Nije mi jasno zašto benzin i nafta stalno poskupljuju? mislim pa kud to sve ide? kad sam kupila auto, 2002. 250 kn mi je bilo dosta za puni rezervar, a sad mi treba 340 kn da ga napunim. stvarno sam ljuta. gadovi. :retard:
Printable View
Nije mi jasno zašto benzin i nafta stalno poskupljuju? mislim pa kud to sve ide? kad sam kupila auto, 2002. 250 kn mi je bilo dosta za puni rezervar, a sad mi treba 340 kn da ga napunim. stvarno sam ljuta. gadovi. :retard:
Sjećam se i ja kad sam s 80kn mogao vozit do faksa i natrag cijeli tjedan. I to stojku koja je gutal svojih 10-12 po gradu bez beda. Pa od Sopota do Svetog Duha i natrag svaki dan. I u subotu do Jaruna, pa nekam van, pa doma. Velim, sve skup 80kn. Danas s 80kn dobiješ niš, pas kosti :-/
ma uvijek kažem sama sebi bit će bolje, bolja vremena, a kad ono sve gore i gore....kfs..
Ma neće bit bolje... Evo ja već neko vrijeme kemijam tih nekih 10k kuna da si plina stavim...
povećavaju se zato jer svjetska cijena takodjer raste pa ako oni povećaju cijenu moraju i naši! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ovo zadnje povečanje je zbog otplate kredita za izgradnju autoceste. Tako da sad ne samo da država vraća kredit nego i mi svakim točenjem benzina
...plus cestarina + crkvena desetina + porezi + dadžbine + nameti + razno...
tad si imao auto koji nije popio 80 kuna na paljenje i vožnju do prvog semafora! ;D :bunny:= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Za sve su krivi Ameri. http://i6.photobucket.com/albums/y22...i/violence.gif
:nono: Nene, Zapp ;D nije tako! Sad je toplo vrijeme, sad jedva da 17 trošim. Po gradu.
BTW, upravo sam proguglao i saznao da je ugradnja plina 5-6k kuna. Pale cijene :)
Kako će mi uletit plinjara unutra, to nebu normalno ;D
A šta vi očekujete? Cijena barela nafte je jedna od najviših ikad i INA se dijelom privatizirala. Možda se za koju godinu u potpunosti privatizira,pa ćemo bit sretni da budu ovakve cijene.
Nek se ne zajebavaju. Tek sam kupio auto! http://i6.photobucket.com/albums/y223/frishki/comp.gif
Kolko troši kia?
vidjet ću andrea što se za tebe može učiniti....popust nekakav ziher;)
covjece duroditel 7.14... tolko nije bio otkam pamtim za sebe.-
cijene nafte oduvijek imaju stalnu tendenciju rasta, tako će biti i dalje. Si ratovi nakon 50.g. prošlog stoljeća su po mnogim stručnjacima bili upravo zbog nafte. Navodno i onaj u Bosni, jer je kod Zenice nađen jedan od najvećih podzemnih bazena nafte u Europi. Čitao sam neke stvari o toj manipulaciji naftnih magnata, navodno da je ovaj hibridni pogon godinama bio prešućivan jer su coltali da se o njemu šuti.
A što se INE tiče, ona če bit prodana, samo je pitanje vremena. Ali recimo SLovenija je nakon dizanja cijena nafte na svijetkom tržištu poduzela mjere i kod njih je i dalje gorivo znatno jeftinije. Naime, država se odrekla nekih marži na gorivu i sve fino šljaka. Dok kod nas samo uzimaju što više mogu
Kod mene gorivo i nije tako skupo... Litra benzina je 4.30 Kuna ... 50 litara rezervar za 215 kuna i bude cijeli tjedan...
A cijena lož ulja jel i ona viša?
he ak imaš dizela onda loža ,ha a kaj buš drugo a ak imaš benzina onda moraš nabavljati po nabavnoj cijeni malo lošije kvalitete......a daj pa meni je 80kuna za 300-400km
= harač! .............= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Pa, točno ti ne znam reći, ali sa prvim rezervoarom u koji stane 35 l, prešao sam nekih 450 km, s obzirom da mi je ostalo još nekoliko litara te da sam pola rezervoara "spalio" sa kreni, stani, ugasi, upali vožnjom.= Citat =:
Izvorno postao niten
...kod mene je rezervoar stalno pun, cca. 70 l kapaciteta, tako da kad položim, neću se toliko morat brinut dal imam goriva... inače, imam Audi 80, 1600 ccm, benzinac...
Ja imam Corsu 1.3 CDTI...inače sam plaćao pun rezervar kojih 200-230kn...danas sam bio na benzinskoj i potrošio sam 270kn, a rezervar mi nije niti bio skroz prazan...
jel ti shvacas da ti cijelo vrijeme sa sobom nosis bombu, nedo bog da ti se auto zapali, kad 70l goriva plane.....= Citat =:
Izvorno postao Eminem
+sto ti auto vise trosi jer imas tezine koda stalno whiteboya furas sa sobom...
...ma to me ne brine, ak plane - plane...
...a za "wb-a" - pa ne izgleda mi toliki na slikama :D ...