naime, frajer mi hoce stavit 2 ovala Alpinova za plocu svaki 360W s ugradnjom za 600 kn ?dali se to isplati
Printable View
naime, frajer mi hoce stavit 2 ovala Alpinova za plocu svaki 360W s ugradnjom za 600 kn ?dali se to isplati
A koji model su zvučnici?
joj neznam sad napamet, uglavnom novi jesu a model je isto cini mi se novi...
Pa onda se 600 kn sa ugradnjom isplati. Hoće ići na pojačalo ili direkt na radio?= Citat =:
Izvorno postao McLaren
kolko znam direkt na radio, radio ima nekakvo svoje malo pojacalo vec unutra
To je sitno neko pojačalce... Alpina je inače stvarno top-firma, ali imaju i oni low-end šrota.... Dam se kladit, za te pare, da imaju SPL ispod 90db, rekao bih 87 ili 88 db. Aj provjeri pa javi, baš me zanima. I kolika je sinusna snaga (pošto sumnjam da je 360W sinus)
imam pioneer ovale ''snage 360W'' sinus im je 87w
pozz
Ovako imam jedno pitanje!
Pa može li tko objasnit kako spojit 4 kanalno pojačalo sa wooferom u autu.
2 i 2, ako nema poseban izlaz za sub.
Dakle, ako imaš 2 zvučnika + sub, onda staviš po jedan zvučnik na svaki kanal, a preostala dva u bridge na pojačalo. Ako se pojačalo smije bridgat - to treba pisati u papirima.
A ako imaš 4 zvučnika + sub, onda bi najbolje bilo kupit dodatno monokanalno pojačalo za sub, no ako ne ide, onda ideš sa po 2 zvučnika na jedan kanal (recimo prednja dva na jedan kanal, zadnja dva na drugi kanal), i opet sub na bridge. Ili možeš stavit npr. prednje svaki na svoj kanal, zadnja dva na jedan kanal, i sub na jedan. Ili prednja dva na 1 kanal, zadnje svaki na svoj, sub na svoj. Ja bih stavio po 2 na kanal a sub u bridgana dva, no svakako najbolja solucija je kupit pojačalo samo za sub. To već za 350kn dobiješ neko dvokanalno koje se briga u monokanal, i dobije finu snagu.