Zanima me usporedba slika slikanih s d600 i nokiom 6270,koje je mob kvalitetniji,koji bi vi uzeli?
Printable View
Zanima me usporedba slika slikanih s d600 i nokiom 6270,koje je mob kvalitetniji,koji bi vi uzeli?
za slike neznam koji je bolji, ali bi uzeo Nokiu ima infrared dok D600 nema te Samsung ne može da zvoni i vibrira u isto vrijeme a to me smeta, neznam koliko te veličina igra ulogu ali D600 je manji pa je tu prednost.
Pgledaj si malo ovo:
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone1=1103
Ja sam se dvoumio i izabrao d600 i evo zašto
D600 +: bolji dizajn, tv out, bolji video (qcif), pixel viewer
6270 +: fm radio
Ja mislim da d600 više nudi...makar je Nokia bolja marka...da je imala qcif video odmah bi uzeo nokiu...ali d600 na testovima ima najbolji video na mobitelima (osim N90 ja mislim)...
d600 je bolji i zbog zaslona i kamere.
Ne mogu se složiti s ovim, naime puno se je pričalo o tome na ovom forumu, postoji program preko kojeg se u melodiju stavlja vibracija= Citat =:
Izvorno postao HCSC
postoji samo koliko ja znam da se napravi za mmf format, ako netko zna i za mp3 neka kaže i razmislim da ga i ja onda uzimam, D600
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=15733
Po mom su dosta izjednaceni. D600 nema IC. Po specifikacijama D600 pobjeđuje u pitanju baterije. D600 ima lijepsi dizajn i kamera je po mom misljenju malo bolja. Snimanje na D600 je bolje. Moze se spojit na TV i odna gledat snimke. D600 ima vecu ugradenu memoriju. Ja bi izabro D600.
da ali nema svako komp= Citat =:
Izvorno postao error
Ja mislim da su Samsungovi modeli ipak malo precjenjeni u HR. To je za mene najviše trendseterski mob, a ne ono PILA za sve uvjete. Kod njih mi se sviđa jedino dizajn (Nek me čuju ovi iz Nokie) i to je to. Jednostavno neznam čime bih pohvali Samsung osim što je lijepo dizajniran.
pa ne bi se bas moglo reci da je d600 samo dobar dizajnerski iskorak!
slažem se da je samsung uglavnom sminka, ali je ovdje d600 dosta jak softverski...
Svatko uzima po svom nahođenju. Meni je Nokia nezamjenjiva i nikada ne bih uzimao Samsung.Jedino čime sam bio fasciniraj je 3D zvuk,ali sam zbog istoga brijao i na E398.
Pošto 6270 ima sve to, izbor je jasan,bar za mene.
i opet ponavljam:prednosti d600 nisu samo u zvuku i dizajnu!
gledam malo specifikacije, dizajn i ostalo... moj izbor bi bio D600! nekoliko sitnica, ali ipak bolje od 6270!
njoku zaj*** dizajn!
Odlicna mi je mogucnost pregledavanja word, excel, pdf fileova na televizoru, mislim da ne bi bilo lose Nokii da to 'prekopira' u svoje modele... Ali, znam da sam jako subjektivan, ali nikad ne bih mogao pretpostavit Samsung Nokii. Jednostavno me smeta Samsungov image, profiliraju se kao firma koja radi sminkerske mobitele, ne svidja mi se 'forma-je-vaznija-od-sadrzaja' pristup.
e vidis, u tom slucaju ja bi izabrao uvijek samsung zbog boljeg dizajna!
a ovaj d600 ima i dizajn i jako dobre funkcije za "sminkerski" mob.
Gle, i meni je dizajn bitan kod kupnje moba, ali mislim da Nokia ima bolja dizajnerska rjesenja od Samsunga. I sto je jos vaznije, ne temelji marketing velike vecine svojih mobova na tome. Daleko od toga da Samsung radi lose mobove (i750 me oborio s nogu), i daleko od toga da je d600 los mobitel, ali osobno cu se uvijek priklonit Nokii;) A 6270 je za mene najugodnije Nokiino iznenadjenje u dugo vremena!
Marko, ako te uhvati inspiracija i dobra volja, da nam opišeš feeling,odn. nešto kao recenzija iz prve ruke u svezi 6270.
Jel ona osjetljiva na packe prstiju?
;), je, kromirana je sa strane kao i 6680, n90. Dosta je masivna, debela, sto je meni ok, dobro lezi u ruci, klizni mehanizam radi besprijekorno, na dnu je stanjen kako bi se mogao drzati vodoravno kod koristenja kamere, kamera se iskljucivo koristi u vodoravnom polozaju. Kamera je standardana 2Mpx, prosjecna, nista posebno. Ne svidja mi se sto ne postoji zastita za kameru. Ekran je odlican, tek u zadnjih par tjedana, otkako imamo doba n90 i 6270 vidim koliko je 176*208 los ekran, te vise uopce nisam siguran da li cu bas zbog toga uzeti n91. Media playeru je dodan equilizer koji dosta dobro funkcionira. 3D stereo zvuk je odlican, ali mi se cini da je sama jacina zvuka slabija nego kod moje 6680, a pogotovo kod n70. 6270 ima dva zvucnika, smjesteni su bocno, jedan sa svake strane. Radio, kao i kod svih drugih Nokia koristi slusalice kao antenu, ali je moguce i pustiti radio preko zvucnika, naravno, ako je handsfree ustekan. Active standby je izveden drukcije nego na Symbianima. Nisam se bas previse igrao s mobom, pa nisam vidio da li se to moze iskljuciti, ali dok je standby ukljucen, isto su ukljuceni i precaci pomocu navigacijske tipke, pa se na to treba naviknuti. Ljudi sa dioptrijom ce znati cijeniti jako velike brojeve na ekranu pri zvanju, moj tata je s tim odusevljen;) Takodjer ima hotswap za miniSD, ali nije izveden kao kad 6630, 6680, n70, n90, gdje se ona pregrada dize okomito gore. Kod 6270 pregrada se 'rotira' prema unutra (ne znam kako to drukcije objasnit, nadam se da ste me skuzili). U paketu sa mobitelom dolaze slusalice HS 23 koje na sebi imaju kontrolu jacine zvuka, miniSD 128MB, CD, data kabel, punjac koji ima onaj tanji ulaz kao i n70 i n90, te adapter za stare Nokiine punjace.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Eto, ne znam vise sto da napisem, ako vas nesto jos zanima, rado cu odgovoriti!
Evo po ovome što je Marko napisao jako je sličan D600, jedino što nema fm i karticu uz njega...ali je zato zvuk preko internih zvučnika jak i ekran ima više dots per inch (bolji display)... i lakši je... Tako da sve u svemu izjednačeno...
Evo bas gledam recenzije na mobile reviewu; kaze da d600 ima rezoluciju 240*320, isto kao i 6270, pa mi nije jasno zasto onda d600 ima bolji display, sto znaci taj 'dots per inch'?= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
Vjerojatno je broj prikazanih boja po pikselu na 1 inču.Npr. kao N90, koja ima 2x veći ekran od običnih, dosadašnjih Nokijinih smartphonea, ali do četiri puta bolji ekran, upravo po toj mogućnosti prikaza boja po jednome pixelu.
Dosta su izjednačeni i Samsung i Nokia. Potonja izgleda počinje ugrađivati i neke aplikacije koje su bile namijenjene isključivo smartphoneima, što je pohvalno.
Nisi napisao koliko baterija drži? Pretpostavljam 2-3 dana? Uz umjerenu potrošnju. :)
Mob je kupljen u petak, a stari ga od tada nije punio. I ja mislim da traje oko 3 dana.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
320*240 je rezolucija i kod jednog i drugog, ne znam točno kolke su dimenzije displaya kod D600,a kolko kod 6270, ali po rezoluciji meni to ispada isti display :)
BTW,lakše je reć da ima više piksela nego dots per inch (dpi) :thumbup:
6270 ima i IR...
Samsungov display još nisam vidio, ali mi se zato Nokiin čini odličnim. Kontrast je super, a i rezolicija je bogovska.