nVidia driveri - problemi sa zvukom
Ok kad sam kupio komp imam na njemu drivere v2,0 :) tako da sam jučer skinuo najnovije drivere all-in-one v5,10 i posebno sam skinuo audio drivere v4,62. Prije sam isto htio napravit update sa driverima v4,24 ali u čemu je problem..
..U zvuku, ili bolje rečeno u 5.1 postavkama u driverima. Volio bi da mi netko može usporediti moje "simptome" sa njegovim (ne)simptomima.
5.1 podešavam preko wizarda u nVMixeru kao i uvijek. U driverima v2.0 je bilo puno više opcija nego u novim. Ovdje pušta zvukove po kanalima pa je jednostavnije. E sad na sve satelite pušta šum osim na centralni gdje pušta biiip. Je to normalno?
Sad druga stvar. Pošto u wizardu čujem sve kanale, znači ispravno sam podesio postavke - to bi trebalo radit kao nekad, ali ne.. U winampu nema zadnjih zvučnika (prije je bilo). U nVMixeru sam podesio da mi klonira prednje zv. na zadnje (surround settings-encode options-clone). Winamp prepozna 5.1 sustav u postavkama. Zašto neće??
Ništa, ostala mi je još jedna opcija - instalirati same-za-sebe audio drivere gore navedene (ako se ne varam, pročitao sam da sa 5.10 dolaze malo stariji audio dr. iako su i 5.10 sami za sebe stari - 2004. Očito su se pozabavili nforce4 platformom). Ukratko, ista stvar!
Sve ovo vrijedi i za drivere 4.24... A baš sam mislio da će nešto promijeniti bilo funkcionalno bilo dizajnerski, ali očito da tih 40mb nije dosta.
......help...?