Kako naslov kaze koji LCD kupiti?
Korisio bih ga kao drugi tv! Znaci sta trebam gledati kod lcd-a da mi slika bude sto realnija kod gledanja filmova! Tj koje vrijeme odaziva, kontrast i svjetlina?
Odnos ulozenog dobivenog?
Printable View
Kako naslov kaze koji LCD kupiti?
Korisio bih ga kao drugi tv! Znaci sta trebam gledati kod lcd-a da mi slika bude sto realnija kod gledanja filmova! Tj koje vrijeme odaziva, kontrast i svjetlina?
Odnos ulozenog dobivenog?
a sve zavisi koliko si novaca spreman potrošiti
moja preporuka je 19" sa naravno što boljom rezolucijom
i kutem gledanja;)
ja sam recimo potrošio 5,500 kn na samsungov 19" lcd
i nije mi žao ni kune koje sam uložio na njega!
kakova je slika kod gledanja filmova jel sta zaostaje? Koji si lcd kupio?
ja isto planiram kupiti neki lcd,malo sam gledao po hg spotu ovih dana i za 2k kuna se dosta 17" lcd-a može naći. samo,kad ih vidiš jedan pokraj drugog vidiš da je razlika u kvaliteti slike poveća. onaj xeroxov za 2300 je prekrasan a i kavliteta slike mu je dosta dobra u odnosu na ostale. ako se dobro sjećam,par ljudi ovdje ga ima,pa podijelite iskustva,jeste li zadovoljni. :) i još par preporuka,samo da nisu 'što skuplji to bolji'. to je valjda svima jasno.
Mene isto zanima sto jeftiniji a sto bolji!!!!
Na očima se ne štedi!
Preporuka - Samsung 193P plus. (ovo plus označava novu matricu).
tako je wb;)
kao prvo teško da ima dobro a jeftino a
sigurno ga kupuješ na duže vrijeme a i sa
kvalitetnim lcd-om ćeš manje štetit očima
moja preporuka je isto samsung 193P plus
(ja imam samsung 193P znači model prije ovog)
ja sam samo cuo od jednog prijatelja koji je zavrsio fax za informatiku u slo, da je obican flat monitor bolji od lcd-a (kazem za njega kao jedinku), on je uzeo isto neki bjesni od 6k kn i vratio ga pa uzeo flat obican... nije ni meni jasno, nisam ni ja vjerovao, ali tako on kaze i to je zaista napravio...
tako da sam i ja od onda odustao od kupnje lcd-a i jos i dalje koristim Fujitsu-Siemens 19" ali nije flat...
tog plusa nema ni na cjeniku. a obični p dođe 4500 kn. a možete li šta preporučiti ako uzmete u obzir da sam ja realan i da smatram nepotrebnim dati 5 tisuća kuna za jednu komponentu pa bila ona i 'monitor koji poboljšava vid'?
a to 'teško da ima nešto dobro a jeftino' baš i ne stoji. pogotovo sad,u vrijeme hrpe novih proizvođača koji se još trebaju dokazati na tržištu. npr. NEC koji radi najbolje dvd pržilice,ali po aktualnom cjeniku hgspota je najjeftiniji.
samo treba znat kupovat,a ne uletit sa 'daj mi najskuplje' . zato se prije kupnje traži preporuka. od nekog tko zna. :)
A ja se evo nakon LCD-a nikako ne bi mogao naviknuti na CRT. Mislim vjerojatno bi kad bi baš morao, ali kad god moram radit na CRT-u, sav sam jadan, em mi je slika mutna, em me oči peku nakon kratkog vremena...= Citat =:
Izvorno postao igl
P.S.
Naravno, jako je bitno o kakvom se LCD-u radi i kako je on povezan s grafičkom. Loš LCD i VGA veza sigurno bi i mene odvratili od LCD-a, ali kvalitetan LCD sa DVI priključkom.... Kod kupnje LCD monitora stvarno čovjek mora jako paziti, jer su razlike u matricama velike i kod istog proizvođača, pa čak i u naizgled istim modelima...
Zato je najbolje pročitati puno reviewa na netu, u komp. časopisima (evo u ovomjesečnom VIDI-ju je izašao veliki test LCD-a od 19" i sa DVI priključkom), a na kraju se i sam uvjeriti u sliku monitora u dućanu u kojem su monitori poslagani jedan do drugoga. Tako ćete najlakše uočiti razliku... (iako ih u dućanima redovito spajaju preko VGA priključka, što skriva sav potencijal LCD-a koji ima i DVI priključak).
I BITNO: provjeriti prije kupnje da LCD nema mrtvih piksela!
Samsung u svojoj P (premium) seriji ne dopušta niti jedan stalno upaljeni piksel (kroz dva tjedna od dana kupnje), za ostale ne znam. No danas su matrice dosta napredovale i nema baš puno toga, ali ipak se nađe, zato obavezno to provjeriti prije kupnje. Nek vam ne bude bed donjeti CD ili disketu sa dve-tri jednobojne slike (preporuka crna, bijela, plava, crvena, zelena) i tražiti prodavača da vam iz pusti u 'slide show' pa dobro pogledati ekran.
ja sam nakon 1god poludio sa ovim svojim LG-om i jedostavno sam si kupio samsmunga lcd 17" i preporodio sam se
Ovaj mi se čini stvarno POVOLJAN i OK, šta vi mislite?
http://katalog.hgspot.hr/Katalog/11677.JPG
Naziv Mon. LCD 17" SAMSUNG SM 710N, Matisse
Cijena 1.999,00 kn (sa PDV-om) Jamstvo 36 .
Opis TFT/PVA monitor
Vidljiva dijagonala:17"
Osvjetljenje: 300 cd/?
Kontrast: 600 : 1
kutevi gledljivosti: 160°/160°
Vrijeme odziva(ms):12
Sučelje:Analog
Max. Rezolucija: 1280x 1024
Dubina boje: 16.2 Mil.
boja kućišta (prednja /stražnja) Srebrna/Crna
Kompatibilnost sa Mac platformom
Dimenzije: (sa postoljem) 370x381x175 mm
Dimenzije: (bez postolja) 370x316x60.3 mm
Frekvencija
-Horizontalna (kHz): 31-81
-Vertikalna (Hz): 56-75
-Propusnost (MHz): 135
Pitanje zasto je tolika razlika u cijeni Samsunga 193P plus kod nas i vani?
Kod nas 4200kn a vani oko 3200kn (oko 450€)! Cak i bez povrata poreza!