-
Router
Ovako kupio sam Ethernet Broadband router i pustio sam komsiju da se prikljuci na moj internet, tako da sad imamo jednu konekciju, modem je tu kod mene on samo prikljucio kablo iz routera u kompjuter svoj. imali neki nacin da ja kontroliram njegovu brzinu, neki program ? jer vidim na brzini mog intrneta da se lik nalozio na downlodovanje totalno...
-
U biti router bi trebao raspodijeliti 50/50
da imas bolji router, sve bi to bilo ok, ali sad te ja pitam, zasto jednostavno nisi prikacio modem kod sebe, i sa svog kompa dao susjedu?
ja i susjed imamo vec 2 godine net i nikad nitko prmjedbi...
cak smo sad uzeli obojica svoj internet i imamo 2*cable i ako on nista neradi ja imam vecu brzinu i obratno...
mislim, nagovori susjeda da kupi isto nesto pa opet djelite...
ovak nista, ako je ruter po par sto kuna
-
Ne razumijem bas sta mi pokusavas reci, modem i jeste kod mene prikljucen na router i onda sam ja samo spojio kabel u drugi kompjuter i radi sve bez problema i onda je i komsija isto uradio samo iz routera spojio kabel u svoj kompjuter. ne razumijem kako sam mogo dati sa svog kompjutera i njemu internet bez routera
-
si ikad cuo za bridge connectins?
mogao si samo kupiti jos jednu mreznu kartu za svoj komp, u nju ubosti croosower kabel do susjeda... i u prvu mreznu svoj mdem (ili u usb, ovisno u sta ide)
i odes u my network, oznacis modem i susjeda i samo spojis... i woila...
onda ima nekih programcica koji limitiranju njemu net i tako...
al router kad kupujes o je da svima po potrebi dijeli koliko treba, i ako on ima neki download accelerator onda ce njegov prioritet biti veci...
-
e vidis nikad nisam cuo za bridge connections... morat cu da pricam sa njime, bit ce cut ;D