Znam da izbor nije velik, ali trebao bi savjet šta je najbolje za te pare...može imati i 2-3 MPix-a nije bitno, samo da slike izgledaju i po mraku i po danu OK kad se prebace na komp...
Printable View
Znam da izbor nije velik, ali trebao bi savjet šta je najbolje za te pare...može imati i 2-3 MPix-a nije bitno, samo da slike izgledaju i po mraku i po danu OK kad se prebace na komp...
uzeo sam ja fotić za te pare nedavno, Olympus ali neznam točno koji model... ima 3.2 megapix. 4x optički i 12x digitalni zoom, sutra ču ti znati reči točno koji je model! ja sam jako zadovoljan sa njime!
Kako i sam kazes izbor bas i nije prevelik, pogotovo ako u startu izbacimo egzibicije tipa Benq, Trust i sl.
Ponajprije savjet...ako pratis ili ti netko doma sakuplja one kataloge, sa kojima nas gnjave (Mercatone, Pevec...), baci malo pogled tamo. Ja ne pratim trenutno navedene mogucnosti kupnje, ali znam da se znalo naci na nekim akcijema neke (bas ovako jeftinije aparate) dosta povoljno, pa ako netko od njih nesto trenutno nudi postaj ovdje pa cemo ti reci isplati li se platiti koliko traze za to sto traze.
Nadalje, ako se odlucimo za kupnju u regularnim ducanima elektronike, onda ti ja za cifru 1100 - 1200 kn savjetujem sljedece:
Bas mi je zapelo za oko neki dan dok sam gledao ponudu Info game, da na snizenju imaju i vise nego pristojan Pentax Optio 50. Mislim da sam o aparatu i ja pisao vec u ovome dijelu foruma (ili je to bio Optio 40, ali svejedno ti je, sto vrijedi za jednoga vrijedi i za drugoga, jedina razlika je rezolucija CCD - a). Aparat je kompaktan, malih dimenzija, relativno lagan i po meni jedan od boljih u klasi kojoj pripada. Cijena 1235 kn.
Link:
http://www.info-gama.hr/
Nadalje, savjetovao bih ti i Sony DSC S40. I o njemu se vec pisalo po forumu, pa mozes malo i za njega potraziti. Aparat je nesto vecih dimenzija od Pentaxa i malo tezi. Takodjer vrlo pristojan aparat dobrih karakteristika i dizajna. Cijena 1216 kn (Hgspot), 1277 kn (Nitel).
Link:
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=49
http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=20596&gr=20598
I jos jedan model na koji bi ti skrenuo paznju. To bi bio Olympus Camedia C480 zoom. Zanimljiv aparat iako po mome sudu nijansu losiji od dva prije navedena. Cijena 1236 kn (Nitel).
Link:
http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=20596&gr=20598
Eto to bi bilo to. Napominjem da sam pri odabiru pazio da aparati budu slicnih karakteristika, te da neki ne odskace necim od specifikacija ostalih. Tako da tri navedena aparata imaju gotovo identicne funkcije i po specifikacijama bi im bilo dosta tesko naci razlike.
Od tri navedena, ipak bi prednost dao Pentaxu i Sony - ju, ali ti biras pa malo pogledaj sva tri, mozda proseci negdje gdje ih mozes vidjeti uzivo pa odluci. Da je biram za sebe u ovom cjenovnom razredu, vjerujem kako bi moja odluka iz ove trojbe pala na Pentax.
I za kraj, u slucaju da se ipak oslucis dati nesto vise love...prvo sto bi se sljedece isplatilo uzeti bi bili Canon A510 ili Canon A520. Za njih bi morao izdvojiti 1500 - 1700 kn. Imas o oba aparata podosta na forumu, o njima sam stvarno puno pisao, jer su se jedno vrijeme strasno prodavali!
evo model koji ja imam je Olympus camedia digital camera c-370 zoom! jako sam zadovoljan!
Sony definitivno ... nema boljeg za snimat po mraku parem ne u toj klasi !
Istina je da je nesto skuplja oprema za njega (mem. kartica) ali to se nekako pregura.
Uzmi si sony i neces pozaliti !
Pozdrav
Hvala, dečki, nekaj od ovoga ću najvjerojatnije uzeti, a mislim daće to biti Sony:)
http://www.info-gama.hr/
ima jedna tablica sa snizenim modelim , pogledaj ovaj zadnji Pentax optio 50 za 1235kn , djeluje cist ok za tu lovu .
Pogledao sam sve fotiće kaj ste stavili na linkovima, ali Sony je ipak Sony :-)
Jel ima taj Sonyjev fotić kaj ste naveli bateriju na punjenje ili ih moram kupovati ak ga uzmem? Koje baterije idu uz njega?
I još jedno pitanje...koliko mu traje blic, odnosno da li crkava, jer sam čitao da blic crkne nakon određenog vremena...
Prije ces kupiti novi fotic nego ce na ovom crknut blic :D
Tak da se o tome nemas kaj brinut !
U njega ti idu standardne aa baterije :)
Pozdrav
A nisu AAA baterije?
Koliko pise ne ! Obicne su aa !
Evo link : http://www.steves-digicams.com/2005_.../sony_s40.html
Malo procitati temu prije postanja ne bi bilo lose!= Citat =:
Izvorno postao Router
= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Ne bih bas rekao, s obzirom na sljedece pitanje:= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
Jer i na Hgspot - ovim stranicama, a i na Nitel - ovim stranicama u specifikacijama pise sljedece:= Citat =:
(NH-AA-2DA)
Sto dakle znaci da se uz aparat isporucuju baterije, koje prema spec. traju 3 h 30 min, a tip baterije se lijepo vidi: NH (Nikal hibrid), AA - ne moram posebno objasnjavati. Dakle aparat radi na AA baterije s time da jedan pack, odnosno dvije baterije dobivas sa aparatom, a to da li ces si kupiti jos dvije da imas uvijek jedan komplet pun, ostaje na tebi :thumbup: .
Sto se blica tice, vjerujem kako ce te poutdano sluziti dok god budes upotrebljavao aparat. Prema nekim istrazivanjima (uz prosjecnu uporabu korisnika amatera) radni vijek ugradjenih bliceva u ovoj skupini aparata je cca 4 - 5 god, dakle, po mome misljenju, dulje od vijeka uporabe aparata!
A kaj mislite o Samsungu DIGIMAX A40? Malo sam čitao testove po netu i čini mi se bolji od ovog Sonyjevog...
Da, istina, ovaj Samsung je nelos model.
Nisam navodio Samsung u svome prvome postu u ovoj temi, kao sto inace niti ne navodim, jer ga se relativno tesko nabavlja.
Pored navedenoga, nisam ga imao prilike oprobati, pa ti iz prve ruke ne mogu dati svoje misljenje. Cisto analizirajuci specifikacije, Samsung ima prednost nad Sony - jem...koliko to drzi vodu u samome koristenju aparata...ne mogu reci.
Dakle prednosti Samsunga A40 nad Sony S40 bile bi:
- veci display bolje rezolucije (2 incha, 115 000 pixela, naprama 1,5 incha i 75 000 pixela kod S40)
- nesto bolje ISO vrijednosti
- osjetno laksi
Medjutim, meni osobne nekako losije izgleda i losije mi je ergonomski rijesen (ovo je subjektivno, ali ipak...). Ne znam niti za koju cijenu ti je dostupan!
Evo i nesto vise informacija o ovome Samsungu:
http://www.samsungcamera.com/product...tabmenu=2#tabs
A kakav je Sony DSC-P52? Vidim da je model nešto stariji, ali je još najpovoljniji od ovih ostalih mobitela, a i lijep mi je?
LOLCINA ... ok ok zez ... Kuzim :D :D :D
3.2 mp 2 x opticki ... dobar je ali uz ove danasnje modele nekako ga se ne isplati kupovat ... kupujes nesto sta je lagano povjest !
...bolje onda uzmi DSC-S40...= Citat =:
Imas u HG spotu i HP R607, 1299 kn.
Jako dobar fotić, možda malo slabiji od Sonyja, al za tu cijenu...super!
Onda ipak možda uzmem DSC-S40...sad će uskoro Božić, pa čeka koliko će starci biti milosrdni i ubaciti u škrabicu ;D
najbolji izbor je olympus...
Sa obzirom da imam poveliku firmu.. fotici trebaju za slikanje prezentacija i slikanje potpisivanja ugovora...
Firma ima 6 digitalaca, 4 olympus (c-160,mju-mini, mju mini s, c 480z) jedan canon i jedan sony... olympusi suse pokazali najbolje prvo mju mini s on je oko 250 € pa c480 z on je oko 170 €...
Ja mislim da je olympus najbolji sto se tice digitalaca... uzmi si nekog olympusa...
...ne mora značit da zato što neka firma ima više olympusa, da je on i bolji... istina, neki modeli jesu, ali i Canon, Sony imaju neke digitalce koji su opet bolji od olympusa... tako da je ovo malo glup razlog za kupovinu fotića...= Citat =:
Izvorno postao Celikkk
:jump:= Citat =:
Izvorno postao Celikkk
Ipak, postujem svacije misljenje, uostalom i ovo je jedan od mogucih kuteva gledanja na stvari,s kojim se ne slazem.
Kada netko ide kupovati fotić za te pare, mora itekako voditi računa o tome koliko će (više) para izgubiti na memoriju i da li treba kupovati dodatno baterije i punjač. Jer npr. SD kartice su puno jeftinije od memory stikova ili xD-a. Tako da treba znači sve zbrojati pa odlučiti, jer možda baš za onoliko koliko bi te izašao sony s40+kartica+baterije i punjač možeš kupiti fotić koji dolazi sa baterijom i ima jeftiniju memoriju, a bolji je od sonya.
Meni osobno taj sony nije nekako legao, slike su mu poprilično loše, ali valjda je to ok s obzirom koliko para košta.
E da, i ne stoji ono 'sony je ipak sony', osobito kada se radi o fotićima. Sony ima nekoliko super modela, ali i nekoliko dosta loših. Možda bi sveukupno možda 2 sonyjeva fotića ušla u moj izbor dobrih fotića u svojim klasama, a to bi bili p200 i v3.
...kako loše, di si to vidio...= Citat =:
Izvorno postao SeriousG