Dal netko zna za kakav dobar, lagan, a kvalitetan program za multiplo rinejmanje fotki. I da je po mogućnosti 'besplatan'... ;)
Printable View
Dal netko zna za kakav dobar, lagan, a kvalitetan program za multiplo rinejmanje fotki. I da je po mogućnosti 'besplatan'... ;)
dosta sam ih probao, ali bas ono sto trazis NAJJEDNOSTAVNIJI, BESPLATAN-> ACDSee v3.1, star je dosta, ne zauzima mnogo prostora, i jako jako jednostavan, pogotovo za multiplo renejmanje...->ja ga samo za to i koristim uglavnom!!!
imam ti install za njega, pa ako ga ne nadjes, javi...
OK, hvala... ma mogu ja do ACDC-a, ali nekak baš ne volim taj prog...
Koji su ti još prijdlozi, s obzirom da si kako kažeš dosta tih programa isprobao?
ni jedan drugi vjeruj mi, i ja nisam volio ni cut za ACDSee, ali ova verzija 3.1 je jako jednostavna, nema onih silnih reklama i dodataka kao novije verzije, tako da nemam nikakve druge preporuke, a one progz koje sam koristio sam zaboravio ime...
Ja koristim ACDSEE 5 kao preglednik , a i služi mi za preimenovanje datoteka, i resizanje, i za još neke sitnice
Jel može ACDC multiplo resize-at?
v3.1 mislim da nemoze, jer moras posebno na svaku sliku kliknut ENHACE PHOTO->pa onda resize, jer ako oznacis vise slika nedaje ti opciju za PHOTO ENHACE-stoga nema ni multiplog resizeanja.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ja mislim da ne postoji multiplo resizeanje na ACDSee, ispravite me ako grijesim...
E a baš bi mi dobro došao neki prog koji može u isto vrijeme i multiplo resizeat i renameat...
Znam da IrfanView ima batch processing, s kojim se radi resize (po želji). Ima opciju koja se zove "batch conversion/rename" ali nisam radio multiple-renaming još. Znam da resizing radi bez beda, dapače savršeno. A proggy je free i brz i.... i mrak je.
imam ti ja irfanwiev installaciju sa svim mogucim patchevima ako ti treba, ali meni se osobno prog nije nimalo dopao...<- IMO!!!
WB ima preslab komp za acdsee ;D Ja multiple rename radim sa total commanderom, kao i ftp i jos kojekakve gluposti...
Fak istina! A ja u svojoj ludosti pucao na kombinaciju renamea i resizea, pa eksplodirao bi mi komp kad bi to instalirao... ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
fakat, imas pravo, nisam se toga ni sjetio, moze on jaaako puno toga napravit...= Citat =:
Izvorno postao gog
OK; da obnovimo ovu temu...
Još se nisam stigo s tim pozabaviti, ali sad sam instaliro neki prog za rename, no ne vidim kako mogu napraviti ono što ja želim.
A želim sljedeće - od hrpe fotki koji u jednom folderu imaju različita imena (neke počinju sa DSPCamera_0001, neke sa PXXX, neke sa Camera_001...) bi želio da se sve one odjedom preimenuju u neko suvislo ime koje izaberem iza koje slijedi 4-eroznamenkasti broj, počevši od 0001 sa prvom fotkom u folderu. Još bolje ako ih sam program može razvrstati po vremenu kad su fotke slikane (ko što to mogu windowsi xp).
Onda, dal netko ima rješenje za moju muku? :)
EZ Photo Renamer V2.5 !!! I to je to .... imas reg.key na netu ! Jedino neznma gdje ces tu verziju nac ..... pokusaj preko DC++ a
Inace imas 2.6 ovdje : http://www.esmarttools.com/PhotoRenamer/
Hvala cook!
A koliko je težak taj prog, verzija 2.5 (MB)?
Uff nemam pojma .... sad sam na poslu tak da ti nebi znao reci ! Ova 2.6 je sitna tj 627kb .... znaci da bi starija bila i manja ! Ugl dobis je sutra ... potrazit cu i ser/crack za novu verziju . Ugl cujemo se .
Pozdrav
Ne znam kaj da velim osim LOL ;D pa ak ti treba, zar je bitno :)= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Ma naravno... al pitao sam zato jer sam mislio žicat čovjeka da mi mejla tu verziju koja se nemre nabavit a za koju postoji key, pa da ga ne opterećujem ak je velik... ;)= Citat =:
Izvorno postao gog
No to smo rješili već... ;)
Inače iz windowsa selektiraš sve slike, lupiš f2 upišeš ime000.jpg i lupiš enter, dobit ćeš nešto tipa ime000.hpg, ime000 (1).jpg, itd. onda sa total commanderom makneš razmake i zagradu i to je to :)
Ili možeš i s programom za to ;D
S programom ću. Mogu ja iz windowsa i reć fotkama da se poredaju po kronološkom slijedu, ali čim ih zapržim, one se prže prema imenu (abecedi koja se ne slaže s kronologijom u mom slučaju). Zato i hoću mogućnost da ih preimenujem tako da se redaju jedna za drugom i po imenu i po kronologiji...= Citat =:
Izvorno postao gog