Koliko kosta jedan gb rama u markama ne u kunama pls.
Printable View
Koliko kosta jedan gb rama u markama ne u kunama pls.
misliš u komadu 1GB ili 2X512 ?
1GB - 173km pa na dalje (692kn)
2X512MB - 2x84 km pa na dalje (2x336kn)
...inače, bolje uzmi ovo, jer ne daj bože, ako rikne jedna, još ti uvijek ostaje druga od 512mb...= Citat =:
Izvorno postao kinfa
ja bi radje uzeo uzeo 1gb u komadu da ostane mjesta za preostalih 3gb!
sad imam 2x512 i zeznuo sam stvar, sad mi je max 2gb :(
Pa možeš uzeti još 2x1gb, pa ti je max 3gb :) A ako će ti trebati više, onda će ti trebati i nova ploča/memorija/proc/grafička pa onda nije bed i rame promijeniti ;D
ma da da krivo sam napisao, max mi je 3gb a ne 2. trebalo bi imati dosta rama pa windowse instalirat u njih
bolje 2x512, jer možeš onda složit dual channel mod= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
a sto to je dual chanel mod? ja sad imam 2x256
Dual chanel je neko brze riješenje za ram, ali dal se taj Dual Chanel može ostvariti s 2x 1GB, ja imam 2x512MB i imam Dual chanel, al sve gledam da nabavim neku od 1GB da imam 2 GB :) ;D ;D
a jel se to mora negdje ukljucit ili je to po defaultu ukljuceno u win? jel ja imam dual? novi ram 2x256?
Ne treba se nigdje uključivat, samo popikaš memoriju pravilno i to je to.
vidi malo knjižicu koju si dobio s matičnom pločom...
Ne pise nista u knjizici. Imam 3 slota na maticnoj i stavio sam jednu pokraj druge. Jel to to?
Pa pitanje je da li tvoj kompjuter (ploča) uopće podržava dual channel, google je tvoj prijatelj..
evo riješenje za one koji oće da im se doze pokreću brzoooo...
Imate za kupiti ploćicu koja ide u PCIE-x slot, i na tu pčoćicu kačite svoje stare RAM module... i na njih instalirate doze... dovoljno je da sakupite 512MB, imate oko 6 utora... i na to istalirate doze...
neznam kako se proizvod zove, ali čitao u Bug-u ili Vidiu od prošlog mjeseca... think!
Evo linkovi, ne pise nista o dualu i ne znam koju imam rev.1 ili rev.2
http://www.gigabyte.com.tw/Motherboa...Rev%201.x).htm
http://www.gigabyte.com.tw/Motherboa...Rev%202.x).htm
Ovako je u mene, dva su slota obojena bijelo, a jedan u zeleno, kada jedna pločica RAMA stoji u bijelom a druga u zelenom imam Dual CHannel :)
sta ce biti ako uzmem 4x256 rama dali je tako najbolje ili 2x512 ili odma 1gb
sta ce biti ako uzmem 4x256 rama dali je tako najbolje ili 2x512 ili odma 1gb dali je tako bole.pls javite se
Uzmi 2x512Mb ...
hvala nisam upucen u to bas najbolje al hvala na savjetu