imam problem.svaki put kad upalim komp,moram otvoriti task manager i prekinuti jedan svchost.ukupno ih imam 8 i jedan od systema mora prekinuti jer mi zauzima sav cpu.jer zna netko riješit probleme:-/
Printable View
imam problem.svaki put kad upalim komp,moram otvoriti task manager i prekinuti jedan svchost.ukupno ih imam 8 i jedan od systema mora prekinuti jer mi zauzima sav cpu.jer zna netko riješit probleme:-/
svchost ti je kratica za Service host. On ti pokreće "services". "Services" se uglavnom nalaze u dll-ovima, koji se ne mogu pokrenuti sami kao npr. exe fileovi. Dll može jedino biti pozvan od strane aktivnog programa, i to je posao svchost-a. Možeš pogledati koji servisi su ti aktivni u Control Panel, Administrative Tools, Services pa pokušati pronaći onoga koji ti guši cpu i isključiti ga.
Ako u Command promptu upišeš "tasklist /svc" vidjet ćeš koji ti svchost pokreće koji servis.
hvala pokusati ću
alternativno, to je i crv, sasser čini mi se, ili možda velchia ili kak se zval. dobar antivirus i pročačkaj komp... ili odi na symantec.com i tamo upiši 'svchost' u tražilicu i dobit ćeš o kojem se crvu radi i removal tool za download za uklanjanje istog