molim vas za pomoć,mom prijatelju se komp pali sam odsebe!on ga lijepo ugasi na "turn off" i sve je ok,ali nakon nekog vremena mu se komp upali sam odsebe!aj molim vas pomozite,ni ja neznam rješit taj problem pa tražim pomoć!:thumbup::comp:
Printable View
molim vas za pomoć,mom prijatelju se komp pali sam odsebe!on ga lijepo ugasi na "turn off" i sve je ok,ali nakon nekog vremena mu se komp upali sam odsebe!aj molim vas pomozite,ni ja neznam rješit taj problem pa tražim pomoć!:thumbup::comp:
koju ploču ima?= Citat =:
Izvorno postao sibir
jel ima igdje uključenu opciju da mu se komp može palit na zahtjev nekog uređaja, recimo mrežne kartice? pogledaj Power Managment u BIOSu
Jel se pali ako zazvoni telefon?...to treba isključit u biosu
Nije do hardwarea 100% neka provjeri kablove i tako to,moguće je da je to kratki spoj negdje pa se sam upali
preteko mi IggXy? mi u školi imamo neki komp(ak se to tak može nazvat) i kad stisneš razmak on se sam upali.. da nešto slično nije i sa njegovim kompom?
DA to se sve da sredit u biosima-meni se komp pali kad 3 puta stisnep tipku "Q",a prije mi se palio na lijevi klik misa.............samos to trebaju biti PS/2
svi ATX i ATX2 kompjuteri imaju mogućnost paljenja preko tipkovnice...= Citat =:
Izvorno postao IvLajec
nema tu igre kratkog spoja, jer recimo, čisto informacije radi, da bi se ATX napajanje uključilo potrebno je kratko spojiti pin13 i pin 14 na konektoru, a šanse da se to dogodi u 24 pinskom kablu su male. k tome, to bi se onda stalno događalo, a ne povremeno, znači krivac je neka postavka
Eto može se dogoditi i kratki spoj...jer znam da sam svoj prošli komp mogao upaliti ako brzo vadim i vračm konektor od zvučnika...jer je u kompu sve pod naponom ali ne tako jakim da ga skoro i ne osjetimo
postoji i program koji može palit u namješteno vrijeme komp... da nema tak nešto instalirano a da ni ne zna?
AFAIK, to nemre niti jedan program. No može se u biosu podesiti, isto kao što se može pdoesiti wake on lan ili on mdoem ring, ili neka tipka (kombinacija tipaka) na tipkovnici ili pomak/klik mišem...
ma ne čovjek ništa nedira niti ima nešto uključeno kao npr telefon blizu kompa!sutra ču ga još priupitat na pitanja gore što ste postavili pa ču vam javit da pobliže znate o čemu se radi!čovjek me nazove sav zbunjen i kaže da je ugasio komp i kad se vrati on je upaljen!i tako nekih 7 dana več!
Onda mu je vjerojatno uključeno dizanje kompa u određeno vrijeme, neke pregelda sve opcije u BIOS-u...
rekao sam mu da makne žicu iz kompa pa čekam rezultate!za sada se nejavlja izgleda da je upalilo!
To se meni isto dogadalo!!!
Kada izgasis komp na silu onda se on
poslje nekog vremena sam pali.