-
MagCom
http://www.promonet.hr/rubrike/gsm/r...je/magcom3.jpg http://www.promonet.hr/rubrike/gsm/r...je/magcom2.jpg
Iz MagCom-a, tvrtke sa 50 doničara (Capital Partners 21.2%, Telenor Venture 16.8% i Anders Wilhelmsen AS 16.8%) dolazi nam zanimljiva i nadasve originalna izvedba mobilnog telefona. Prve dvije stvari koje malo odskaču od uobučajenih rješenja su izrazito velik ekran velike rezolucije od 64 000 piksela koji omogučuje ispis, odnosno prikaz do 27 linija teksta nasuprot uobičajenih 5 do 7 što svakako olakšava pisanje poruka ili pregled WAP stranica te neuobičajen odabir materijala za masku telefona koja je načinjena od magnezija koji osim što pridonosi elegantnom izgledu uređaja ujedno i služi kao zaštita od zračenja prilikom uporabe. Po rezultatima testiranja respektabilnog Njemačkog IMST instituta ovaj telefon proizvodi zračenje, odnosno SAR vrijednot od 0.043, za usporedbu večina popularnih telefona dostupnih na tržištu imaju SAR veći od 1. U Europi je maksimala dozvoljena vrijednost 2 a u SAD-u 1.6 SAR. Što se tiče tehničkih karakteristika MagCom teži 157 grama, standardna baterija je Li Polymer koja na čekanju izdrži maksimalno 110 sati. Displej je površine 40 x 40 mm, 64000 piksela uz mogučnost ispisa 27 linija teksta od 40 znakova. Dimenzije su 97 x 57 x 31 mm. MagCom ima ugrađen ARM7 32-bitni procesor RISC arhitekture te 4 Mb skladišne i 265 Kb radne memorije. Od zanimljivijih aplikacija podržan je e-mail preko POP3, SMTP protokola, HTML preglednik, worldtime, kalkulator i prediktivni unos. Trenutačni proizvodni planovi svode se na 3000 primjeraka mjesečno sa trendom porasta u skladu sa širenjem tržišta.
Comentari?
-
Been there,done that...
Negdje sam već spomenuo ovaj model.
-
-
za onog tko ne traži kolorac, ovaj mob je idealno rješenje, ali vjerujem da danas takvih ljudi više nema...
-
Ja bih ga uze obez beda, cijena?
-
zaboravih napisat prevelik je!
-
Al bi ga svi rado imali,zar ne...
-
da mi ga neko pokloni nebi se ljutio
-
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: