Vidim nije bilo do sada tema o Eronetu, a budući da sam ja njihov korisnik, slobodno pitajte ako vas šta interesuje.
Ili, pogledajte veb stranicu: www.eronet.ba
Printable View
Vidim nije bilo do sada tema o Eronetu, a budući da sam ja njihov korisnik, slobodno pitajte ako vas šta interesuje.
Ili, pogledajte veb stranicu: www.eronet.ba
Nažalost nema se što reći jer je lošijaa kopija croneta sa još manje korisničkih opcija.
http://www.eronet.ba/images/main_nav/logo.gif =http://img211.imageshack.us/img211/6918/cronet5bq.jpg
Pa ne znam baš. Ja sam prije bio na Mobi's-u, ali sam prešao zbog ovog free trial perioda gdje je gprs besplatan, i zadovoljan sam. Cijene su povoljnije...evo recimo jedna poruka na Mobi's-u košta 11 pfeninga, kod Eroneta 9 pfeninga.
note: 11 pfeninga je 44 lp, a 9 pf je 36 lipa. (multiplikator je 4)
Ja sam bio na Mobi's-u i vjeruj mi da je Eronet i bolji i povoljniji. Dobro, zaostaju u nekim uslugama, ali ne može i jare i pare. Trenutno je gprs besplatan, ni mms nije posebno skup (samo što se ne može slati van Eronet mreže, što je meni problem budući da je 99% Banjaluke i cijele R.Srpske na Mobi's-u), imaju dosta onih malih, 'nevažnih' besplatnih usluga, služba za korisnike je sasvim u redu...ja sam zadovoljan.
Elem, Eronet je mreža koja prikuplja korisnije, tako da je i očekivati da će biti i prvi i najjeftiniji u nekim stvarima. To je bio i razlog zašto sam se i prebacio.
Baš me i čudi da si se odlučio za "nevjerničku" ;D mrežu. Ko sve drugo u BiH i GSM mreže su razdijeljene po nacionalnoj osnovi. Znam dobro jer imam rodbinu u Hercegovini, i ne bi oni prešli na Mobi's ili GSM BiH taman da su ovi uopla jeftiniji ;D
E sad, ako kažeš da prikupljaju korisnike, onda se ipak nešto kreće a to bi značilo da ipak idu izvan nacionalnih i entitetskih okvira.
Sad kad već pričamo u Eronetu, znate li kako je Eronet uopće počeo.
Davne 1995 HT je Hrvatskoj pokrenuo "Cronet" gsm mrežu, prvu GSM mrežu (uz slovenski Mobitel) na području bivče Jugoslavije. Pošto je tada baš bio kraj rata, a Hercegovina ekonomski praktički pripojena Hrvatskoj, HT-ovci su našli za shodno svoju Cronet mrežu malo prebacit i u BiH. Izgražena je mreža na području cijele Hercegovine, Srednje Bosne i još nekih krajeva, a na kraju su čak postavili jedu baznu stanicu na Trebević pored Sarajeva ;D;D;D
Vrhunac bezobrazluka je bio taj što su svi brojevi koje su prodavali počinjali sa 098 i najluđe od svega je da je i poziv za državu bio hrvatski (385) ;D tako da kad bi, recimo, netko u Sarajevu trebao zvati nekog na mobitel, morau zvati 00385 ;D. Ok, imalo je to i dobru stranu, recimo dobro je došlo mnogim poslovnim ljudima, koji sa svojim NMT mobitelima nisu mogli prdnit izvan BH, Hr i Slo.
Ta bazna stanica u Sarajevu je neslavno završila tako što je visoki predstavnik EU morao narediti da se BTS makne ;D
Slično je u međuvremenu bilo u na teritoriju RS, sa mrežom iz Srbije.
Ma ja sam razmišljao ovako: Zašto da ja glumim patriotu i ostanem na toj mreži samo zato jer želim sve najbolje Telekomu Srpske, kad oni mene ne vole? Ne vole me jer su nabili cijene koje bi i za Švajcarce bile preskupe, a sve se uzdaju da neće gubiti korisnike jer, eto, neće niko na 'nevjerničku mrežu'. E pa evo ja hoću.
Što se tiče Mobi's-a, oni baš i nisu imali neke veze sa SiCG, jer su u vlasništvu Telekoma Republike Srpske, ne Telekoma Srbije. Istina, i mi zovemo u SiCG mreže po cijeni kao da nema granice, ali u tome nema ništa loše. Bar moramo, i uvijek smo morali, kucati +381 :)
He, to si ti i možda još neki, ali 99% će se sigurno voditi emocijama a ne razumom. Ista stvar ko u Hercegovini.
U svakom slučaju tržište će kad-tad učnit svoje.
Apsolutno...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ma kad promjene ustroj BIH-a i postane jedna drzava kako treba, tek onda ce pravo trziste tamo biti.
Bosna i Hercegovina i jeste jedna država. Njena unutrašnja organizacija nema nikakve veze sa tržištem telekomunikacija.= Citat =:
Izvorno postao andro2001
Problem (hm...za neke je to opet problem, za neke nije) je u tome što se Mobi's i dalje posmatra kao srpska mreža, Eronet i dalje kao hrvatska, a BH Mobile kao bošnjačka, tako da sve tri imaju neku vrstu monopola na svom teritoriju, a mi korisnici trpimo.