kako otvoriti kuciste na t28, nisam vidio nikakve sarafe niti kvacice!:confused: :-X :confused: :fried: :fried: :fried: :rolleyes: :D :o :-/ :angel: :afro:
Printable View
kako otvoriti kuciste na t28, nisam vidio nikakve sarafe niti kvacice!:confused: :-X :confused: :fried: :fried: :fried: :rolleyes: :D :o :-/ :angel: :afro:
Servis majka
Ispod baterije ima nekih rupica ako se doro sjećam... ne znam, kad pogledam ću ti javiti..
Dvije rupice s ljeve i desne strane na sredini aparata
da li kako ga otvoriti, sta sa tim rupicama
E to ne znam ;D probaj ih pritisnut s nekom olovkom ili nečim takvim...
Pocinje se od "cupanja " antene.Pogledajte ovde.Sve je lepo objasnjeno, doduse na ruskom.Ali zato su tu slike!http://www.ericssonclub.org/faq.php?id=9
jel se meni čini ili se nakon čupanja antene samo nastavlja s razdvajanjem kučišta bez ikakvih odšerafljivanja? Jel može netko prevest tekst uz slike s ruskog? :D
t28 je zaljepljen nekakvom plasticnom masom na mjestu iza baterije tako da ga trebas zagrijati fenom (ili necim slicnim) i onda rastaviti...naravno prvo izvadis antenu i sva mjesta mehanickih spajanja...
jesi radio, jel mozes malo opisati?
radio je moj sogor a ja sam gledao...moram ga pitati tocno koji su dijelovi gdje je mehanicki spojen osim antene (vise nisam siguran da li i ima jos koji)...a fen i grijanje je 100 % tek se onda moze odlijepiti kućište i ploča...to je bilo prije vise od godinu dana zato se ne sjecam detalja.....cuj ako ti je bas hitno pa ne mozes cekati moj drugi post, napravi slijedece (ali na vlastitu odgovornost):izvadi bateriju i karticu, iscupaj antenu (mislim da se bas doslovno iscupa, da nema navoja), nakon toga dobro pogledaj cijelo kuciste i mjesto gdje se spaja antena i sva ostala sumnjiva mjesta da li negdje ima mozda kakva plasticna spojka i to oslobodi (ovo vise nisam siguran jer smo rastavljali i v51 a on je imao takvih plasticnih spojki - mozda t28 i nema) te onda uzmi neki bolji fen (iliti hrvatski susilo za kosu) i na max. grij metalnu stranu gdje je baterija nekoliko minuta ovisno o snazi fena te pokusaj malo odvojiti plasticnu masku od kucista- zagrijavaj dok s lakocom ne odljepis to "plasticno ljepilo"....inace, za tvoju informaciju, on je otkrio taj nacin tek nakon sto je smrdao jedan t28 jer ga je na silu otvorio....
pogledo sam tu rusku stranicu i vidim da tamo nema fena ali odgovorno ti tvrdim da smo mi tako rastavili mobitel bez ostecenja(to plasticna masa, ljepilo je drzalo telefon kompaktnim i nakon zagrijavanja lijpo se moglo odvojiti)....
ajde pitaj nije mi hitno, pa reci, ipak ne zelim nesto sjebat
eto razgovarah sa sogorom i on kaze da je odljepljivanje s fenom za iskusnije a za one manje iskusne : iscupaj antenu, i lagano odvoji kuciste s odvijacem ili necim slicnim kao polugom pocevsi od antene prema dolje na obje strane...ne znam zasto misli da je fen za iskusnije jer je na moje oci nakon cupanja antene malo zagrijao metalnu stranu i onda isao s odvijacem od antene prema dolje i lako to napravio ....nadam se da sam nekako pomogao...
pitanje gdje naci softwre i firmware za samsung a 800? (otvorit cu i novi thread u samsungovom forumu....
hvala
coma javi kad probaš dal je uspjelo pa da arhiviramo temu..:)