dakle kako gledate na BB servis. dali netko zna kako uopće funkcionira. da neznalci BB-a nebi previše očekivali nije klasičan PDA ili Smartphone več je prvenstveno za poslovnjake.
Printable View
dakle kako gledate na BB servis. dali netko zna kako uopće funkcionira. da neznalci BB-a nebi previše očekivali nije klasičan PDA ili Smartphone več je prvenstveno za poslovnjake.
u biti bi bilo zgodno da daš neki link di je malo opisano kak sustav funkcionira i kaj se sve s njim može, pa bi onda rasprava mogla krenuti u nekom kvalitetnom smjeru...
...u biti je za poslovnjake - napredniji korisnici bi se prije "navukli" na neki smartphone...
ipak je taj sustav zamišljen za amere koji vole jednostavnost (čitaj: ako ne piše doslovno: "stisni ovo dugme!!!" - nemaju pojma što treba napraviti)...
Konkretno - isporuka mail-ova je u realnom vremenu i nema baš kašnjenja - sami uređaji imaju osnovne PIM funkcije i naravno osnovne funkcije vezane uz razgovor te SMS...
Tko je voljan odvajati cca 200 kuna mjesečno za to da dobiva mail-ove odmah - neka izvoli...
http://www.blackberry.com/products/b...ry/index.shtml
treba malo čeprkati
Meni su fora ti uređaji pogotovo onaj koji je često na spotovima(mislim da se zove side kick il tak neš) kojemu se ekran okrene za 180 i ispod je tipkovnica.
pa vjerojatno je neka firma kojoj se posao temelji na mailovima spremna. BB servis nažalost nije za individualce i ne podržava PO3. BB potegne profil korisnika iz PC-a i sinkronizira Exchange server ili Lotus Domino ili pak ako se vrti na Novelu.= Citat =:
Izvorno postao dmi
mislim da si ga malo krivo protumačio. Sustav baš nije zamišljen za Amere, već je prednost BB-a to što se večina stvari vrti na serveru i server odrađuje večinu toga i šalje ti na ekran. Recimo pošalješ nekome na mail TIFF sliku od 6MB, server će ju resizati i prikazati na BBu a prenest će se samo nekoliko KB. Isto tako je recimo sa ZIPanim dokumentima. Pošalješ nekom ZIP server če ga odzipati i servirati na ekranu.
rezultat toga je nepotrebost puno memorije u samom uređaju, manja količina prenosa podataka itd.