Blagodati potrošačkog društva - hrvatska verzija
Da odma kažem da ne pišem ovo radi predstojećeg blagdanskog ludila i kopovanja namirnica za Božić i Novu Godinu na rate, mada je i to aktualna tema. I onda otplaćivanje do proljeća, za prežderavanje i preseravanje koje traje tjedan dana. Barem je tako kod mojih staraca i u susjedstvu. Kod mene definitvno nije.
Nego ono što mi je upalo u oko.
Jedan susjed, sitni obrtnik, ima dućan, živi prosječno, prodao kuću na selu koju je naslijedio, za 40 k € i kupi si lola novog Passata od 27 k €. :notooth:
Nije mi palo na pamet da s njim debatiram oko toga, nego mi njegova kćer to kaže, i još da ga vozi samo vikendom na selo i kad mora u ZG jednom ili dvaput godišnje. Inače vozi starog golfa dvojku.
E ***** ti mentalitet i logiku. Snobizam, taština, potreba za dokazivanjem.
Ima još jedan primjer, di je tip kupio VW Pola 16v s alu felgama na 5 godina, plaća mu je cca 4000 kn a rata nekih 2000 kn, žena sudužnik i tako to. Ja ga vidim na benzinskoj di uliva gorivo za 50 kuna. :(
Nadam se da ovakvih nema previše, ako poznajete nekoga ovakvog, slobodno se izjadajte, ili ne daj bože da neko u ovome sebe prepozna.