Ljudi, jel netko una kaj o ovoj boleštini?
Navukla se na mene i danas idem kod doktora, a ne znam ni kak se lječi, ni koliko ni niš...a za 2 tjedna idem na more...samo znam da imam takve grčeve i temperaturu da je to koma...
Printable View
Ljudi, jel netko una kaj o ovoj boleštini?
Navukla se na mene i danas idem kod doktora, a ne znam ni kak se lječi, ni koliko ni niš...a za 2 tjedna idem na more...samo znam da imam takve grčeve i temperaturu da je to koma...
ne šali se sa tim...trk kod doktora, opće ne znam kak su te pustili doma
Ma joj, čuo sam da nije tak strašno, pogotovo kod nas mladih i da u većini slučajeva prođe sama od sebe (tak mi je rekla doktorica)...ma boli me qurac za boleštinu i sve samo da mogu za 2 tjedna na more...
Bolit će tebe i više od qurtza ako ćeš ju uzimati zdravo za gotovo. Nije to za zajebavati se. Tih dva tjedna radi kaj ti doktor veli inače - nema mora. A-a... http://i6.photobucket.com/albums/y22.../nebuislo1.gif
Ja sam imal mišljenje da je to neka opasnija bolest, a sad vidim po tebi da ti nije strašno uopće...
to je neko otrovanje želuca... to kad jedeš pokvarenu hranu.. npr. jaja, kobasice... ma oporavit ćeš se za dva tjedna samo budeš morao mirovat....
jeqote pa dobio si salmonelu a nisi jeo kod mene?!!!? reci mi tko mi je to konkurencija
Naravno da će se oporaviti, ali opet zavisi od osobe do osobe kako podnosi takvu bolest, odnosno trovanje. Neki završe na bolničkom lječenju, a neki pak odboluju doma.
to je bakterija, stafilokok, ako se ne varam. u najte= Citat =:
Izvorno postao kinfa
im slučajevima posljedica ostaje artritis. kod tebe ne bi trebalo biti problema, jer si mlad!
a di si ju pokupio? ako je neka javna kantina,obavijesti bolnicu da napravi test hrane
Nije bilo ručka, a otraga u frižideru se našo stari sendvič i... ;D
Ma nadam se da bu bilo OK...doktorica mi je dala neke tablete i dijetu (to mi je najgore palo - nema mesa tjedan dana!!! Fuck!!!)...kaže da bi mi trebalo proć, a ak mi ne prođe onda idem na pretrage...
u nekim slučajevima i dao mj. 2,zna ostati,probava ti se totalno s****,smršaviš itd. btw,phyto,imaš li ti tetovažu na ruci?
Nemam tetovažu...zakaj pitaš?= Citat =:
Izvorno postao smogovac
Par dana ću držati "dijetu", al čim vidim poboljšanje, onda krećem na pravu dijetu (odojak, janjetina, vinčeko i tak:-)...
Ja sam imao light verziju pred oko 7 godina (sestra je bila u bolnici zbog toga)
:retard: light verzija(?????????!!!!!) :funny:= Citat =:
Izvorno postao Dark
Kaj je to ono ko kak imaš Jogurt Light i slično? ;D= Citat =:
Izvorno postao Dark
Da ;D
Nije bilo ništa ozbiljno, samo sam morao ležati ;D ;D ;D
u bilo kojoj varijanti, salmonelu se treba odležat!= Citat =:
Izvorno postao Dark
hm... a di je whiteboy u ovoj temi? :)
pa kaj misliš da ak ima trula jaja da on ima Salmonelu. Netreba bit tako.
kako si ga samo .... :fried:
:lol: mislio sam u ulozi doktora :lol:
LOL šta se sve ima za pročitati u ovoj temi... ;D ;D
Prvo, bakterija nije stafilokok, nego salmonela, odakle i ime bolesti - Salmoneloze. Ima više vrsta salmonela, (S. Paratyphi, S Choleraesuis, S. Typhi...) da vas sad ne zamaram..
Mogu uzrokovati nekoliko sindroma, a najčešći je akutni gastroenteritis (povraćanje, proljevi, temp, boli u trbuhu). Obično temp pada za 3,4 dana i stanje se normalizira, iako zna potrajati i duže i imati komplikacije, od salmonelne vrućice (prodor bakterija u limfu i krv - paratyphus abdominalis) do sepse u najtežim slučajevima.
Ako se radi o soju S. Typhi, može doći i do razvitka trbušnog tifusa, što je vrlo rijetko ali je izuzetno teško stanje koje zahtjeva bolničko liječenje i nakon izlječenja može ostaviti doživotno kliconoštvo - što znači da čovjek postaje rezervoar zaraze. Ovo sigurno nemaš PS.
PS najvjerojatnije imaš salmonelozu s kliničkom slikom akutnog gastroenteritisa, što se u pravilu liječi simptomatski, nadoknadom tekućine koju, jelte, gubiš (znaš i sam kako). Eventualno nadoknada elektrolita i kontrola acidobaznog statusa. Nisu potrebni niti antibiotici (ali obično se daju ne bi li se spriječile komplikacije). Nemaš brige. Samo slušaj što ti doktor kaže.
:) može pit colu tam ima elektrolita-kaj ne dr? :drink:
Hvala ljudi, danas sam ko nov...doktorica mi je dala dijetu, ali čim sam vidio kaj samo mogu jesti, odmah me prošlo ;D ;D ;D
:thumbup: baš mi je drago :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt