Ukidanje reputacija u netematskim forumima
dobio sam prigovore od moderatora u internom forumu, a i sam već mjesec dana o istome razmišljam, kako su reputacije nekih članova daleko iznad njihovog angažmana na forumu u tematskim dijelovima i u pomoći drugim korisnicima. suprotno tome, ljudi koji redovito pomažu su na taj način diskreditirani za svoj trud što nije u redu prema njima.
i bez analize sam pretpostavio da tome doprinose kafić i chataonica gdje si ljudi dijele repke šakom i kapom. stoga sam se odlučio na potez ukidanja reputacija u netematskim forumima, na ideju koja se meni motala po glavi i na preporuku ostalih moderatora. dakle, od eto pred nekoliko minuta, u forumima gdje se ne broje postovi, nema više niti linka za reputaciju, s izuzetkom m#f#o gdje bih rado da se može nagraditi nekog s dobrom idejom (no i to se možda u budućnosti promijeni ako će se koristiti iz krivih pobuda).
u sljedećem razdoblju će biti obavljena analiza reputacija, te će shodno ovoj odluci biti brisane reputacije iz kafića i chataonice i ostalih netematskih foruma. stoga će naravno mnogi od vas ostati bez mnoštva prikupljenih bodova, pa molim bez panike oko toga gdje su vam bodovi.
razlog ovoj odluci je sukladan ideji da ovaj forum bude prvenstveno forum svoje tematike, i da se na cijeni drži trud ljudi koji su spremni pomoći u tematskim forumima, a netematski forumi da služe za neobavezne razgovore, ali shodno tome i da ne doprinose nekakvim beneficijama na forumu (broj postova, avatari, sada i reputacije) jer ja želim ovaj forum zadržati izrazito tematskim forumom jer je kao takav zamišljen.
--------
ponovno sam primijetio određene nelogičnosti oko upotrebe reputacijskog sustava, koje su većinom povezane uz gore navedene kafić i chataonicu pa vas još jednom molim da se ta opcija ne zloupotrebljava! lijepo bi bilo da ostavite komentar kad dajete repku, da dajete repku na mjestu gdje je ona zaslužena, pozitivna ili negativna.
možda nakon najavljenog brisanja kafić/chataonica napravim i malu analizu preostalih repki pa ako bude većih nelogičnosti, moguće su i kazne. radije koristite sve to skupa kako priliči, nego da vam moram oduzimati uopće pravo da reputacije dajete. također, ubuduće očekujte isto tako da se može zalomiti kontrola na slučajnom odabiru korisnika, pa ako način korištenja rep. sustava nije primjeren - takav će postati žrtveno janje jer vas ne mogu sve odjednom provjeriti.
stoga pametno koristite reputacijski sustav - nagradite one koji to zaslužuju i kada to zaslužuju i kaznite one koji to zaslužuju i kada to zaslužuju.