eto jel netko zna neki program za audio/video razgovor u LAN mreži? sa susjedom sam spojen pa bi bilo dobro da možemo i pričat preko kompa.
Printable View
eto jel netko zna neki program za audio/video razgovor u LAN mreži? sa susjedom sam spojen pa bi bilo dobro da možemo i pričat preko kompa.
Windowsi imaju jedan. Zove se Remote Assistance, ali ima i (puno) boljih.
a jel bi to islo prek ADSL mreze sa udaljena dva kompa?
a kako se spojit s ovim teamSpeakom?
Ima negdje na njihovoj stranici objašnjenje.. Trebaš napraviti server (host) na njihovom siteu, a poslije se spajaš na taj server iz programa, znači nema potrebe ići na njihov site i sl...= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
Valjda si vidio i da Teamspeak ima dvije "verzije" programa: server i client verziju.. Server verziju moraš skinuti ako zeliš napraviti svoj server, a sa clientom se možeš spajat na neke poznate servere ali nemožeš raditi sever.
edit: mislim da se moraš regat na njihov site i onda možeš kreirat serv.
Ne znam da li postoje free SIP server, vjerojatno postoje, ukoliko nađeš tako nešto isprobaj program koji se zove Eyebeam, ima i audio i video. Jedino ne znam kaj ako ne nađeš neki free SIP gateway, jer ja sam dizao SIP server u lokalnoj mreži pa ga mi koristimo interno, a bez njega ne možeš uspostaviti poziv. On služi kao gateway/router... Stvar je bazirana na kao što i ime kaže Session Inititation Protocolu tako da za kodiranje sadržaja možeš koristiti razne codece... No sad sam vjerojatno već malo zakomplcirao stvar ;D
uspio sam s ovim programom Ventrilo. video mi i nije tako bitan. dosta mi je i zvuk. odlično radi. jedino me malo živcira server kojega ne mogu minimizirat u tray kao glavnu aplikaciju. al dobro. šta je tu je. glavno da radi!
fala fala :),uspio sam pomogo sam covijeku,reko mi je tata kada sam bio mali da ako budem pomago ljudima u zivotu da ce mi dat 100 eura,do sad bi onda bio bogatas :)
aj dobro, kad skupim 100€ uplatim ti na račun;D :spin:
super zasto ne :),misliim ako se razbacujes parama,tu sam ja :D
bas citam topic i gledam nitko se nije sjetio SKYPE-a, kad ono...
i ja dajem glas za SKYPE, jako dobar i jednostavan za koristenje!
i jel ide prek dva kompa na adslu?
apsolutno da!!!
Skužio sam da ovdje imaju odlične stvari vezane za Skype, USB telefoni itd.
:thumbup:
http://www.skype-info.com