Zaključan ADSL account zbog navonog abusea
Danas ođem doma i ne mogu se spojit na net, jer mi javlja invalid username i password. Nazovem Službu i pitam ih u čemu je problem, a čovjek mi veli da mi je zaključan account zbog spammanja i slanja virusa sa mojeg računala. Velim da sam nakon njihovog maila upozorenja od prije tjedan dana poskrenirao komp i očistio što je bilo za očistiti (uostalom, kako da ja znam da li je pronađen virus zbog kojeg je sve to i nastalo), a on mi ogovori da bih trebao pokušati sa nekim drugim antivirusnim programom. Netko me je reportao kao abusera i sad sam offline do daljnjega. Nit' kriv, nit' dužan, ali ne prema njima. Čitam na njuzima da se još nekima to dogoilo i da su vrlo laki u T-Comu na okidaču i da samo tako zaključavaju račune. Što da sad radim? Mislim da mi ništa drugo ne preostaje nego da formatiram disk na kojem su windowsi i da ih ponovno instaliram, jer su mi rekli da ako se i nakon uključenja accounta to ponovi, da će ga isključiti na uže vrijeme. A to što ja ne znam kako da se 100%-tno zaštitim i to što sam na ugovoru od godinu dana i to na flatu, to ih se, naravno, ne tiče. Ovo pišem s posla tako da odgovore neću vjerojatno vidjeti do sutra ujutro. Ako netko ima kakvu ideju, bio bih zahvalan jer sam na rubu da ubijem nekoga. Točnije, gadove iz T-Coma.