sve je to isti uređaj.Zanima me dali netko zna kolika bi mogla biti cijena tog uređaja i dali će doći na naše tržište.
Printable View
sve je to isti uređaj.Zanima me dali netko zna kolika bi mogla biti cijena tog uređaja i dali će doći na naše tržište.
Cijena će ti biti negdje oko 5000kn, barem su tako najavili i na eBayu je toliko. Trebao bi doći na naše tržište kao T-mobile MDA Vario pošto je I-mate Jam došao kao MDA Compact.
Spcifikacije K-jam-a
Evo ti još par linkova review-a
http://www.theregister.co.uk/2005/10..._i-mate_k-jam/
http://www.the-gadgeteer.com/review/...ocket_pc_phone
Po meni jedna jedina mana na ovom mobitelu je to što ima 64 RAM-a i procesor od 195Mhz
Ja sam uzeo Qtek9100 i prezadovoljan sam, uopste se ne primjecuje da je procesor spor, cak radi mnogo brze od Qteka 2020 koji ima 400MHz. Kod nas u Crnoj Gori je kostao ko djavo, 870EUR ali jbga, morao sam ga imati :)
Pitajte slobodno ako vas nesto jos interesuje...
@lexus daj malo opiši svoje dojmove o dotičnom uređaju. Mobitel je zbilja super po dizajnu izgledu i svemu, jaku su dobro riješili stvar da se stylus može razvući te su tako smaljili večićinu i masu samog uređaja. Posebno mi se sviđa kako se tipke i ekran odmah prilagode kada otvoriš mob.
Ajde malo ubaci malo slikica osobnih dojmova, mana, prednosti i tako; pošto sada imamo nekoga tko ima iskustva iz prve ruke s njim. Naravno ako nije veliki problem:D
vidio sam u trstu k-jama... kosta oko 600 eur... lijep i dobrih dimenzija... sam tipke ispod/iznad ekrana mi se svidjaju pa i natipis i-mate i kjam nisu bas nesto... pre veliki... (pa)steta :-/ :D
Pa ovako: prije nego sam ga uzeo, najvece mi je pitanje bilo koliko je upotrebljiv kao telefon jer sam prije njega vukao okolo Nokiju 6630 i Qtek 2020, koji je dobar kao PDA ali kao telefon jako tezak za upotrebu. Medjutim kad sam ga uzeo u ruke odusevio sam se velicinom i lakocom s kojom se obavljaju prije svega telefonske funkcije. Naime, WM2005 ima i smart dialing koji u mnogome olaksava biranje broja iz imenika. Gotovo sve osnovne funkcije se mogu odraditi jednom rukom i bez stylusa, samo prstima. S druge strane, kad se otvori tipkovnica, kucanje cak i ovako dugackog posta postaje pravi uzitak.
Operativni sistem je stabilan, ima dosta fabrickih aplikacija na njemu tako da prakticno svega par third party aplikacija treba instalirati. Displej je odlican, citak i jasan. Baterija traje dva dana bez frke.
Par nedostataka: kamera mu je dosta losija od napr 6630 koja ima nazivno istu rezoluciju. Leziste za stylus djeluje labavo i imam osjecaj da ce brzo sam ispadati iz njega. Ima i par bagova ali neke su vec rijesili editovanjem registry-ja a za neke moramo sacekati update iz Qteka.
Eto, to bi bilo to u najkracem, stavicu par fotkica kad se dokopam ofisa. Podrav ekipa ;-)
meni je uređaj odličan i mislim ga uzeti poslije nove godine.
prekjucer vidio i-mate.a a jucer drzao u ruci qtek-a. predomislio sam se... stvarno su zvijerke! steta zbog plastike... compactovo kuciste je puno bolje izdradjeno... aluminiji ruKKa! :D
Evo ako nekoga zanima još jedan review spomenutog uređaja:
http://www.mobilmania.cz/Files/Obraz...ek9100/x26.jpg
gsmarena
tesko da ce doci u hrvatsku,ak te zanima neki qtek javi se imam par modela do kojih mogu doci ali je cijena paprena i svi su novi a cijena se krece od 500 do 1000e