VAŽNO!!! Stavljam na diskusiju svim članova!
[glow=blue,2,300]Mobil Forum[/glow]
Mobil forum baziran je na Yabbu (Yet another bulletin board) besplatnom forumu, koji radi na jedan priprost način i funkcionira za manje stvari, kao što je Mobil Forum.
Kako je i Zappanova želja i moja da ovo postane ogroman forum ;D, razmišljali smo da ga prebacimo na neki forum koji je malo napredniji i koji će moći otrpjeti navale korisnika.
Postoje dvije mogućnosti:
1. Preći na Yabb SE, forum koji razi s SQL bazom, koji je isto besplatan i u principu je sličan ovom, osim što je stabilniji i brži... da bismo to učinili morali bismo žrtvovati dosadašnje teme (što je u svakom slučaju bolje neko da se forum jednostavno raspadne zbog glomaznosti)
2. Preći na neki plaćeni forum, ali to za sad baš i nije neka opcija osim ako nema dobrovoljaca da doniraju... Kako se Mobilove stranice vrte na Linuxu, jedan od najboljih foruma je vBulletin, koji košta 80 dolara za godinu dana, što nje preveliki iznos, ali totalno neisplativ u sadašnjoj situaciji! Isto tako morali bismo graditi kuću od temelja!
Želio bih svih 130+ članova da se uključe u diskusiju, o tome što žele od ovog foruma, kako privući još ljudi i da li misle da možemo doseći popularnost newsa?
isto tako želio bih da Kakav Nered, Zappan, JSP, Gog i ostali Insideri, prodiskutiraju o tome što želimo i koliko? Možda bi i webmaster Mobila - Daniel mogao sudjelovati u raspravi oko SQL foruma, Avalona i sl. stvari.
otvoreni smo za sve ideje, prijedloge i sugestije, i samo želimo da se osjećate ugodno :P
moje osobno mišljenje je da treba kuću gradit pošteno od temelja, da bi mogla izdržat svaki slijedeći kat... i ja sam 100% za vBulletin, ali ne znam da li ima spremnih da investira - bannere vrtimo rado
--
The MIT - Mobil Insider Team ::)
Re: VAŽNO!!! Stavljam na diskusiju svim članova!
a zasto ne uzeti yabb se verziju? koje su njene losije karakteristike u odnosu na vbb i ubb?
nazalost,
mislim da nasa kuca nece na jos mnogo katova pa nam ni ovo nije lose za sada
a ako nas yabb 2 ubrza, a free je..... 8)
je yabb SE bi mogao biti bolje rješenje..... radi s bazom podataka, a ovaj yabb sa hrpom datoteka... pokušavao sam prebaciti sve postove odavdje na yabbSE ali skripta koja bi to trebala izvesti baš i nije raspoložena za to.. prema njihovom forumu, ima dosta ljudi koji imaju istih problema kod prelaska na yabbSE.. isto ta skripta odbija napravit kaj treba... nekima i uspije, meni cijelu jednu nedjelju nije....
e, pa sad.... ako prijeđemo na yabbSE ovaj forum može ostati kao arhiva za ove postove koji su do sada tu, ja ću prebaciti accounte i broj postova svima... to nije problem...
htio sam ostaviti link za taj yabbSE, on je već na našim stranicama, ali webmaster treba obaviti nekakvo preseljenje baze, nesto su kod web-hostera kemijali sa SQL serverom, pa dok se to ne riješi, pogledajte izvorni yabbSE: http://www.yabb.info/community/ a naš yabbSE još trebam i prevesti do kraja, dio sam preveo a za ostatak nisam imao vremena zbog ispita na faksu..... no to se brzo riješi
--
druga besplatna mogućnost je XMB.... malo ružan po defaultu s bojama... malo premračan ;D i nisam ga vidio u primjeni sa puno članova.... i ne znam kako se prevodi - u kôdu ili s vanjskom datotekom kao yabbovi.... ako je u kôdu, onda malo teže da bi na to išli.... pregled: http://www.xmbforum.com/community/forums/
kako izgleda jedan glomazni forum na XMB:
http://www.club-siemens.net/forum/
5641 topics/ 33782 posts / 9033 members