Kako dovesti grafičku na veću razinu???Imam ATi RADEON 9600XT 256 mb.Kako da je dovedem na razinu npr. ATi RADEON 9800???
Printable View
Kako dovesti grafičku na veću razinu???Imam ATi RADEON 9600XT 256 mb.Kako da je dovedem na razinu npr. ATi RADEON 9800???
Tako da prodaš 9600xt i kupiš 9800 ;D
A sad za ozbiljno, imaš u propertisima od grafičke opciju overdrive...
misli da joj moras flashati bios al se u to nekuzim pa te necu palit....
Pogledaj ovdje:
http://www.techpowerup.com/softmod/
A mozes si staviti i Omega drivere,koji su bolji od originalnih ati-evih:
http://www.omegadrivers.net/
Ovdje imas primjer za NVidia graficke kartice ...
http://free-bj.htnet.hr/colicweb/nvidia.html
Ukratko , neizvedivo iz vise razloga - 9800 ima 4 pajpa vise plus 256 bitnu sabirnicu .
Najvise kaj mozes od svoje prbati je clockati - uzmes ati tray tool i polagano dizes takt i testiras nekom 3d aplikacijom da vidis do kuda ide . moguci dobitak - ovisi o kartici .
Osim navedenoga imas i ATI Omega drivere, kojima, osim nekih opcija u samome sucelju i ext displays, mozes i kako ti kazes "unaprijediti" karticu. Za ovu tvoju 9600 nisam siguran da ce ici, ali recimo one starije 9500, koje su imali pipeova koliko i 9800, samo su neki bili lockani, mogle su se bez problema, sa nevedenim alatom natjerati, da barem oponasaju 9800!
Dakle ne znam koliko ces dobiti, ali nista te ne kosta da probas! I jos sitnica, ako karticu mislis "zesce" pricepiti, obrati paznju i na postojece hladjenje koje imas na njoj, prati temp. i ako se grije previse, morati ces uciniti nesto i po tom pitanju (neki pasivac s ventom, ili barem kvalitetniji vent)!
Evo ovo poslušajte :headbang:= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Vidi si na googlu koliko se najvise moze dignuti, jer sigurno su ljudi pokusavali, kupi neki *eben cooler i digni, pa ces vidjeti.
Ali bolje ti je vidjeti na googlu, jer ako su ljudi digli 50 Mhz tu grafu neces ni ti sigurno vise...
Opet, jos jedna bitna stvar da je grafa razlicita jedna od druge, tako da opet nemora biti da ako je on digao dosta da ti budes...
moras probati kao i ostalo siroko pucanstvo, pa kud puklo da puklo...
9600 nemozes nikako drukcije unaprijedit nego samo clocat malo bolji vent na grafiku i pasivne na rame i moze ti radit i do 25% jace
E vi stvarno ovdje pišete tako velika sranja...
de ljudi, cafe.mobil je za mobitele... a koliko vidim, nemate pojma o računalim... za take stvari postoje drugi forumi...
9600 se NEMOŽE "upgradeati" na 9800 jer koriste drugačiji čip... LOL
što se tiče da 9500 možeš na 9800 to je takav bulšit da su mi skoro suze počele curiti od smijeha...
trenutno što ste u mogućnosti sa svojim karticama je jedino dignuti frequ...
dakle govorim o low-end grafičkim karticama (čitajte do 1000 kuna)
a to vam u naaaajboljim slučajevima može za 15% podići perfomanse...
ako pak imate 9800se, nju možete otključavati na 9800pro ili ako imate 9200se možetu ju na 9200pro
isto vrijedi i za sljedeće:
9800pro sa modom i povišenjem voltaže na 1,9 na 9800XT i začuđujuće, čak radi i bolje nego XT kartica
onda X800GTO na X800XT te X800GTO2 na X850XT
naravno, možete i bios od 9550 flashati na 9600 ali time gotovo ništa ne postižete...
ako pak planirate uzimati hladnjak i klokati grafu, razmislite da nebi možda bilo bolje za te novce (jer za ladnjak kako spada valja uložiti bar 200 čuna) prodati svoju grafu i nadoplatiti za bolju...
ako vam treba reći koju grafu do koliko love, obratite se meni... heh...
a ovo o klokanju... hm,jedino ako imate dobre grafičke karte
dakle meni se isplati dizati X800XT za 60Mhz Core i 100Mhz memorija jer dobivam oko 30% a svi vi koji imate slabe, jedino što možete time dobiti je malo smrada plastike iz kučišta...