Pitanje je jednostavno:
da li su moguće posljedice na mobitelu nakon unlocka ukucavanjem koda dobivenog preko imei-a itd..? Da li to može napraviti nešto softwareu...?
Printable View
Pitanje je jednostavno:
da li su moguće posljedice na mobitelu nakon unlocka ukucavanjem koda dobivenog preko imei-a itd..? Da li to može napraviti nešto softwareu...?
ja mislim da nebi trebalo bit ama baš nikakvog lošeg utjecaja..jer to je tako i zamišljeno neznam kod nas al u drugim zemljama ti ponude operateri nakon što je prošlo odeđeno vrijeme otključavanje ili kupnju novog po nižoj cijeni. i mislim da ga baš oni otključavaju na taj način putem koda jer osim projzvođača i operater bi trebao imat kodove..kod softwerskog unlocka već postoji neki stini postotak dok je najviše mobitela stradalo hardverskim načinom...
...jedine posljedice su gubljenje garancije ako ju još imaš na mob...
Ok samo me to zanimalo :D
Over!
ma to je bezazleno.
Ako se unese pogrešan kod mob će i dalje ostati zaključan. To je vrlo loša posljedica, ako ga želiš otključati. ;D
:lol:= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
da, iznimno!
kod siemensa su moguće posljedice jer se moraju radit neki zahvati po ploči, pa uz nemirnu ruku možeš dobit smeće.
kod SE postoji problem da nemaš poslije mreže, ali da se sredit.
uglavnom, unlock je jedna sasvim normalna operacije, obrnuta od one koju radi operater...
...pa sve ima svoj rizik...= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
kod unošenja kodova nema zahvata na ploči :D= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Kako se može uređaj otključati preko koda dobivenog preko imei-a?? Prvi put ujem za tu opciju. Ja bih trebao otključati V360v.
ne mozes motorole.
Možeš sve mobitele. Samo za neke se zna kako, a za one druge ne.
frendica me moli da se raspitam da li se može otključati LG C3300 kojeg ima na Simpi....ako znate nekoga da se time bavi, daj mi se javite na PM ;)
možeš...= Citat =:
Izvorno postao M. NeMeC
samo treba imati rupu ili u Motoroli ili u VIPu jer oni posjeduju glavne kodove, najcese 8 znamenaka kojima je kodiran mobitel. na taj način možeš otključat sve mobitele. isu stvar radiš i sa programima i boxovima, samo tamo koristiš brute force metodu, odnosno boxovi u sebi imaju već zugrađen algoritam za uređaje, pa izračunavaju taj kod i direktno ga upisuju u EEPROM.
dosad sam radio podosta mobitela, posljedice su moguće samo ako radiš s nedgovarajućom opremom