Dakle bio sam na novačenju... Idem u mornaricu, pa ak netko zna ili ako je bio, kako je tamo?
Printable View
Dakle bio sam na novačenju... Idem u mornaricu, pa ak netko zna ili ako je bio, kako je tamo?
Tamo si 9 mjeseci. Prva 3 ne vidiš mora jer si u prašini. Iduća tri pereš potpalublje, pa more vidiš tu i tam kroz prozor, odnosno kad ti se namoče noge (jer brod, naravno pušta).
Kad se oporaviš od povraćanja (morska bolest, smrad diesel-mašina i sl.) onda iduća 3 mjeseca smiješ prat palubu. Rigaš na friškom zraku, i imaš suhe noge.
;D
Nemam ti pojma, actually. Ali morao sam isr* nešto :D
A jesi lud :D :D :D= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Svaka čast :klap::klap::klap:
bluedevil, nasmijao si me.... bravo
Devil pravi si zahjebant :thumbup:;D legendo
Vidio sam da nekaj smrdi čim je napisal 9 mjeseci, al ipak dobar :thumbup: ;D
smrdi ustajala riba...= Citat =:
Izvorno postao member
ma i 9 je dobro, kako je nekad bilo...pol života provedeš u vojsci
...dobio sam *vezu*, najvjerojatnije ću u Samobor :) ...
ma meni je bio cilj što dalje od rodbine...
Čuvaj guzu ;D
Ti si već bio u vojsci? :D= Citat =:
Izvorno postao BmwMPower
:lol:
@krompirko: to je najbolje sto si mogao dobit..
...mala prepravka - u patpalublju i nije tako frka sa morskom bolesti - za riganje su najbolji desantni čamci pri srednjoj brzini (visoki zidovi a unutra kao u stroju za pranje rublja - imaju ravno dno - daaaaa)...
Nadam se da još uvijek ne postoji mornarička pješadija - jer ono što sam imao prilike vidjeti za vrijeme JNA i vezano uz mornaričku pješadiju je strava (da ja sam bio onaj iz "veze" na vrh brda sa onom ogromnom antenom i klimatiziranom kilowat-kom te gajbom piva - miljenik cijelog voda)...
Ma to je čisto gubljenje vremena i novaca. I nama i državi. K vragu, jedna Italija, kad su uveli profesionalnu vojsku a ukinuli vojnu obvezu je imala VIŠAK u proračunu! Ono, znali su da će in se budget popravit ali su previdjeli neke detalje na koje je odlazila lova tak da iako su smanjili proračun na osnovu toga, ipak je bilo viška.
Ostaje im love, ne gnjave (jadni) narod s glupostima, a u vojsci imaju freakove koji to vole i rade s dušom. A ne ko prije, kad se 99% ekipe provlači i ne radi, jer im je to tlaka i muka, itd.
...pa nije li smisao vojske - maminim sinovima omogućiti viđenje i iz drugog kuta - da na svijetu osim griza postoji i piva te cigarete - oni sretniji otkriju i čari žiže... ;D
= Citat =:
Izvorno postao BmwMPower
iskustvo čini čovjeka ;D
...u biti to govori njegova podsvjest i trajno htjenje za nmalo nježnosti pošto su današnje žemske tako prokleto hladne... :rolleyes:
...:lol: ... ovo je dobro ;D...= Citat =:
Izvorno postao andrea
Eeee, dmi, to su ti godine... nekad nam nisu smetale tople pive i hladne pizze... danas na piva mora bit hladna, a pica topla :evil:
Baš smo se razmazili... ostarili... konjine :D
tako je!Ali na mornarici će opet osjećat iste mirise dizel motora ko i kod svojih uber-tdi golfova... ;D= Citat =:
Izvorno postao dmi
...je da to su bile godine - prije vježbe napucavanja po polikonu sa RUP 20 mažeš po dalmatinskom kamenjaru i rastjeruješ ovce te pijanom pastiru crtaš da će za pola sata ovdje ispucati pola kilotone eksploziva - poslije 15 minuta već si mrtav pijan - pastir te ponudio domaćom rakijom i sirom i obojici se živo fučka što ovce lete zrakom - konačni skor četri poginule u vatrenim okršajima...
Naravno poslije cijelodnevnog našetavanja pri povratku se još uredno sleti sa Pincom u neki jarak te dobiješ teleprinter u krilo i 5 dana odmora u stacionaru...
što me je vojska naučila - kad se puca najbolje je biti pijan te kad se voziš u konvoju nikad te ne smije voziti vozač sa brkovima...