hallo!
htio sam pitati jel postoji u hrvatskoj spam sms i ako da jeli to zakonski dopusteno?
Printable View
hallo!
htio sam pitati jel postoji u hrvatskoj spam sms i ako da jeli to zakonski dopusteno?
Kad smo kod toga, ja upravo od danas dobivam enormnu količinu istih SMS-ova na VIP broj, ali onih koji mail preusmjeren na mob...WTF?
Nisi jedini...
Velkam tu klab.
Ja popižđujem jako često na Dinersove poruke tipa: "prijavite svaku kupovinu na 060xxxxxx i sudjelujte u nagradnoj igri" Kao da oni ne znaju da sam ja kupio, nego im trebam i javiti po cijeni 3,69 kn/min.
Pa onda Amex - otiđite na Mauritius i platite American karticom u xx obroka.
Najgore je što im nemožeš replayat. I nije mi jasno kojom to tehnikom postižu da kad mi dođe poruka na mobu (kao broj pošiljatelja) piše PBZ-AMEX itd. bez broja. Baš bih i ja volio tako nekog zajebavat, pa da umjesto mog broja vidi recimo "DRUG MILE" ;D;D;D
Ako još nije bit će zakonski zabranjeno jer ne želi svatko primati poruke o nečemu što ga uopće ne zanima i naije tražio da mu se šalju.
offtopic?
Ja sam u klubu već par godina,ali danas se obara rekord(izgleda da se nekolicina spammera domogla moje emil adrese),dosad je došlo 48 obavijesti a najgore je što ima po čak 7 istih.Naravno većinu sam prijavio na Blue Frog da ih malo oni dave.Preporučujem vam korištenje "plave žabe" jer mi se nakon 2 dana smanjio broj spama za 50%.
Postoji neki program, ali neznam kako se zove jer sam i ja dobio par puta sms pozivnicu za neke party u kaficima i umjesto broja telefona pisalo je ime kafica:spin:
Te poruke se definitivno šalju s kompa preko interneta, jer di će Dinersovci tipkat poruke po mobitelima za recimo 100.000 korisnika.
Ajmo se malo dat u poragu za tim.
nisam znao da ipak postoji u hrvatskoj spam-sms! ima jedan zakon, al hrvatski mi nije bas najbolji, a pogotovo kad je tako napisano, jel bi mi mogo to neko "prevesti" da i ja razumijem: http://www.iskon.biz/podrska/abuse/spam/
pitanje je moje: jel se smije poslati sms-spamove? kak sam ja skuzio jedna tvrtka smije SVOJIM korisnicima poslati spamove, ali jel smije jedna druga tvrtka poslati nekim drugim korisnicima spamove?
Jooj mene su ubili ti s dinersom. Pa shvatio sam prvi put da to mogu prijavit. Koji qrac to šalju još dodatnih sto puta= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
A eto tako, da nas yebu u zdrav mozak.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
jelt netko zna kod koga bi se mogao informirati o zakonu sms spama?
Nema takvog zakona, bez brige. Kad ga uvedu, onda ćemo nešto poduzeti.
AFAIK postoji zakon o "spam-u"...
Postoji samo što se tog nitko ne pridržava osim amera.= Citat =:
Izvorno postao gog
Njih čak više ni ne mogu zvati oni sa telefonskih prodaja. Ali to je već za neku drugu temu...
Ja pričam o našem zakonu...
AFAIK postoji zakon o spamu u sferi računala i e-maila, dok stave o SMS-spamu nema. Ponavljam, to je koliko ja znam, mogu bit u krivu. Pregledavajući stranice "narodnih novina" nisam naišao na stvari koje se tiči SMS-a. Vjerovatno će biti kad dođe u saborsku proceduru "izmjene i dopune zakona X o izmjenama i dopunama zakona Y"
Vidiđemo
onu stranicu koju sam vam dao je bilo samo o e-mail i o telefaksu, pa jel se mozda moze uzeti taj zakon o telefaksu? il o e-mailu da se i odnosi na sms? il se to neradi? pa mora postojati nakakvi konkretni zakon? znaci ja ak bi sa racunala npr. "drug mile" bombadirao sa smsova on se nebi mogao (zakonski) braniti?