Pozdrav svima!
Zanima me da li je pametno kupiti prijenosnik sa ovim procesorom (buka u radu,zagrijavanje) ili je pametnije uzeti Pentium M Centrino 1.6?
Unaprijed hvala!
Printable View
Pozdrav svima!
Zanima me da li je pametno kupiti prijenosnik sa ovim procesorom (buka u radu,zagrijavanje) ili je pametnije uzeti Pentium M Centrino 1.6?
Unaprijed hvala!
ovisi što želiš od prijenosnika. buka nije problem, zagrijavanje uglavnom nije problem, ovisi o proizvođaču i tome kako ima riješeno kućište i hlađenje. razlika je u trajanju baterije, s tim procom prema dosadašnjim iskustvima s prijenosnicima između 2 sata i 2 i pol sata... centrino najčešće prelazi 3 i pol sata. brojevi su prema battery benchmarku, o tome što radiš ovisi trajanje tebi, ali odnos vrijednosti i dalje stoji. i razlika je u snazi, athlon 64 je moćniji. pitanje je s čim ćeš ti bit zadovoljan i što tebi treba.
...inače, ubuduće napiši za što i na koji način misliš koristiti uređaj oko kojeg se dvoumiš oko kupnje, lakše će ti netko dati pravi savjet.
ja navijam za Amd64. U slucaju da ti je bitno trajanje baterije, trebas svakako uzeti Centrino i pronaci konfiguraciju koja onda stvarno dugo traje. Za sve ostalo bih uzeo 64 bitni procesor. Ipak je to novija tehnologija i kad tad ce preuzeti trziste. Ali ak ti treba da pises sam neke textove i spajas se na net, slusas mp3, neces trebati ultra novu tehnologiju i lijepo mozes uzivati u nekom jeftinjaku koji je prosle godine bio glavan faca medju laptopima
Imam u laptopu 3400+ i super radi, buka je minimalna niti zagrijavanje, fakat super radi
Moze uzeti i AMD Turion pa dobije potrosnju Centrina i 64-bitne instrukcije.= Citat =:
Izvorno postao Corrupted Soul