Nokia je sluzbeno objavila da 6230i podrzava mmc kartice do 512 MB. Ali mene zanima moze li se staviti kartica od 1 GB?
Printable View
Nokia je sluzbeno objavila da 6230i podrzava mmc kartice do 512 MB. Ali mene zanima moze li se staviti kartica od 1 GB?
bez problema.
Ima li koliko utjecaja koja je kartica na brzinu prijenosa i kompatibilnost i ostalo jer evo po forumima vidim neki ljudi se zale da im ne ocitava ni petinu stvarne velicine kartice i td
za vise od 512 moze biti problema, ali u prailu ne bi trebalo.. i da sporije je naravno..pogotoo ako imas puno slika itd.
...inače, to što piše da ima 512mb, to nije stvarna veličina - prava veličina kartice je nešto više od 450mb...= Citat =:
Izvorno postao kaza
Ne razumijem zasto mob ne podržava sve kartice. Jel mi netko može objasniti jer su kartice istih dimenzija???
Može li 3560 očitavati kartice od 1GB???
Imaš dvije dimenzije kartica. Normalne, koje idu u tvoju 3650 primjerice i duplo manje, reduced size kartice, koje idu, primjerice u 7610 ili u 6630. Ali za te RS kartice imaš i mali adapter da ih se može koristiti i u tvojoj 3650.
Samo original nokijine kartice i sve radi kako treba Nemojte se igrat ubacivat one jeftine fuševske kartice one znaju sjebat fon do daske i onda ti piše na displey samo TEST MODE nit možeš upalit nit ugasit nit flashovat nit ništa umrtvi ga skroz
Ja sam ga ispušio na jednoj nokiji 6230
Da, znam to, ali zasto npr. 6230i nebi mogao primati do 1GB, tamo ne gdje pise samo do 512, ali zapravo na njemu rade i ove od 1GB, pa mene zanima zasto postoji to ogranicenje, to mi je isto kao da na komp stavis ogranicenje HDD do 40 GB
Daj mi recite koju MMC da kupim? Uzeo bih 256MB, ali ne znam od kojeg proizvođača. Našao sam Apacer, MyFlash i SanDisk. Mislim da je SanDisk dobar, ali je i duplo skuplji. Ne bih htio da mi se dogodi ovo što je mexx25 rekao...
MyFlash iskreno nikad čuo i ne bi je kupio..
SanDisk je odličan što se tiče memorija i sl... Ako budeš uzimao u npr HgSpotu (256mb rs-mmc dv - 179kn) dobit ćeš Kingston što je isto odlična memorija (bar na kompovima :) )
Mislim da tu nema previše filozofije uzeo ti original nokijinu karticu ili neku drugu, moguće razlike su u nijansama. Ako se ne varam samo nekoliko firmi radi mem. kartice a drugi ih otkupljuju i brandiraju pod svoje.. Što se tiče onog problema to su ekstremne situacije i sumnjam da će ti se to dogoditi ako kupuješ neku 'normalnu' karticu. Npr ja nisam ni znao da ću dobiti Kingston i iskreno mi je bilo svejedno, samo da je rs-mmc i dv :)
Ispravak: nije MyFlash, nego je A-Data. Samo što na kartici veliko piše MyFlash. Danas sam je kupio u Kvarku, 150 kn (obična MMC) i super radi.
A daj reci koja ti je brzina kad stavljaš/skidaš stvari s moba? Meni dođe do 25, preko BT-a. Koju vezu ti imaš?
A-Data je isto ok!
Imam kabel i brzina je oko 145 KB/s. A za BT neznam, a i sumnjam da ću ikad probati 100mb prebacivati zubom :D Kolko sam čuo brzine mogu biti i 30-40 KB/s
Da, tu negdje.. Meni je oko 25, ali nisam imao dobar driver, tako da je sada u granicama 30-40kbps. Kabel je prava zvijer!
Malo off, ali: koliko košta kabel, gdje si ga kupio i da li ti trebaju driveri za njega?
180kn zamjenski u jednoj trgovini u puli.. 300kn je original u mobisu :eek: pa sam se odlučio za alternativu :D
Soft ti ne treba, samo pc suite. "Get connected" wizard sve sredi..