zna li iko koliko se moze brojeva ili sms poruka pohraniti u memoriji mobitela?
nisam nigdje pronasao ovaj podatak pa cak ni u uputstvu mobitela.
Printable View
zna li iko koliko se moze brojeva ili sms poruka pohraniti u memoriji mobitela?
nisam nigdje pronasao ovaj podatak pa cak ni u uputstvu mobitela.
Imenik koliko ja znam je kapaciteta 250 mjesta za sms barem na mom t68m>i je oko150 SMS poruka.
ok.
i ja sam tako mislio, ali mi se desilo nesto cudno.
imao sam nokia 3510 i oko 140 sms poruka u inboxu. kada sam karticu prebacio u t300, te iskopirao imenik s kartice na mob, vidio sam da mi se prebacilo samo oko 30 nasumicno odabranih sms-ova (20 u inboxu i 10-tak u sent).
kako ja mogu prebaciti sve sms-ove sa nokia 3510 u t300???
Nisam radio na T300 ali po iskustvu sa t68 kada gledam slobodnu memoriju prikaze mi i koliko je na SIM kartici posto memorije slobodno pa je moguce da si te poruke sa 3510 preko kartice prebacio na SE T300 jer je vjerojatno 3510 prispjele poruke magacinirao na SIM .Probaj na Nokiji da nadjes opciju gdje se spremaju prispjele poruke moraju pisat dvije opcije na Sim karticu i memoriju telefona.Probacu da ti nadjem kapacitet memorije za T300 na T68 je 1 megabajt.
grom i pakao!
nokia 3510 nema te opcije. ima opciju biranja pohrane na sim ili telefon jedino u imeniku. evo cijelu noc sam ceprkao i nista. pokusao prebaciti poruke u folder Arhiva, ali dzaba. na kartici mi stoji 30-tak nasumicno odabranih poruka.
zna li itko da li sim kartica ima predefinirani dio memorije koji dodjeljuje sms-u i poseban za brojeve ili to radi na principu ko prije zauzme mjesto?
e to stvarno ne znam moj telefonski je 500 imena a nisam popunio ni polovinu,ali znam kada popunim memoriju telefona porukama SIM kartica krene u akciju,a vjerojatno je po principu ko prije nisam ti mogo naci memoriju t300
ima li tvoj 68i mogucnost snimanja sms-a SA sima NA mob (za obrnuto znam da ima) ?
t300 toga nema, ili ja nisam mogao pronaci. ;)
Nema tu opciju ALI postoji trik za to.Izaberi pouku koju želiš spremiti i opcijom Edit and send obriši i napiši ponovno jedan znak(a nemoraš ništa ni uraditi) i pošalji poruku ali dok bude bio prikaz slanja poruke stisni "No" da se slanje prekine i odmah će ti ju spremiti u Unsent i sada tu poruku imaš u telefonu a mislim da original SMS ostaje na SIM-u.
Pokušaj i pazi da navrijeme prekineš slanje jer će te koštati.
freak ti je odgovorio umjesto mene
hvala na odgovorima.
i ja sam shvatio tu foru,ali sam mislio da postoji bolja opcija.
btw ne moras uopce klikati send.samo idi na edit poruke i onda dodaj npr. prazno mjesto i izbrisi i klikni No dugme. rezultat ce biti isti, a nema straha da ces prekasno kliknuti stop ;)
Ovako:
T68i ima mjesta za oko 70 (dakle NE 150) poruka u memoriji telefon (ovisno o tome koliko su poruke dugačke pa brojka nije striktna, ali je oko 70 uvijek) i taj dio memorije nije dinamičan, što znači da služi samo za sms poruke i nema nikakve veze s ostalom memorijom za slike, melodije (koja je oko 1 MB)... isto vrijedi za imenik koji ima mjesta za 500 kontakata. No preporučam brisanje pročitanih poruka jer svako gomilanje istih uzrokuje osjetno usporenje rada telefona (pristupa inboxu i sl.).
Za cijeli back-up telefona, pa tako i SMS poruka (ili po izboru čega god hoćete, od imenika, sms-a... do postavke za wap) postoji dobra opcija, ali koja nažalost ne radi s T300 iako su podržani neki drugi Ericsson i SE telefoni. Radi se o jednom programčiću... zove se inventivno 'Phone Backup' i možete ga skinuti s ove stranice: http://www.christersson.org/software_backup.asp
Ostali zanimljiv i koristan software za uglavnom SE telefone možete pronaći na http://www.christersson.org/default.asp
S njim možete poruke prebacivati kablom, putem IrDA i sl. s telefona na komp i vice-versa.
Sa karticom i memorijom telefona mi stane negdje oko 145 poruka na to sam mislio!
Pa kakva je to onda kartica??? Koja mreža???= Citat =:
Poslao: nimda
Sa karticom i memorijom telefona mi stane negdje oko 145 poruka na to sam mislio!
Meni na karticu stane 35 poruka i to je max u hrvatskoj! Znači sve zajedno oko 105 poruka.