-
Sve za linux
Evo ljudi pošto sam se odlučio prebacit na linux danas sam kupio suse i instalirao ga i to sve...
Sada imam slijedeća pitanja:
1.Kako da podesim internet konekciju preko adsl modema (onog koji se spaja na mrežnu) ?
2.Od kuda mogu skinuti razne programe za linux (mp3 player,neki instant messenger, i ostalo šta mi treba...) ?
3.Od kuda da nabavim neki emulator da mogu igrati igrice od windowsa na linuxu ?
4.Kako mogu neki program recimo photoshop, instalirat na linux ?
Hvala unaprijed.
Cyber
Btw. gog. onaj tvoj post o onome screenu da se pojavi pri startanju kompa da odabereš da li ćeš u linux ili windowse...kada instaliraš suse on ti se sam pojavi :thumbup:
-
Tebi se diže vjerojatno GRUB manager, no nema veze ;D
Pretpostavit ću da si instalirao SuSE 9.3 Professional...
1. menije radilo automatski, AFAIK adsl modem ima dhcp (mada nisam siguran), proguglaj malo..
2. više manje sve dobiš na dvd-u od suse-a, ja sam za im koristio kopette ili tako nešto, a što se mp3-ica tiće morat ćeš pokrenuti Yast i povući multimedia upgrade pack 1-4 kako bi mogao slušati mp3-ice iz bilo kojeg programa...
4. Photoshop nemreš, ali zato imaš Gimp koji obično dođe na dvd-u/cd-ovima, pokreni Yast (Yum, ili kak se već zove), pretraži pakete na dvd-u i imat ćeš opciju instaliranja... Za druge program ili ćeš morati kompajlirati source (.config, make, make -install) ili ćeš skinuti binary koji je već skompajliran za tvoju verziju linuxa...
-
-
sasvim ti je dobro objasnio .... ja cu se samo malo nadovezat na njegov post ....
za mp3, znaci pokrenes Yast, odaberes Online Update i izaberes neki njemacki server, na ostalim nema paketa koji tebi trebaju ... Okacis Multimedia Packages 1,2 (oni su dovoljni za mp3 i divx) a mozes i ove ostale, mogu dobro doci. :) nece potrajati mnogo, meni je na dial-up trebalo pola sata!
Ovi instant manageri, ma njih ima koliko hoces.. Gaim, Kopete.. koji god hoces :)