imam pentium 2.4northwood i zanima me na koliko ga mogu podici,a da ne utjece na pregrijavanje?isto me zanima i za graficku(imam nvidia 6600gt)?
Printable View
imam pentium 2.4northwood i zanima me na koliko ga mogu podici,a da ne utjece na pregrijavanje?isto me zanima i za graficku(imam nvidia 6600gt)?
gledaj nitko tebi ne može reći na koliko ti možeš dignuti svoj procesor jer to ovisi samo o tebi (dobro i još nekim stvarima :D).= Citat =:
Izvorno postao zmija
1.Nisi naveo ni kakvo hlađenje imaš.
2.Nisi napisao ni koji stepping imaš pa ako netko možda ima isti da ti kaže otprilike koliko njegov ide !
Diži fsb ali pazi i da memorija radi sikronono sa rprocesorom i pazi da temeprature ne prijeđe 60 stupnjeva. Kada više ne budeš moga dizati fsb digni malo napon i tako dalje...napon odi najviše do 1.7v ! Mislim da bi bilo boljed a pročitaš malo tutoriale na:
www.ocklub.net i na etreme overclokers (neznam točnu stranicu)
imam intelov klasicni 8cm hladnjak,a temperatura procesora je uvijek oko 37c.
na 2.8, mozda= Citat =:
Izvorno postao zmija
Rijesi hladjenje bolje i moze se dic dosta opet sve ovisi o tome da li zelis radit nesto ekstremno ili tek toliko da si ga clockirao.ovako neces postic nesto sto ces ti jako osjetit
za grafu kontaktiraj routera
2,4 northwood sa 1mb cachea ima fsb na 533 i multiplier 18
Najviše što sam ja dotični procesor digao je bilo 3,6 Ghz , dakle na 200FSB
da bi to postigao, moraš promijeniti hladnjak, recimo neki zalman stavi jer će ti sa box ladnjakom emperatura pri opterećenju varirati od 70 do 80 C
a to nije baš dobro jer je to gotovo limit...
Napon na northwoodu povećaj na 1,625 ... to je dovoljno...
Za tako nešto trebaš imati dobru ploču , sa 865PE chipsetom, poželjno da je Intel, jer SIS i via su slabi...
Soltek, ASUS, Epox i Albatron ulaze u igru pri takvom overclcku...
Svakako trebaš provjeriti koji ram imaš, najbolje je staviti ram na 266 ( to nije frekvencija već omjer, a on bi bio 1:1 pri ovom modu)
i tada fsb dižeš sa 133 na 200
DDR 400 ti radi na 400Mhz, i poželjno je da mu staviš što manji CAS, dakle 2,5 bi bilo ok pri 400 Mhz, al sve zavisi kaku memoriju imaš...
Sa box ladnjakom, preporučam ti 3,2 Ghz di će temperature sezati do 65C pri opterećenju.
A perfomanse će se drastično povećati...
Sve do 3,0 perfomanse će biti gotovo iste, prelaskom barijere ood 3,1 pa na dalje perfomanse se drastično povećavaju, ali ti je potrebno i adekvatno lađenje...
(za 3,6 Ghz preporućam zalman 7000Cu, a za recimo 3,4 bit če dovoljan i neki glachialtech)
Što se tiče grafičke, to ovisi o modelu...
javi koji proizvođač, napon povećaj na 1,6V i onda se javi... (skini si i riva tuner...)
hvala svima na pomoci.mislio sam ga dizati na max 3.2 ghz.ploca mi je gigabyte,socket 478 pa me zanima da li moram mjenjati maticnu ako zelim dignuti na 3.2ghz?graficka je gainward 6600gt,128mb.
bez brige, ta gigabyte će ti ga dići na 3,2... nemoj ići više, a ako oćeš nabavi novu ploču...
ok,ali 3.2 ce biti dovoljno.
Ne mora značiti da će on isto ovo dobiti...mala je vjerovatnost da imate iste steppinge= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Ja imam procesor od celerona 2.4 i maticnu P4P800S-X. Koliko mogu povisiti napon i clocati procesor, ako stavim zalman 7000Cu hladnjak.
Velika je vjerojatnost da cemo dobiti iste rezultate, jer kod Intel Northwooda za razliku od većine procesora je ovo jedna serija, (i imamo isti steping)= Citat =:
Izvorno postao cyber
ta serija se može klokati i svaki procesor se može klokati... šanse su 95% da se dobije isti rezultat i rezultat može varirati od 0-100Mhz konačne vrijednosti...
To ti nije kao AMD pa recimo uzmeš 3 proca i od njih se jedan kloka na 2,4 drugi na 2,0 treći uopće ne...
Stari Inteli... su itekako dobri i jedni od kvalitetnijih procesora sa ooogromnim mogucnostima za klok...
za grafu pikni rivu i neki 3d mark - lagano dizi frekvu po recimo 5mhz(stock je 500 za jezgru i 450(900) za memu ) i vrti čmarkove da vidis do kuda ide - nemoj nista dirati voltazu grafe jer to lagano moze biti fatalno , a i sa voltmodovima na grafi gubis provjereno garanciju .
samo kaj te razliku u frekvi proca neces ti vidjeti ili osjetiti , da se ne poveselis previse
napon nema veze sa hlađenjem ;)= Citat =:
Izvorno postao Car
LOL, ova je dobra cyber... fantastično....
Da ti kažem malo osnova elektrotehnike...
Uzmi jednu žarulju i oscilator... priključi žarulju od 220 V na oscilator i na napon 110 V pri frekvenciji 50 Hz...
Onda tu žarulju priključi na 70Hz, i primjetit ćeš da je temperatura ostala ista, a onda tu žarulju spusti na 50 Hz i povećaj joj napona na 150V pa ćeč vidjeti kako je temperatura porasla... (ja mislim da ovo dovoljno govori)
Baš se i nekontam toliko u grijanje - hlađenje PC ali vjerujem da komponente su ipak pravljene da ne podižu toliku teperaturu kao recimo žarulju koju je krompirko naveo ipak nema komponenata u PC koje pored svoga rada prave i toliku toplinsku energiju kao žarna nit.
IMHO
ma znam to ali ako nikako nije doro da prelazi 1.7v na procesoru pa imao on temperaturu i od 20 stupnjeva. Nismo sse dobro razumjeli... Pa naravno da se temperatura podiže sa naponom no ni ja sa suhim ledom na -80 stupnjeva nebi išao sa naponom preko 1.85v a kamoli da on ide sa zračnim hlađenjem preko 1.7v.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Dobro...krivo sam se izrazio no on je pitao koliko može dignuti napon ako stavi novi hladnjak ? Pa opet ćeš ići do 1.7v sorry ljudi malo sam krivo složio odgovor :drink:
ok...
na procu mu ne savjetujem da ide preko 1,6... jer ja mislim da je to previše...
preko 1,6 idite samo ako imate negativne temperature...
povećanjem voltaže od 0,025V na trenutnu voltažu, temperatura proca da nema hladnjak bi se popela za 5C
Znam ja to sve. Ja idem u drugi razred elektrotehnike.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
nisam tebi govorio nego Cyberu...
Sorry krivo sam razumija. Jeli meni netko moze reci koliko bi mogao clockati moj procesor kada bi kupija neki bolji hladnjak.
Htio bi to znati, jer mi je u planu kupiti neki hladnjak do 350kn.
procesor mi je zakljucan,tako da od dizanja radnog takta nema nista.steta.
ja imam bartona 3000+,kada restartiram pc kaze da radi na 133mhz ali koliko mi je frend reko to je puta 3,a inace radi na 2.2ghz imam cooler koji se dobije uz amd barton kada ga kupis ^^,bi se to moglo overclock?
Naravno...
misli cak do 3500+ sa ovim ladnjakom...
eventualno 3700+ ako dobro uskladis rad memorije i proca...
(omjer)
Pri toj brzinii bi ti izvodio potpuno isto aplikacije koje izvede 64bit AMDi u 32bit okruženju..