Da li je "protuzakonito" ako se uzme jedan paket FLATa na najvecoj brzini i tada se pomocu wirelles mreze shera internet konekcija malo vecem broju korisnika, tj da li T-com dopusta tako nesto ili?
Printable View
Da li je "protuzakonito" ako se uzme jedan paket FLATa na najvecoj brzini i tada se pomocu wirelles mreze shera internet konekcija malo vecem broju korisnika, tj da li T-com dopusta tako nesto ili?
Sto t-com ne zna, ne moze zabranit (to nas uce na pravnom fakultetu ;))
He he odlicno= Citat =:
Izvorno postao marko6630
ali evo cisto me zanimalo, jer sto posto je nekak zabranjeno, bas idem malo pogledati "uvjete koristenja ;)"
Ne postoji zakon o adslu, postoji ugovor koji si potpisao, pročitaj si tamo...
Inače, mislim da nije dozvoljeno, ali teško će te skužiti...
= Citat =:
Izvorno postao gog
Pa da to je ono, teze ce malo skuziti, a pitao sam jer ekipa masovno uzima najjaci paket sa flatom i puca na wirelles ap, pa onda po korisniku ispada da te dodje oko npr 80kn mjesecno, a imas flat i sto je najvaznije download od nekih 200Kb sto je ok! ;)
Koliko sam ja pohvatao informacija mislim da t-comu uopće nije važno što ćeš radit sa ADSL-om dok god im se uredno plaća,dijeli ga skim i koliko želiš ali neka ti sukorisnici plate svoj dio korištenja.
Ipak pregledaj Uvjete na ugovoru.
uvjeti ili ne uvjeti, tako nešto se može posložiti da se ne kuži. uglavnom, i tako nude opciju wirelessa da možeš i 2, 3 kompa ako imaš doma vlastita spojit na internet istovremeno. a kak oni znaju jesu kompovi tvoji il susjedovi? niti ih briga, njima je bitno da se troše pare i ako promet na flat rateu bude u normali, nitko se neće buniti.
Ili jednostavnije ako nemaš wireless uvijek imaš router pa možeš preko njega spojit više kompa, po meni je to bolja i sigurnija solucija.
Ja doma imam samo dva kompa isto tako sam nije preko wlana nego crossovera isto mi je share-ana i mislim da nije zabranjeno...a i da je nema teorije da te skuze....
Kaj ti nije bolje kupiti switch neki, ako već nisi uzeo router? Tako ti neće ovaj "glavni" komp morati biti stalno upaljen...
Naravno da mozes to radit
koliko sam ja cuo u nas u BiH
se mozes prikljuciti zajedno sa susjedom
i dijelite brzinu
a i tebi i njemu dolazi racun...naravno manja cijena za pola
U najgorem slucaju ako puno skidas mogu ti smanjiti brzinu.Mislim da ima nesto tako uvjetima koristenja.
Ako puno skidas mogu ti prekinut vezu...
...u biti ne jer mislim da je neki limit na 10 GB pa ti onda smanjuju brzinu (kakti ovo je neprovjereno ali sam nešto načuo o tome)...
Ma da.... j*** se njima, glavno da oni zarade= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Pa zato ti i smanje brzinu ili prekinu vezu, jer imaju premalo resursa= Citat =:
Izvorno postao error
cek, jel se mozemo onda recimo nas 4-5 frendova udruzit i uzet flat i svi skidamo a placamo svako dio?
Naravno, ne mogu te skuzit. To je i Turando pitao.= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
mene zanima ako se ja spojim sa svojim podacima kod nekog drugog adsl korisnika jel se njemu naplaćuje ili meni?
Našao sam ;)
11. Mogu li se svojim korisničkim računom spajati s drugih lokacija i kakva je u tom slučaju naplata?
T-Com pri uključenju MAXadsl usluge dodjeljuje korisniku račun s korisničkim imenom i lozinkom kojim se vrši naplata po prometu, neovisno o lokaciji s koje se korisnik spaja.
Dakle, korisnik se može spajati s bilo koje lokacije na kojoj je instalirana ADSL usluga, a naplata će se vršiti po korisničkom računu.
uuuuuu..... dakle netko ti mazne log i pass i popapa ti megabajte. pa to je beeeedd totalni... uopće nisam o tome razmišljala :-/
Da vidiš, mene zanima jel t-com vidi od kud se spajaš
Nema tu neke prevelike filozofije sve dok im plačaš telefone ti možeš spojit i 20 kompijutera ako imaš router koji to podržava. Kaj misliš na koji način funkcioniraju male firme koje imaju po par kompjutera i adsl, sigurno nema svaki poseban account. Ako dođeš kod frenda i on ima adsl kao i ti i ako se spojiš preko svojeg username-a i passworda kome če ići račun! Pa tebi zato, sve ovo šta pitate je zakonito dok je barem jedan od vas nositelj account-a i plača uredno račune ( a da ih i ne plača njega če sudski gonit a ne sve vas ).
:chatter::chatter::chatter:
naravno da vidi, točno se zna s kojeg pretplatničkog broja je izvršeno spajanje= Citat =:
Izvorno postao Compov
jel oni to provjeravaju?= Citat =:
Izvorno postao Inovator