Primjecujete da u zadnje vrijeme igre na racunalu nesto vise blokaju i stekaju nego prije. Glavni uzrok toga problema je neodrzavanje racunala. I meni se to znalo dogoditi, ali te sam probleme uspiješno riješio. Ima nekoliko glavni uzroka toga problema, a glavni je PRAŠINA. Vijerojatno se pitate kako, e pa vako: prasina se nakuplja na krilcima ventilatora i dolazi do smanjenja brzine i okretaja ventilatora na grafickoj i procesoru. Prije svega vazno je napomenuti da je i nekada potrebno ocistit kompjuter iznutra mislim software. Programe koje ja koristim su: CCleaner,Ad-aware, avg kao virusnu zaštitu i valjalo bi svaki 15-stak dana napraviti defragmenciju diska. Taj program za one koji neznaju nalazi se u Start-All Programs-Accessories-System Tools. Kada ste kompjuter detaljno softwerski ocistili bacimo se na hardwerski dio. E pa vako: otvorite kucište, pažljivo skinite hladnjak sa procesora – krilca na ventilatoru ocistite sa štapicem za uši ili malom vaticom pri cemu pazite da pamuk ne ostane na krilcima isti postupak napravite s grafickom samo još pažljivije. Kada ste skinuli hladnjak sa graficke odnosno procesora primjetit cete osušenu termovodljivu mast na procesoru. Nju provajte polako skinuti s rakijom ili nekim drugim alkoholom UPOZORENJE! Nemojte acetonom jer on moze oštetiti procesor!! Kupite novu termovodljivu mast (dođe negdi oko 20-40kn) i žiletom je u tankom sloju nanesite na procesor i vratite nazad hladnjak. Da bi još bolje poboljšali hlađenje stavie jedn ventilator da upuhuje zrak u kucište, a dva da ispuhuju. Ovime je postupak održavanja kompjutera završen i kompjuter je spreman u nove pobjeda.
P.S
Svi koji su nezadovoljni ovim postom mogu kliknuti n trokut s usklicnikom u ljevome kutu ili moderator izbrisati temu.