Vidim ovdje n forumu ste svi relativno dobro potkovani pa bi me zanimalo što kupiti?
- H1 i tele nastavak - oko 6.000 kn
- eos 300d - sa nekim jačim objektivom (veći zoom)
bitan mi je zoom!
pozdrav
Printable View
Vidim ovdje n forumu ste svi relativno dobro potkovani pa bi me zanimalo što kupiti?
- H1 i tele nastavak - oko 6.000 kn
- eos 300d - sa nekim jačim objektivom (veći zoom)
bitan mi je zoom!
pozdrav
Uff jel ti to mislis na Sony Cyber-shot H1 ? .
Lagano mjesas klase fotoaparata jer jedan je "noramlni" digitalni aparat a drugo je dslr aparat ! Razlike u kvaliteti su ogromne ... sve ovisi za sta ti treba ! Ugl ja sam za eos-a - ak ikako mozes uzmi 350 iako i 300 nije los dapace kad je crackan firmavare dosta toga mu se i popravi iako tad gubis AF servo !
Moram priznati da si me lagano zbunio s (H1 i tele nastavak) H1 ima 12x zoom a sto se tice nastavka to je konverter koji ima mnozitelj 1.4 ili 2.0 ... sve ovisi od kog kupujes .
Pozdrav
H1
http://www.dpreview.com/reviews/sony...ges/3q-001.jpg
Eos 300d
http://www.dpreview.com/reviews/Cano...ntview-001.jpg
Ja se u potpunosti slažem da su to aparati različite klase ali su također vrlo slične cijene. Naravno ako dodaš tele nastavak na H1.= Citat =:
Izvorno postao cook22
Zato pitam, što biste recimo vi odabarali.
Također, je u biti pitanje dali odabrati neki high end aparat kompaktne klase tipa H1 ili neki jeftini DSLR tipa 300D? Da li je "jeftini" DSLR stvarno bolji od skupog "normalnjaka"?
U svakom slučaju, ako je slr aparat po cijeni blizu kompaktnom uvijek bi prije uzeo slr. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog mogućnosti promjene objektiva.
Da bolji je :) .... morti bu me neko popljucko zbog ovog ali slr je slr a ostatak su noramalni fotici . Ugl ukoliko ides u kupovinu slr-a nemoj misliti da je to cjena od 5000-6000 krznenih zivotinjica jer nije slobodno na tu cigru dodas jos 4000+ krznenih zivotinjca tzv kuna :) i to za objektiv .
De malo korigirajte naslov teme zbuni pola foruma!!
Mislim da bi ipak najoptimalnije bilo uzeti Sony H1, pa onda na njega nasarafiti adapter ring, pa na njega nasarafiti tele konverter (bilo kojega faktora, 1,7 ja serijski), a onda nabaviti jos jedan ring 58/58 mm, pa na njega nasarafiti jos jedan tele konverter. Mislim takodjer, kako bi to bilo financijski vrlo isplativo, a dobio bi cca 127x "cisti" opticki zoom! Da ni ne spominjem druge moguce koristi od ovakvoga rijesenja: ponajprije, dakle, u navedenomu slucaju ipak bi bio vlasnik manje vise kompaktnoga foto aparata i mogao bi se podsmijavati svim onima sa SLR-ovima, koji tegle "one mrcine" po kilu dvije (nema veze sto za ovu kombinaciju sa konverterima treba kombi za prevesti aparat), nadalje kao prednost bi svakako naveo originalnost, jer sigurno neces naici na nikoga na cesti tko ce imati nesto slicno, i na poslijetku jos ti uvijek na zadnjem konverteru ostane navoj, pa ako u buducnosti pozelis jos malo zooma...jos jedan 58/58mm ring...pa konverter...;D
Naravno da SLR treba kupiti! Kako Cook rece, ako imas jos 1-2k kuna za dodati na cijenu H1+tele, bez razmisljanja uzimaj Canona, jer nikada od neSLR-a SLR, bez obzira na konvertere!
OK, mogućnost postoji, no dali je potrebna? Hoću reći sljedeće. Kupiš EOS300D i "dobiješ" jedan objektiv. Pitanje je dali ćeš se uopće odlučiti kupiti drugi i kada? Jer pazi ako ti stvarno treba i profesionalno se baviš fotografijom ili ajmo reci od toga živiš nećeš kupiti 300D nego nešto bolje i uopće nečeš razmišljati o ovoj temi!= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Također dali je i koliko eos300d sa standardnim objektivom bolji od H1? Naravno u nekim "normalnim" uvjetima u kojima ćemo svi mi snimati barem 90% svojih fotografija.
pozdrav
Hmm da dobro pitanje ali eto nisam imao u rukama h1 pa ti nebi znao odgovorti !
Pretpostavka da su jedan i drugi skoro pa isti u normalnim uvjetima . (ovisi sta smatras pod time) SLR je SLR a h1 to nije i nikad nece biti upravo kako ti je to i bimbi rekao !!!
Ako se odlucis za H1 neces fulat po ovome sta sam citao je sasvim ok . A sad raditi paralelu s DSLR-om to nema smisla - barem ne nekog pretjeranog .