-
S45i
Pozdrav svima!
Dakle, imam par pitanja o S45i prije kupnje, pa ako netko zna...
1. Zna li netko pouzdano da li kod nas u Hrvatskoj radi primanje i slanje e-maila preko S45i?
2. Na koji nacin radi primanje e-mail poruka? Da li je potrebno spajati se na server ili se poruke automatski proslijedjuju (kao kod SMS-a)?
3. Postoji li kakvo ogranicenje pri primanju ili slanju poruke? Mislim na duzinu teksta poruke ili na velicinu (kB)?
4. Koliko mi je poznato, S45i dolazi u dvije boje kucista: "Titan Silver" i "Royal Champagne". Mene iskljucivo zanima "Royal Champagne" (svijetlo-zlatna), ali sam nacuo da nece obje boje biti dostupne na svim trzistima. Kakvo je stanje kod nas u vezi s time?
Zahvaljujem...
-
Re: S45i
hmmm....taj ugradjeni email client se i meni cinio vrlo zgodna stvar....
ja sam pokusao sa sony j70 i njegovim clientom i nisam uspio ali s obzirom da mob nije bio moj nisam se bas nesto posebno trudio niti sam kontaktirao sluzbu za korisnike i pitao ih da li uopce mreza (u mom slucaju vip) tako sto podrzava...jedan od razloga zasto to nisam dublje analizirao je:
1.u sakom slucaju mislim da se spajanje na server mora izvrsiti i obaviti download samog maila pa ukoliko to ide preko csd-a mislim da bas nije jeftino jer se svaka minuta papreno placa i da nema neku ekonomsku opravdanost....
2. s obzirom da imam siemensa s 45 te aktivirani gprs povremeno koristim wap over gprs kad mi je potrebno procitati mail i odgovoriti a kompa nema na vidiku a hitno je....napalata je po ucinjenom protoku podataka i to je meni po seansi oko 10 kB ( i citanje pristiglog maila i odgovor koji iznosi vise stotina znakova aproksimativno 500-600 no mislim da je moguce i vise), a to je 1,5 kn u vip.gprs modelu bez pretplate i to je zapravo obracunska jedinica. s obzirom da tako sto ipak nije jako cesto nije neki ekonomski napad na budzet - meni se cini da bi to mozda moglo raditi sa s45i u naprednijem rijesenju jer ima e-mail clinet gdje bi on to na isti nacin pakirao u neki svoj folder inbox za eventualno kasnije analiziranje da da ne bude u cacheu kao kod s45 ali nisam siguran....
trebalo bi nazvati sluzbu za korisnike i vidjeti s kakvim oni informacijama raspolazu....
nadam se da su ti ova moja iskustva pomogla...
-
[quote author=Dred link=board=siemens;num=1030890831;start=0#1 date=09/02/02 u 13:06:17]mozda moglo raditi sa s45i u naprednijem rijesenju jer ima e-mail clinet gdje bi on to na isti nacin pakirao u neki svoj folder inbox za eventualno kasnije analiziranje da da ne bude u cacheu kao kod s45 ali nisam siguran....
trebalo bi nazvati sluzbu za korisnike i vidjeti s kakvim oni informacijama raspolazu....
nadam se da su ti ova moja iskustva pomogla...[/quote]
Hvala ti na odgovoru!
Na Siemens stranici cak ima i popis servera koji su trenutno podrzani za rad sa e-mailom preko S45i. Medju njima su i Hinet i GlobalNet, ali sam htio provjeriti stvar iz prve ruke ako je netko probao.
U svakom slucaju, zahvaljujem!
-
bas zgodno ali svejedno mozes provjeriti kod hineta....napisi im mail pa iskustva koja budes imao postaj ovdje...
-
-
Evo informacija iz prve ruke...
Upravo sam uzeo S45i i odmah probao slanje i primanje e-maila. Pod "Provider" sam unesao podatke koje inace koristim za spajanje na Hinet. Sve radi savrseno, mada sam ovo probavao bez GPRS-a (nisam na pretplati).
Vjerovatno vas ima jos zainteresiranih za ovu opciju, ali (kao i ja) niste bili sigurni da li to radi kod nas. Eto, RADI!!! :D
-
-
Poslao sam si poruku sa njega i onda je isto tako pokupio. Uzelo mi je oko 2 kn kredita na "VIPme". Nije bas malo, ali ako nisi blizu kompa svakako dobro dodje.
-
bilo bi bolje (jeftinije) koristiti vip gprs ali s obzirom da si prepaid to ti je za sad onemoguceno....
ovo cijenu je vrlo lako izracunati:
potrosio si na 1.30 min i 1.83 kn koristeci nije lose ali vrijeme potrebno da se posalju podaci ovise , naravno o njihovoj velicini (dakle za duplo tezi mail duplo vise vremena). Koliko su bile velike porukice? (u kb)
-
Ma, poruka je bila kratka. Recimo, dvije kratke recenice. Drugi put sam poslao slicnu poruku, ali sam joj dodao attachment od 60 kB i to je trajalo oko 30-40 sekundi. Tada sam zaboravio pogledati koliko mi je uzelo kredita sa racuna.