Prijedlog .
Da se stavi podforum Kamere u taj dio foruma jer sve vise ljudi kupuje takve uredjaje . Na taj nacin bi se dobilo na preglednosti tog djela foruma . Tj odjelili bi se fotoaparati i kamere .
Pozdrav
Printable View
Prijedlog .
Da se stavi podforum Kamere u taj dio foruma jer sve vise ljudi kupuje takve uredjaje . Na taj nacin bi se dobilo na preglednosti tog djela foruma . Tj odjelili bi se fotoaparati i kamere .
Pozdrav
kamere... misliš video kamere? može, samo daj smisli jel da se zove video kamere, digitalne video kamere ili ima neki prikladniji naziv... kamere se mogu shvatit kao fotoaparat, naime engleska inačica fotoaparata glasi upravo 'camera'
i drugo - nisam pratio, zar već ima u dig. fotografiji takvih tema pa da je to izazvano time ili samo pogled u budućnost pa da otvorimo i kad krene da dočekamo spremni?
Možda "Digitalne video kamere" ?
Da Bas na to mislim !
Digitalne video kamere bi bio ok naziv .
Sto se tice tema polako ali sigurno korisnici prelaze i na te stvari ... mislim da je otvoreno cca 5-6 tema (mozda i vise ) i lagano se siri . Jer takve stvari sve vise i vise idu u masovnu proizvodnju i svojom cjenom su sve privlacnije sirokim masama .
oke, meni se čini okej ako i moderator digitalnih fotoaparata se složi s ovim prijedlogom... dakle, bimbi, javi se s mišljenjem. u ovom obliku, ili u promijenjenom obliku - dakle ako smatraš da kamere ne pripadaju u fotoaparate, mogu dobit i svoj forum u kategoriji 'gadgeti' ako ima dovoljno tema za to.
Samo što je danas već tanka linija između digitalnih fotića i digitalnih kamera.. i jedni i drugi slikaju i snimaju... :D ;)
Hmm ... pa ajmo i u drugu krajnost .... Mobitel+kamera=Fotic ?!? Naravno da nije - mozes ga koristiti ali to za sad nije to ... mozda ce se u buducnosti desiti da cemo imati mobitle+fotic+video kameru sve u jednom ali do tada ... bumo vidli .
Iako vecina danasnjih digitalnih fotoaparata nudi i snimanje filmica cak i oni najbolji za sada se nemogu nositi sa imalo ozbiljnijom video kamerom pa cak i sa ovima koje kostaju oko 2000 kuna .... Naravno to vrjedi i obrnuto video kamera jos u potpunosti nemoze zamjeniti fotoaparat .
Za ocekivat je da se takva situacija promjeni za sljedecih 3-5 godina . I to samo ukoliko firme poput sony-a Canon-a i ostalih budu to htjele napraviti !
Ipak nisu to mali novci u igri . A robu treba prodat i zaraditi sto vise :)
Ma znam, samo sam spomenuo da je linija koja ih odvaja sve tanja...
Inače podržavam prijedlog.
Podrzavam prijedlog!
Ipak, da se malo referiram na otvaranje navedenoga podforuma. Glavni razlog bio bi da se ostali podforumi namjenjeni digitalnoj fotografiji i fotoaparatima rasterete i odvoje od tema vezanih uz digitalne video kamere. Interes (barem do sada pokazan) forumasa za tematiku koja bi se obradjivala u novo otvorenoj temi definitivno ne opravdava njeno otvaranje...ali kako je netko ovdje rekao, sve se vise i vise takovih kamerica kupuje, pa budimo spremni...
Trenutno na forumu digitalna fotografija ima sveukupno osam tema koje se ticu digitalnih video kamera (i nije neki broj).
Eto, tako, ako nitko nema nista protiv, zappan, WB ili gog mogu kada smognu vremena otvoriti podforum u forumu Digitalna fotografija. Teme koje su sada po drugim podforumima a spadaju u novo otvoreni ja cu prebaciti u Digitalne video kamere, cim podforum bude otvoren.
OPIS PODFORUMA:
Digitalne video kamere (Camcorders)
Dio foruma namijenjen SVEMU sto se tice digitalnih video kamera (usporedbe i karaktaristike pojedinih modela, savjeti prilikom kupnje, video capturing na racunala, programi za obradu snimljenoga materijala, codeci...)
...podržavam, mislim da će dobro doći jer ćemo se moći lakše snaći, najviše zbog ovoga - video capturing na racunala, programi za obradu snimljenoga materijala, codeci...
Ma podržavam, ali nazovite je Video Kamere, ne digitalne video kamere jer neki imaju video kamere ;)
suvremene kamere su i tako sve digitalne, nećemo pričat o betama i VHS-u
otvaram. za sada onda unutar digitalnih fotoaparata, a ako bude prometa puno, možda jednog dana izvučemo i kao vlastiti forum u gadgetima, za sad možda stvarno nema potrebe.
Znači ako "nećemo pričat o..." onda ljudi u tom podforumu ne smiju otvarat teme o video capturingu na računala materijala snimljenog sa nekog kazetnog formata? Ili pitat kako uopće povezat takvu kameru sa računalom? ;)= Citat =:
Izvorno postao zappan
khm, ako to rade, onda snimaju digitalno, samo je izvor analogan, što je jednako kao kad digitalnom kamerom snimam tebe kako <umetni_po_želji> :p (osim ako se u međuvremenu nisi digitalizirao :) )
jesi cjepidlaka :)
nisam mislio da će bit zabranjeno, nego vrlo vjerojatno neće o full analogiji baš biti preveć tema, dok je prebacivanje na digitalni medij - tema o digitalnom