laptop mi posjduje infrared port, mobitel također - a ne mogu ih povezat. u čemu je stvar? valjda trebam neki programčić na kompu - gdje naći?
mobitel već povezivala s drugim mobitelima, problem nije u njemu.
Printable View
laptop mi posjduje infrared port, mobitel također - a ne mogu ih povezat. u čemu je stvar? valjda trebam neki programčić na kompu - gdje naći?
mobitel već povezivala s drugim mobitelima, problem nije u njemu.
a koji mobitel imas?...
alcatel ot 531, ali slala i primala podatke od nokie, samsunga i sony ericssona.
komp odbija i sony ericsson.
mora ti mob imat ukljucen infra red, onda priblizis mob pc-u, nakon nekoliko sekundi ti treba javit da je pronasao novi uredjaj... ako ti ne prepozna onda ti nest sa driverima ne valja...
sve sam to isprobala, i mislim da jesu driveri u pitanju - tj. nema ih - imaš li kakvu ideju di da ih nađem na netu i skinem? to bi bilo predivno!
prvo probaj ovo...
p.s. jel znas di ti je infra red na compu, mislim ono di ti izlaze te zrake?= Citat =:
The infrared port can be enabled in the BIOS. Please start the notebook and press F2 to enter Bios setup.
Go to:
Advanced
->I/O Configuration
->Serial Port
and set it to enable. Set the mode to FIR (Fast infrared).
Save bios values and restart your Notebook.
Also download this:
ftp://ftp.support.acer-euro.com/note.../winxp/fir.zip
aha, iza lijevo
još nisam pokušala u biosu, ali kad isprobam javim rezultat - ak upali, odlično, ak ne, tražit ću još koji savjet...tnx!
ock, pokrenula ga. i9 sad opet s problemom - ne znam kak da prebacim nešto s mobitela na komp - konkretno stare sms poruke. ikakvi prijedlozi?
pa jel ti se spoji?
mene je isto zezo infracrveni pa sam skino neki program Error killer i sad sve radi normalno (program je oko 300kn)= Citat =:
Izvorno postao val
znam da ima jednostavnijih riješenja ali cijeli je moj laptop sad ko nov i radi ko urica
Za prebacivanje poruka sa moba na komp trebat će ti nekakav program (kao Nokia Suite za Nokiu i Mototools za Motorolu i sl.). Pogledaj malo po netu, na stranicama Alcatela, ako imaju programe za sinkronizaciju mobitela i računala, pa skini za tvoj model.