Moze mi netko reci... ja uopste nemam telefona, obicnog, zicnog, ali imam kabel do kuce.
Dali je potrebno za MAX adsl imati i telefon, te platiti pretplatu za telefon, ili to nije bitno ?
Hvala, Cuk
Printable View
Moze mi netko reci... ja uopste nemam telefona, obicnog, zicnog, ali imam kabel do kuce.
Dali je potrebno za MAX adsl imati i telefon, te platiti pretplatu za telefon, ili to nije bitno ?
Hvala, Cuk
Pa moraš imati, jer kako se inače misliš spojit ne net? Zrakom???
@cuk - u biti tehnički bi trebalo biti moguće da te nemaju kao telefonskog pretplatnika nego da ti samo omoguće prijenos podataka putem DSL-a. no, kako je riječ o t-comu, oni će tvrdit vjerojatno suprotno, jer pretplata za telefon je po njima 'naknada za održavanje infrastrukture'. a naknada za dsl je naknada za brzinu prijenosa... najbolje nazovi 0800-9000 pa pitaj, tehnički ne bi ti trebali uvjetovat DSL telefonom, ali u praksi tko zna.
javi nam što su ti rekli na navedenom broju. probaj i iskon kontaktirat pa im objasnit situaciju, možda oni izmajmuniraju da t-com sprovede DSL bez da ti telefon nakače, oni bi možda mogli stisnut da se to napravi jer da im t-com inače ne da uvjete za rad... ne znam kako regulator gleda na to.
čuj svi pljuju po t-comu ali ljudi barem daju super plaće i sve na vrijeme,ja sam bio 4dana(trebao 5ali bio je praznik) svaki dan 6sati i dobio sam 472kn ,a na tavanu se prespoji na susjeda :-)
Tesko, da nazovem iz Slovenije taj broj. Buduci, da sumnjam, da je to besplatan broj, moze to da napravi netko od vas ?= Citat =:
Izvorno postao zappan
Inace, kako kazem, zicu imam do kuce, jer su je stavili nekoliko godina nazad. Kod nas u Sloveniji ne mozes imati ADSL bez telefona i to ne obicnog, nego ISDN.
Prvo smo imali analogni, ga platili, onda "upgrade" na ISDN, a tek onda ADSL. Ja telefona ne trebam, ali trebam ADSL...
Lokacija je Tar, Istra.
Pozdrav, Cuk
Svaki 0800 broj je besplatan broj
bravo samo kaj je 0800 9000 od t-coma!
E, pa nazovi ti nas SiOL, na 080-8765. Nece raditi, sigurno. Ako dialnes +386 080 8765 , dobices nepostojeci broj ili nesto slicno.
Kuzis ? Ne mogu ja da iz Slovenije nazovem na vase besplatne brojeve.
dečki, smirite se i držite se teme= Citat =:
Izvorno postao cuk
To se moglo bar prije. Jedan frend je imao ADSL ali telefon ne jel mu je došao veliki telefonski račun i nije ga htjeo platiti.
Tehnicki je moguce, ali ako je moguce stvariti ugovor, druga je pjesma.
Niste mi od neke koristi, pa je T-com brzi...
Postovani,
da biste zatrazili ADSL potreban Vam je telefonski prikljucak, no nije potrebno da bude ISDN, vec moze i na POTS, odnosno na analognu telefonsku liniju. Kad uvedete tel. prikljucak potrebno je provjeriti dostupnost ADSL za taj broj prikljucka, buduci da usluga jos uvijek nije svugdje dostupna.
Vise o ADSL-u mozete pronaci na mreznoj stranici http://www.tportal.hr/maxadsl/fset.html ili nas, naravno, upitati.
Srdacan pozdrav,
Postovani,
provjera dostupnosti ADSL-a vrsi se za odredjeni telefonski prikljucak, a za navedeno mjesto u cijelosti usluga bi trebala biti dostupna kroz naredna tri mjeseca. Nazalost Vam ne mozemo dati precizniji odgovor bez konkretnog broja tel. prikljucka.
Srdacan pozdrav,
T-Com
bezveze.
"ali nije potreban ISDN.."
uh koje olaksanja.pa ko to uopce ima?velikog mi nappretka sa 56k --
Evo recimo ja. Nije stvar u brzini nego u u dvije "odvojene" telefonske linije i tri broja= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
Tehnicki je limitation 8 broja, a dobiva se 2x64kbit channela ( B channel )te 1x16kbit ( D channel ) komunikacijski channel, kojim se je moglo napraviti announcement i onda call-back. Znaci, ako je netko imao kod kuce ili officeja router, ISP je obavjestio potom D channela, da ima neki promet za taj router, router je podignuo liniju te nazvao ISP.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
ISDN je super, ali je dosao 10 godina prekasno. Danas je bezveze, jer CLIP radi i na POTS-u sa 16kHz subtonom.
ma ovaj adsl je pljačka!
Kako kome. Meni je sasvim pristojna cijena. Znam da može biti i niža al šta je tu je. 300 kn 768/128 i 5 GB prometa mi je sasvim dovoljno= Citat =:
Izvorno postao nascar
300 kuna je poprilična cifra....
Dok sam bio na ISDN-u nije se spuštala ispod 500 tako da mi je ovo super povoljno= Citat =:
Izvorno postao gog
Ja sam imao oko 150-200 dok sam bio na modemu i carnetu, sada imam cca 20 kuna mjesečno :)