MDA Compact: Kako maknuti T-mobile Branding
I. Predlažem da ovo postane sticky tema za sve buduće korisnike MDA Compacta koji se žele riješiti T-mobile izgleda
II. Ima više naćina da se to napravi pa ako ja nešto zaboravim neka me netko slobodno nadopuni
1. način je: Napravi se update ROMa s WWE OSom - no onda se moraju ručno ubacivati postavke za T-mobile HR, MMS, WAP i Internet...(UPOZORENJE: Ako ovo radite dok vam je uređaj pod garancijom, gubite garanciju) Link1, Link2
2. način je: Napravi se hard reset, a kada nakon izabiranja vremenske zone piše tap screen odmah nakon toga napraviš soft reset . Sad se mogu birati ručno koje CABove instalirati, a koje ne. Ne želi se instalirati IntelliDialer_T-mobile_WWE_RC10.CAB i Phone T-mobile customizaciju i još T-mobile UI customizaciju za today screen, nove ikonice u start izborniku, today T-mobile plugin... Link1, Link2,
3. način je: Najelegantniji način - instalira se iz WWE ExtROMa dva CABa - za unos i za telefon - i to je to! Promijeni se još Today tema i isključi prikazivanje T-mobile plugina na glavnom zaslonu i ima se novi mobač!
Kao na slikama u temi MDA compact.(To neka objasni mach1 jer niti ja neznam koja su to 2 caba)
4. način je: Kaj se tice maske; mozes staviti neku naljepnicu gore(na maski se može logo izbrisati laganim trljanjem kocke šećera, ljudi na forumima su to radili i kažu da ne ostavlja nikakve ogrebotine na masci uređaja)
Kaj se tice boot screen-a; trebas imati boot image tool (ja koristim Madkat) koji ce konvertirati neku sliku (po zelji) u boot screen sliku sa .nb extenzijom (kopiras ju u Windows folder); i tad se na PPC-u pokrene druga stvar koja ti treba, kod mene se file zove "MDA3_bootimage_changer2.cab"; taj instalacijski cab file moras pokrenuti svaki put kad stavis novu .nb sliku u Windows folder, zatim resetiras stroj i imas novi boot screen! Link1
Dialer screen se mjenja puno jednostavnije: samo iskopiras file-ove zeljenog skina u Windows folder, i to je to!
Link1 ( tu se nalaze graphite i original skin sve piše u readme.txt ).
Phone Pad( IntelliPad ) se mjenja isto kao i Dialer screen ( tu se nalaze graphite i original skin sve piše u readme.txt ) Link2
Teme( ako tko hoće znati kako se instaliraju ) Link1
Mjenjanje logo-a na dialer screenu(logo u gornjem-desnom kutu): potrebno je imati sliku dimenzija 120x20. Tu sliku treba preimenovati u carrierlogo.gif i kopirati je u Windows folder na Compactu.
Evo link nekih slika: Link1
To je to! za sada ovo je uz veliku pomoć mach1 i Slawexa kojima puno zahvaljujem na pomoći i ako ima nešto neka me samo nadopune.
Neke stvari jesu jednostavne ali ima ljudi koji to neznaju
Mislim da je ovo ok za netkoga tko još nije držao MDA Compact u rukama niti ga vidio uživo.
Svaka je pomoć dobrodošla zato ako još netko zna neke trikove oko ove teme neka samo piše. I zahvale machu1 i slawexu(koji su me natjerali da searcham po forumima do ranih jutarnjih sati da nešto sam naučim, i vidite isplatilo se;D) jer bez njih niti nebi otvotio ovaj thread
Ručno instaliranje CAB-ova(detaljno objašnjenje)
Nakon nekog vremena odlučio sam maknuti T-mobile skinove preko postupka broj 2 tako da ručno instaliram samo one CAB-ove koji mi zaista trebaju.
1. Prvo što se napravi je Hard Reset zatim nakon Align screena, namjestimo vremensku zonu. Nakon toga nam piše "Tap screen......" odmah nakon što stisnemo prstom na ekran napravimo Soft Reset, sada će se Boot-ati bez instaliranih CAB-ova iz Extended ROM-a.
2. Dalje sljedi popis CAB-ova koji se nalaze u Extended ROM-u i njihov opis(objašnjenje)
Delete_vdisk_shortcut_WWE.sa.CAB --> instaliranjem Extended ROM folder nije više vidljiv u File Exploreru
IntelliDialer_T-Mobile_WWE_RC10.CAB --> T-mobile skin za IntelliDailer(Dialer Screen)
IntelliPad_TMO_WWE_B12.CAB --> T-mobile skin za IntelliPad(Phone Pad)
Caller_ID_T-Mobile_WWE_RC10.CAB --> Caller ID T-mobile skin(omogućava postavljane slika za Contacte u imeniku)
Camera_Wizard_Magician_T-Mobile_WWE_RC15_Customize.CAB --> Wizard za postavke kamere(ima nešto veze sa landscape pogledom)
Zip_Magician_T-Mobile_WWE_B12.CAB --> Zip Magician za upravljanje zip datotekama
CAB-DATEmailWiz-1.01.0003-TMHR-03Feb05.CAB -->Wizard za postavljanje svog e-maila
MMS_v2.0.0.13_Magician_WWE_1004.CAB --> Omogućava primanje/slanje MMS-a. Bez toga MMS ne radi.
TMO_Customization_HR_Magician_20041123.cab --> Omogućava upotrebu Hrvatskog jezika isto kao i Hrvatske Regional Settingse
Java_10.1.2.57_WWE.CAB -->Omogućava JAVU
TMO_CustomizeUI_WWE_B13.CAB --> T-mobile skin za today screen i njegovi pluginovi
Customize_106138.sa.CAB -->Pokreće sve T-mobile Coustomizacije
GPRSMonitor_WWE.sa.CAB --> Instalira GPRS Monitor
UA_Profile_TMO.sa.CAB -->T-mobile pluginovi + neki profili od T-mobilea(T-zones)
mdacompact_aku2fix.CAB --> Ispravlja neke bugove u vezi mikrofona, slušalica
Patch_bthusb.CAB --> Ispravlja bugove vezane za BT i spajanje na Activesync i Wireless modem preko BT-a
Version_WWE_106138.sa.CAB -->Ispravlja neke registry entrye u 1.06 verziji
3. Ja sam instalirao sljedeće:
Java_10.1.2.57_WWE.CAB
GPRSMonitor_WWE.sa.CAB
mdacompact_aku2fix.CAB
Patch_bthusb.CAB
Version_WWE_106138.sa.CAB
Camera_Wizard_Magician_T-Mobile_WWE_RC15_Customize.CAB
+dodatno instaliran Default_PhonePad_WWE_RC10.CAB koji mi omogućava Phon Pad tj. IntelliPad koji nema T-mobile skin
Insatlirao sam si samo esencijalne CAB-ove tako da sada imam brdo slobodnog RAMA
Što imam instalirano pogledajte ovdje