Pozdrav
Imam film u VCD formatu ali nema prijevoda ( Harry potter i plameni pehar)
dali ja ikako mogu na njega staviti prijevod i kako.
please help
SRETAN BOŽIĆ
Printable View
Pozdrav
Imam film u VCD formatu ali nema prijevoda ( Harry potter i plameni pehar)
dali ja ikako mogu na njega staviti prijevod i kako.
please help
SRETAN BOŽIĆ
Moraš konvertirati taj film ali da ti odmah ureže titlove tokom konverta...
Inače VCD ne može drukčije učitati titlove osim ako nisu narezani na film.
to je meni uspilo ali neznam s kojim programom
Moras prvo nac prevod na netu
a onda imas na bsplayeru opciju Load subtitles dodas prevod i to ti je to
nikad to nisam radio sa tim forrmatom ali ipak probaj...
Možeš ziher s bsplayer-om, nije važno koji je format. Možeš s bilo kojim programom koji čita subtitle-ove to nema veze s formatom jer titl uskače točno u određeno vrijeme sinkronizirano s filmom. Ako će ti malo felšati, odnosno ako će ti raniti ili kasniti, možeš ih podesiti s control + tipka za lijevo ili desno.
sjajna pomoc :)= Citat =:
Izvorno postao bluntafari
Koliko ja znam bs player(ili neki drugi divx player) nemogu da citaju vcd,jedini koji to mogu su dvd playeri ali neznam ni jedan koji podrsku za ubacivanje titlova na taj nacin...Mada mozes taj film kompresovati u divx format...
e ovo mozes uradit= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
a prevod ti je u notepadu, tako da s tim nemas problema
samo u bs player i load subtitles...:thumbup:
ovo za bs player znam...
ja sam mislio kako staviti da na linijskom dvd playeru titlovi budu prikazani,
ovo sa konvertiranjem mi se cini ok , ali sa kojim programom mogu zalijepiti titlove na film
Evo mali tutorial za pravljenje vcd sa titlovima.........
Potrebni programi:
1.TMPGEnc
2.DirectVobSub
3.Nero
--------------------------------------------------------------------------
1.Udjite u TMPGEnc idite na Option>Environmental Setting onda izaberite jezicak VFAPI plug-in. Tu cete vidjeti DirectShow Multimedia File Reader. Ako on nije na prvom mestu onda ga postavite tako sto cete kliknuti na njega (desnim klikom)i higher priority(ovo ponavljate dok ne dodje na prvo mjesto).
2.Udjite u Direct Vob Sub Configure (pronaci ce te ga u njegovom folderu ili u start meni-u) da napomonem da se mora izbrisati svaka verzija vob sub-a prije instalacije dvobsub-a. Tamo ce te podesiti sljedece:
Idete na jezicak general pa na prvu padajucu listu stavite "original height" , cekirate "MOD32 fix" , na drugu padajucu listu "Original resolution" i sto je najvaznije na trecoj padajucoj listi stavite "always load" sto znaci da ce se prevod ucitavati uvek kada se radi konverzija (nemojte da se brinete ako se desi tokom konverzije vidite vise prevoda jer ce se na dvd playeru prikazati samo jedan).
3.Udjite u TMPGenc Izaberite vcd pal , ucitajte film ,podesite sve sto zelite i kad pocne konverzija filma vi kliknite na "stop" i on ce vas pitati "abort" vi nemojte da nista kliknete. Dole u taskbaru ce se pojaviti zelena strelica vi kliknite na nju i videt cete na jezicku main dugme "open" . Kliknite na njega i izaberite prijevod od filma,ali pazite koju veličinu titla stavljate da vam na dvd playeru ne budu premali.(da napomenem da prijevod mora biti u .sub formatu)
Kad ste podesili sve ovo onda odgovorite na ono pitanje "abort" sa "no" da bi se konverzija nastavila.
4.Kada se konverzija završi,ako vam film.mpg bude prevelik i nestane na 1 cd otvorite TMPGenc,kliknite File i izaberite MPEG Tools-->Merge & Cut.
Pod Type stavite MPEG-1 Video CD,kliknite na Add,izaberite konverzirani film
dvokliknite na njega i odredite na koliko trebate dijelova narezati film.
5.Otvorite Neru i spržite film kao video cd.
To bi bilo to!:thumbup: :-/
hvala puno , thanks , danke...
nisam mogao naci . sub titlove za neki film , i ja stavio .srt titl i sve radi :spin:
Jesi uspio koji napraviti?
ajd meni pomozite necu otvarat novu temu. Hocu pomocu Movie dvd makera naprevit dvd od avi filma al mi je titl posebno s cim da ga urezem i oce to ziher radit?
Puno hvala unaprijed:thumbup:
nemoj "urezavat" titl u sliku, radije napravi normalni dvd sa normalnim titlovima(vob). Program je VSO software- Divx to DVD
uspio sam jedan napravit , slika , zvuk, titlovi :SUPER
ali sam sad napravio drugi , istim postupkom i to dvaput , ali mi nema zvuka
ZASTO???
ovaj vso divx to dvd mi nece pokrenuti
ZASTO???
zato mi nema zvuka???
please help
jel mi iko može reć kako staviti titl u film (wmp):wall:
nemozes u wmp, ali mozes u bs player
Možeš i u Windows Media Player preko direct show filtera kao što je ffdshow, VobSub i sl.
Provjeri ponovo postavke zvuka prije snimanja= Citat =:
Izvorno postao Black_Hawk
Inter video Win dvd creator radi bez problema i vrlo jednostavan kome treba nek se javi na pm i ostavi adresu ali neka naznači što mu treba jer dobijam dosta pošte
kako pomoću nero vision 7 ubaciti titlove u film?!?!
Nikako....
.... smola :-/