naime sta .. duga je to prica al cu probat skratit ajd.
Jucer uujutro , probudim se ja i idem zapalit komp . Krene on ude u windowse i nakon 2 minute mmi se pojavi plavi ekran "windows are shut down to prevent damage..."
i ja reko super ... buduci da znam da mi se proc opasno grije , idem pogledat u bios za svaki slcucaj , kad ono temp procesora je 80 !!! pricekam 10 sekundi , penje se 81 82 83 84 85 !
i od dva coolera koje sam inace imo , jedan radi na 2600 okretaja , drugi na 0 ! (jedan ovaj manji neki je za chipset)
temp maticne 25 - 30 (maknuuo jednu stranu kuciste) a proc 85 :eek:
reko nista , gasi sve .. maknem sve zice i kompa , dignem ga gore , ukljucim u struju , kad ono CPU coller ne radi!?!?!?
uopc se ne vrti !??! ja poludio , reko dobro da mi nije procesor zgorio!!
probo sam odma odsarafit coolcer sa proca al niej islo jer je bio prevruc (uspio se u 2 minute tak jako zagrijat da ga nemrs primit ,uzas ! )
onda sam par sati poslje ga odsarafio , maknuo prasinu .. usteko ga natrag , zasarafio , pokrenuo komp , i RADI!
e sad .. to je sve bilo jucer navecer ..
danas ujutro opet , palim ja komp , i namjerno upalim svjetlo u sobi i pomaknem malklo kop da vidim cooler .. kad ono OPET NE RADI !
zgasim komp , sa prstom malo pokrenem ona rebarca na cooleru .. uzasno su ttroma i jedva naprvi 2 kruga kad ga zavrtim , al ajd.. pokrenem komp i radi cooler.
Ima neko ideju kaj mu je da ujutro nece radit?je da je malo zima al i pa nije to auto neg obicni cooler! da napomenem - ovaj drugi cooler za chipset radi stalno normalno .. napjanje mi je 300w ali nema se na kaj potrosit imam sv slabe komponente .
btw na cooleru pise 2001 godina.