dobro opisao ovaj mob da ja sada razmišljam o kupnji dotičnog jer inače sam sportski tip i ako je istina sve šta si napisao uzimam.:)
:kiss: i tebi
-
@Mobyfan-ica
Stara probaj ga, nećeš se razočarati, možda je to sve skupa baš sukladno tvojim željama i dopadne ti se kao i meni.
Još to malo svjetlo gore je dobra forica stvarno, i ta temperaturica na zaslonu je interesantna stvarčica, pa možeš još konfigurirati jednu aplikaciju, koja ide s njim, da ti izračunava potrošnju kalorija za određenu aktivnost kojom se baviš, i tako...
A slika mu stvarno ne služi na čast, uživo je kud i kamo ozbiljniji i privlačniji.
Meni je bio nezanimljiv dok sam ga doživljavao samo preko slike, u pravom mi se svjetlu pokazao tek kad sam ga uzeo u ruke.
Eto, probaj ga ako ikako možeš pa odluči!
:angel:
-
A ovo s temperaturom... koliko je to precizno ako ga npr nosiš u džepu vrućih hlaćica? ;)
-
A ti doktore nosiš vruće hlačice, a?
Trebaš paziti da ne izgori senzor na mobaču, ako nasloniš testis na njega! :lol:
Zeka, naravno, kužim da misliš na cure!
-