Ima li netko informaciju, ili je primjetio u praksi, koji mobitel (bilo koje marke) najbze posalje SMS poruku?
Ne mislim na brzinu pisanja poruke, vec na brzinu slanja od trenutka kad se stisne "Send".
Hvala...
Printable View
Ima li netko informaciju, ili je primjetio u praksi, koji mobitel (bilo koje marke) najbze posalje SMS poruku?
Ne mislim na brzinu pisanja poruke, vec na brzinu slanja od trenutka kad se stisne "Send".
Hvala...
Ja sam pratio jedno vrijeme(na dosta različitih modela) i došao do slijedećeg zaključka: Što je manje znakova u SMS poruci brže će biti poslana na centar.
Pokušaj napisati poruku kao kratki odgovor "Evo me stižem!" i poslati a zatimm neku od 160(ili više) znakova i pošalji pa ćeš skužiti razliku u vremenu(a možeš koristiti i štopericu).
to je istina, to sam i ja skuzio!
A ovisi i o signalu...
misliš zbog brzine slanja preko programa?
Da, to je logično! Međutim, vjerujem da stvar dosta ovisi o brzini software-a u mobu, pa me zanimalo da li netko ima kakvih iskustava glede toga. Poznato je da neki mobiteli imaju dosta spor soft u sebi, pa je samim tim i slanje poruka usporeno.= Citat =:
Poslao: sms freak
Ja sam pratio jedno vrijeme(na dosta različitih modela) i došao do slijedećeg zaključka: Što je manje znakova u SMS poruci brže će biti poslana na centar.
Pokušaj napisati poruku kao kratki odgovor "Evo me stižem!" i poslati a zatimm neku od 160(ili više) znakova i pošalji pa ćeš skužiti razliku u vremenu(a možeš koristiti i štopericu).
Između ostalog, i zbog toga!= Citat =:
Poslao: Gleep!
misliš zbog brzine slanja preko programa?
evo jedne online usporedbe - nije na odmet.
SL45: 3,5 sekunde za jedno slovo.
sl45explorer: 3 sekunde
s35xcz: 4 sekunde
160 znakova
s35xcz: 6,5 sekundi
sl45explorer: 3 sekunde(napomena da telefon prima samo 40 znakova pa vjerojatno i šalje samo 40 znakova)
SL45: 5,5 sekundi
Je li možda netko probao slati poruke sa uključenom opcijom "SMS via GPRS"? Ima li tu kakvih razlika u brzini slanja?
Iako vjerujem da je korištenje GPRS-a za slanje poruka dosta skuplje od klasičnog slanja poruke, čisto me zanima da li tu ima kakvih razlika.
tu bi se morali ukljucit vlasnici telaca sa gprs-om, ja sam svoje dao:-)
Soft nema nikakve veze s brzinom slanja osim ako misliš brzinom dolaska do kontakta kojem se poruka želi poslati nakon što je napisana.. ali od trenutka kad stisneš 'šalji' 'yes' 'OK' i slično i telefon počne slati poruku soft nema utjecaja... ali ovise o veličini poruke i jako bitno o signalu mreže i samoj mreži te o opterećenosti SMS centra u trenutku slanja poruke... tako da one razlike u mjerenjima koje je napravio Gleep mogu ovisiti o tome dali su svi telefoni bili na TOČNO (u centimetar) istom mjestu kad je slao poruke, kakva im je snaga emitiranja signala (iliti zračenje), dal su svi telefoni imali karticu od iste mreže, dal su SMS centri u svim slanjima bili jednako opterećeni... ovo zadnje je jako teško provjeriti (moglo bi se samo kad bi za kakvu studiju operater blokirao SMS centar za sve osim za telefone s kojima kojima se vrši ispitivanje... dakle nemoguće :) ) i stoga je teško precizno, tj. vjerodostojno izmjeriti duljinu slanja SMS-a.
iz samih rezultata se da naslutiti da potkrepljujem tvoju teoriju, jedino je pozicija telefona uvijek bila ista - bio je u Cradle-u cijelo vrijeme, a kad bi i uspijeli što točnije izmjeriti, sumnjem da bi sam proces mogao biti znatno ubrzan.
Ne znam zakaj bi jačina signala ovisila o brzini slanja poruke; ili ga ima ili ga nema.Zauzetost centrale da ali jačina signala ne.
SMS via GPRS je mrežna usluga koja kod nas nije dostupna.= Citat =:
Poslao: Dajc
Je li možda netko probao slati poruke sa uključenom opcijom "SMS via GPRS"? Ima li tu kakvih razlika u brzini slanja?
Iako vjerujem da je korištenje GPRS-a za slanje poruka dosta skuplje od klasičnog slanja poruke, čisto me zanima da li tu ima kakvih razlika.
I te kako ovisi! Probaj poslat poruku kad ti je na mobu samo jedna crtica signala pa da vidiš koliko će to trajati! Onda usporedi s vremenom koje mu treba kad ima ful signal!= Citat =:
Poslao: davor
Ne znam zakaj bi jačina signala ovisila o brzini slanja poruke; ili ga ima ili ga nema.Zauzetost centrale da ali jačina signala ne.
6310i dosta brzo salje SMS poruke samo nisam brojio kolko je slova u poruci
Ima soft u mobitelu utjecaja na brzinu slanja poruke itekako. Iznenadio bi se koliko. Kada na mobu napises poruku, on je prije slanja mora pretvoriti (zakodirati) u PDU format i tek tada poslati prema SMS centru. Ako je u mobu soft spor, taj se proces moze produziti za 1-2 sekunde.= Citat =:
Poslao: whiteboy
Soft nema nikakve veze s brzinom slanja osim ako misliš brzinom dolaska do kontakta kojem se poruka želi poslati nakon što je napisana.. ali od trenutka kad stisneš 'šalji' 'yes' 'OK' i slično i telefon počne slati poruku soft nema utjecaja...
Usporedis li programe na PC-u, vidjet ces da se i kod njih brzina slanja poruke dosta razlikuje. Ako danasnji kompjuteri rade na par GHz i pojedini programi koji se na njima vrte kasne za drugima sekundu po slanju poruke, onda je jasno koliko moze biti usporeno slanje poruke sa moba ukoliko je spor soft na njemu.
Nisam isprobao, ali nacuo sam da u nekim drugim mrezama (austrija, njemacka...) SMS-ovi se posalju znatno brze nego kod nas, ocito imaju bolje sredjene mreze, ipak imaju malo vecu medjusobnu konkurenciju.