-
konfa do 3000 kuna
kupujem komp do 3000. moze bit 100-200kn vise ili manje. trebam ga za doma. treba mi vise manje za autocad i ove neke programcice slicne, a i trazim da si mogu odigrat neku igru bez nekakvih problema. netreba mi bit grafika najbolja na igricu sa svim i svacim da vidim. da recimo nfs under hp2 mogu odighrat bez nekih problema. treba mi sve osim cd-dvd-roma i cd przilice. ak se moze uhvatit kakav dvd snimac nek bude, ali nije obavezno. sad vi recite dal je moguce uopce kaj kupit takvog. vi pocnite sa prijedlozima, a ja cu se nadovezat ak mi kaj treba vise ili manje. i jos da velim da mi clockiranje nije na pameti pa znaci to mozete isljucit kod graficke i proc. ajd pomozite meni kao nekakvom pocetniku. puno hvala svima.
p.s. jos da dodam. neki ce rec potrazi po forumu. ima toga, ali vise manje to su stari threadovi, pa se nemogu bazirat na njima. a i da znam kaj mi treba ne bih ovo uopce pisal. i dal je bolje kupovat u hg spotu ili ve-milu
-
evo da jos dodam neke moje zelje ako je moguce. disk da bude 120gb ako je moguce, a memorija 1gb. isto ako moze. floopy takoder trebam.
-
Jako je tesko razgovarati o konfi sa 120 GB HDDom te 1GB rama jer samo to dvoje kosta 1300 kuna, i onda ostaje 1700 za procesor, matičnu, grafičku, napajanje i kučište...
ako ti je komp za programe poput autocad, moraš imati 1GB, odnosno nemoraš, ali bi lakše komp disao...
ako radiš u tim programima, odma ti treba bolji pocesor... Tipa Pentium ili Venice, a Celeroni i semproni ne...
naravno treba ti i normalan i pristojan disk te bi on bio kapaciteta 120GB...
ali onda ti strada grafička... i tu dobiješ nešto iznimno slabo, koje opet kasnije možeš unaprijediti...
mogu ti sastaviti komp di bi ti stradala ploča, odnosno pod time mislim da bi bila baš jedna od slabijih na tržištu, i onda bi moga i igrati lipo igre jer bi ti pojačao grafičku... no opet onda bi teško nadogradio taj komp za pola godine...
i još je jedan problem, dali možeš kupovati samo u Vemilu i samo u šrotu ili možeš nešta iz vemila i nešta iz šrota?
u biti ovo bi ja uzeo da sam na tvom mjestu...:
iz vemila:
-Maxtor HDD 120GB Sata
-1GB DDR2 Kingmax 533
-Pentium Intel4 505 BOX 2.66GHz, 533MHz, 775-pin, 1MB
-Codegen midi tower 3320-CA, crno, 300W, P4, USB,audio
-Leadtek A340 T, GeForce FX 5200, 128M, TV out
iz Hg spota:
-MBO ASROCK, s. 775, 775 Dual 880 Pro, VIA PT880, BUS 1066 MHz, serial ATA, RAID, 7.1 zvuk, LAN, DDR 2, ATX 2
sveukupno je 3240 kuna... dakle to je moja preporuka ako se bavis programima... nazalost na ovaj kom neces moci dogradjivati bijesne kartice jer se AGP sve manje i manje proizvodi... dakle u buducnosti ces morati ubosti i plocu i karticu ako oces bolje igranje....
ako bi volio da se mozes igrati odma, i da je konfa prosjecna to se lagano moze napraviti, ali onda upamti da ako budes nadogradjivao da ces par komponenti morati ugraditi...
Evo ti jedna takva konfa:
iz vemila:
-Leadtek PX6600 TD, GF 6600, PCIE, 128MB, TV-out, DVI
-DDR 512MB PC3200 (400MHz) SuperRAM Kingmax
-Codegen midi tower 3320-CA, crno, 300W, P4, USB,audio
-CPU AMD Sempron 64 BOX 3000+, Sck754
-MB EPoX 8NPA7I, Socket 754, nForce4-4x,PCI-E, SATA, LAN, ATX
-HDD Maxtor S-ATA 120 GB
cijena ista kao i ono gore, samo je ovdje sve iz vemila...
no da ja sad tebi nebi tu poceo pisati sve moguce konfiguracije koje mi padaju napamet, lijepo ti meni reci kad planiras upgradeati kompjuter, za koliko vremena, i koliko novaca bi tada ulozio u njega pa da ti napravim idealnu konfu...
-
ovako. ne koristim neke lude programe. autocad koristim jedanput ili dvaput mjesecno. ono, ak ne stignem kaj na poslu zavrsavam doma. ipak 8 sati radim u njemu i neda mi se jos i doma. znaci netrebas se bazirat na neke posebne programcice. buraz mi treba za osovnu skolu, i koristi office i jos neke male programcice, ugl. imam stari komp(pogledaj u oglase i vidjet ces kaj imam sad) i sve kaj mi radi s njim radit ce i s novim.
kaj se tice nekakvih igara, ono, hocu da mi odvrti nesto boljeg ( nfs underground), to sad prasimo ja i buraz.
kaj se tice kasnijeg nadogradivanja s tim se bas i ne zamaram jer cu si kupit laptop, pa ce ovo bit samo tak da je doma.
znaci necu sad nesto da mi drzi godinu dana. imam komp star 5 godina i nisam nis nadogradival. znaci dok ide, ide. clockirat necu nis.
mislim kupovat tu jer mislim da imaju nasiru ponudu. to cu kupit na rate, pa zato hocu sve u jednom shopu obavit. cifra do koje bi isao je max. 3500. meni odgovara i disk od 80 gb, ak to kaj spasava stvar. imam i disk od 20gb pa cu njega stavit.
ak trebas jos kaj samo pitaj, isto kak cu i ja tebe.
-
Uzmi ovu doljnju konfiguraciju...
ta ce biti super... i obavljat ce sve sto treba...
kasnije reda radi ulozi 200 kuna i kupi 512 MB ddr rama...
komp ce biti super... grafu ces moci nadogradjivati sljdecih par godina, sve dok netko ne smisli novi standard...
moci ces igrati underground 1 i 2 na High Deataljima i najvecoj rezoluciji...
kao i GTA SA i tako neke igre koje su izasle krajem 2004 odnosno do polovice 2005, a sve novije ces igradi na velikim rezolucijama i asamnjenim detaljima...
nadam se da si happy...
Uživaj i pozz
-
ajd malo sam pretjeral. nek izdrzi bar godinu dana, makar znam da bez nadogradivanja nece.
-
znaci ova donja je s 512 rama? jel to i napajanje i hladenje sve unutra?
-
Da, to ti je komplet konfiguracija:
Kučište, Napajanje, Matična, Procesor, Hlađenje, Memorija, Grafička, Hard disk...
ta je sa 512 rama i moci ce igrati sve igre koje si ti naveo i koje sam ja naveo... kad dodje potrebe za više onda se umetne još jedna pločica od 512
-
ok stari. vjerovat cu ti i kupit to. kad to sve kupim, javim kak sljaka. ak cu kaj mozda mijenjat, kaj se tice financija, javim se. hvala puno. pozdrav
-
daj mi samo reci koju maticnu uzeti. napisal si dvije.
-
E fakat sorry stari, bio sam pravio 2 konfiguracije od jednom pa mi je ostala jedna maticna viska...
evo odgovarajuce za taj procesor...
-
-
Malo si kupis naocale pa pogledas da sam editirao post...
-
e stvarno sorry. nisam uopce gledal gore. mislio sam da ces napisat. sorry
-
Codegen midi tower 3320-CA, crno, 300W, P4, USB,audio
Power Supply FORTRON 400W, ATX 2.0, HQ, PFC, 12cm fan
MB EPoX 8NPA7I, Socket 754, nForce4-4x,PCI-E, SATA, LAN, ATX
Leadtek PX6600LE TD, GF 6600LE, PCIE, 128MB, TV-out, DVI
CPU AMD Sempron 64 3000+, Sck754
*HDD Seagate ST3200822AS, 200 GB 8MB, S-ATA150, 7200 ( ali vjerojatno bude 120 gb)
2 x DDR 512MB PC3200 (400MHz) SuperRAM Kingmax
FDD 1.44 MB BLACK
TerraTec SoundSystem Aureon 5.1 PCI
Logitech Internet Pro Keyboard, PS2, black, HR, OEM
Logitech Pilot optical mouse, black / 931145-0914
evo, uz jos neke savjete iskusnih informaticara, ovo je konacna konfa. ak mislite da nesto ne stima, recite pa cu razmislit.
mislim da je to dosta dodar komp
-
grafa je očajna, nemoju ju uzimati...
-
-
predlozio ti je 6600 TD a ne 6600 LE TD..u ovom LE lezi caka..odnosno ne lezi nis jer je kartica srot sam po sebi..ali ova 6600 TD za tu lovu prva liga...
-
ok. u subotu idem po komp, pa ak ima jos nesto za dodat samo nek se javi. uglavnom sve ostaje ovak ( osim graf: le za td).