-
4096 vs. 65536
Ljudi ima li neke velike razlike izmedju ekrana sa 4096 boja i 65536 boja npr. Samsunga T100 i Samsunga S100 ?
Molim da mi odgovore samo oni koji imaju iskustva u oba slucaja i nemojte reci pa brojke govore sve ili pak 4096 je 4096 a 65536 je 65536 boja .
-
-
-
-
ali ne znaci da je nema, to bi ti trebo neko od mobilovaca reci koji je imo prilike vidjeti i jednog i drugog
-
Vidi se razlika u slikama u smislu finog prijelaza boja: recimo ako je na lici nebo na ekranu s 4k boja će se videti grubi prijelazi između nijansi plavih i točno će se ocrtavati ta granica između dviju nijansi dok će s ekranom od 65k boja to biti puno manje izraženo. No kako ni jedan telefon nema kameru pa slike možeš jedino skidati putem wapa (što baš nije isplativo), nema tih problema jer su igre i izbornici uglavnom rađene u mnogo manje osnovnih boja gdje se razlika ne vidi.
-
-
-
-
U mobilu 37 pise da ima odnosno ispod slike ima ona salica koja oznacava Javu
-
Razlike svakako ima, ali ona nije tako osjetna kao u odnosu između 256 vs. 4096.
Slična stvar sa polifonijom. Jedan (a možda i više) Samsunga se diče 40-kanalnom polifonijom, ali ja osobno nikad nisam našao 40-kanalni midi :)
-
Fala Bogu da ima razlike, ali ako je razlika veca od 60-70€ ne vrijedi kupovato ovaj skuplji zato sto je i 4.000 boja sasvim dovoljno (ja imam 256 pa se ne zalim)..
-
razlika je OGROMNA, i izmedu samsungovi telefona, samo sto se ne primje razlika ko sto bi se primjetila da bio uzeo s100 s 65K boja i npr. nokia 3510i s 4096, to je RAZLIKA, moze bit sto oba samsunga koriste TFT- kvalitetu u svojim ekranima, a nokia i sonyEricsson STN-, ali inace idi na www.samsung.com, pa pokusaj naci sluzbenu stranicu V200:a, pa odaberi "hyper colour", ondje ti usporeduju sve od 256 do 65 000 boja!
-
razlika je jer neki proizvodjaci koriste passive matrix display a drugi active matrix. bila je tema u ovom forumu o razlici