dali se na siemens sl65 može ugraditi bljeskalica??
i ako može gdje
Printable View
dali se na siemens sl65 može ugraditi bljeskalica??
i ako može gdje
Vjerujem da se može koristiti bljeskalica od S65. A ako misliš ugraditi u sami mobitel, ne vjerujem da je moguće.
jel moguce? sigurno da je samo je pitanje koliko je jednostavno, funkcionalno i isplativo.
kako je rekao sljaka, mozes staviti onu tzv clip on, ali da sad razvaljujes kuciste za ugradnju... Neznam koliko bi se to isplatilo...
Ugradnja u kućište teško može doći u obzir zbog specifičnih tehničkih zahtjeva bljeskalice. Neke stvari je u vlastitom aranžmanu skoro nemoguće riješiti.
pa neka vulgaris bljeskalica od bijele diode bi se dala direktno spojiti na bateriju, bez povezanosti sa softwareom, samo preko tipkala. naravno ovako nesto imati bi bila smijurija
a funkcioniralo bi jednom u deset slučajeva. trebaš pogodit okidanje kamere i bljeskalice..uglavnom, neizvedivo= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
bljeskalice u danasnjim mobitelima nisu bljeskalice nego diode koje ne bljesnu nego gore krace vrijeme
Točno, ali opet moraš naći načina da ju na vrijeme uključiš i isto tako da se poslije sama isključi. Osim drastičnih promjena u softveru, drugi način je ugradnja dodatne elektronike koja opet zahtijeva prostor. Uz sve to i dodatne diode i pripadajuću upravljačku elektroniku treba adekvatno izolirat od ostatka mobitela. Treba obratiti pažnju i na VF dio telefona gdje žica u krivom položaju može doslovce poremetiti rad telefona.= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
Kako vidiš ta ugradnja ne može se svesti na to da izbušiš rupu u kućištu, uguraš u nju diodu i spojiš ju na bateriju.
ja sam mislio da bljeskalicu ugradim odmah do kamere!
naći to nije izvedivo???
izvedivo, stavi he-led i neku mikrosklopku. upali, okini i ugasi.
tražio sam he-ledice u chipoteki al nemaju :(
mozes kupiti led svjetiljku, nutra imas 3-4 komada pa ju rasturi
ak imas mjesta unutar kučišta možeš probušiti i ugraditi nutra, uglavnom bar na cxu je šuplji prostor iza antene. trebaš samo mirnu ruku :p
Da li si sam to napravio?= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Ako jesi, podijeli s nama svoja iskustva. Ako nisi, prije nego napraviš razmisli o tome da svaka, baš apsolutno svaka, stvar u blizini antene mijenja njezine karakteristike. Te su promjene izraženije ako se radi o metalnom predmetu. Teoretski gledano iste su ti šanse da to napraviš i sve bude u redu kao i da zbog promjene rezonantne fekvencije antene ne možeš više primati signal.
Simulacija koja bi mogla dati potpun odgovor na takvo pitanje previše je složena da bi to netko radio iz čistog zadovoljstva. Ostaje samo metoda pokušaja i pogrešaka. S obzirom na mogući rizik ja osobno to ne bi radio.
Moguće je,evo primjera za S65.Za prijevod koristite Google-ov translator.
Sve to lijepo izgleda ali obrati pažnju na post u kojem piše: "I am not responsible for damage"= Citat =:
Izvorno postao Siemens
U cijeloj toj temi ne vidim da je još netko napravio isto i da mu stvar radi. Još jednom, osobno to ne bi radio i ne bi nikome savjetovao da to pokuša, ali na kraju krajeva svatko je vlasnik svog mobitela....
a evo, moj mob je poderan uzduž i poprijeko pa mi je sve jedno....i na kraju ipak radi LOL
evo postupka: http://v3rt1go.t35.com
sad još da mogu naći he-led diodu.....zgleda da ju bum moral skopati iz ručne svijetiljke 8o)=)
al ak neko nađe di je ima za kupiti nek mi javi...
Ja sam samo dao primjer da je to izvedivo,a hoće li to netko pokušavat izvest njegova stvar.Ja također to ne bi radio na svom mobu. :comp:
super, samo nisi rekao jel vatas signal i dalje bez problema?= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
vata, vata.
ne kužim se u te rezonancije bla bla, meni je ta antena samo komad špleha, ali sve radi :thumbup:
kaj si sam to slago ili si nekom odnio
jel ja baš nebi volio prčkati da još neš ne zeznem!
u svakom slucaju dobro je znati da se nesto moze i sloziti. MOrati cu si nabaviti jednu x65-icu pa da se malo igram...
uvjek postoji rizik, lol. sl65 je duplo manji pa sumnjam da nutra ima mjesta za takve stvari, a i vjerovatno je kompliciraniji za rastavljanje od ove moje kutije. probaj prvo slikati sa diodom izvan moba, pa vidi dal se isplati....
Kad malo razmislim bilo bi možda jednostavnije nabaviti konektor od handsfreea i u njega ugraditi diode. Na taj način ne bi trebalo otvarati kućište, niti je potreban prekidač za uključivanje. Uz malo truda dalo bi se to izvesti da lijepo izgleda. S obzirom da sam nabavil si CXV70, kad ga otključam i dodam koji patch pokušat ću napravit dodatnu bljeskalicu.
da ali ja se ne kužim baš u te stvari pa bi otišao
kod nekoga da mi to napravi :dunno: :dunno: :dunno:
Odlicna ideja. Bilo bi to stvarno super kad bi se moglo sloziti...= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Ma, mislim da se to može složit. Pitanje je samo kako će to estetski izgledat. Ne radim do ponedjeljka, pa ću vidjet drugi tjedan. Doma nemam uvjete za takve eksperimente.