Ovako...pročitao sam u Jutarnjem od jučer ili prekjučer (ne znam sad), da su izmislili da mobitel možeš pretvoriti u alkotester...jel zna netko nekaj više o tome?
Na brzinu sam preletio članak, tak da ne znam točno o čemu je riječ...
Printable View
Ovako...pročitao sam u Jutarnjem od jučer ili prekjučer (ne znam sad), da su izmislili da mobitel možeš pretvoriti u alkotester...jel zna netko nekaj više o tome?
Na brzinu sam preletio članak, tak da ne znam točno o čemu je riječ...
Nisam čitao, ali postoji Java aplikacija koja može poslužiti kao alkotester, upisuješ kad si što popio, koliko imaš kila i kojeg si spola, a ona ti kontaktno prikazuje koliko imaš promila u sebi. Stvar radi poprilično precizno u usporedbi sa policijskim dregerom, a to znam iz prve ruke jer smo tomo, whiteboy i ja to i testirali... ;D stariji čitatelji Mobila se zasigurno sjećaju tog članka, kao i Šljaka koji nas je posjetio dok smo se "mučili" te se pridružio kao 4. ispitanik ;D
Da,znam za tu aplikaciju
To smo ja i frend imali na mobobvima
i imali smo u biljeskama napisane informacije o tezini,pa su ljudi koji su vani s nama pratili sto smo pili i to nam izracunaval,pa smo onda odlucili kako cemo doma :D
da, ali to opet može svaki mob koji ima javu...
vjerovatno će izaći mobitel koji ima neki oslabljeni Drager u sebi, pa će i hardverski podržavat testiranje, uz jasno veće tolerancije
To ima na netu ovdje :
http://www.vidiauto.com/alcotest/
A na mobu je nekima bolje da to nemaju...
Za razliku od neta, mob staviš u džep. ;)= Citat =:
Izvorno postao member
Sjećam se, kako da ne, iako imam nekih crnih rupa u sjećanju ;D.= Citat =:
Izvorno postao gog
@gog BTW kaj se nije tamo motal neki tip sa fotoaparatom? jel moguće dobit te slike?
Pijanice jedne :D
to da imam na mobu što je PhytoSculpt spomenuo pa svake subote bi se natjecao sa ekipom ko ima više promila!imao sam i ja taj program na M55 ali dosta puta nisam znao koliko sam popio!;D
Dosta precizno s obzirom da je to java aplikacija, ali koliko sam vidio, neka odstupanja su velika npr. maksimalno je kod ispitanika br. 2 (pretpostavljam da je to wb) kod jednog od mjerenja sa telefonom rezultat bio 0,505, a alkometrom 1,18. Ostali rezultati su relativno dobri.= Citat =:
Izvorno postao gog
btw. Radi se o mobilu 48 :beer:
http://www.omikron-ps.com/hr/index.php
Link od proizvođača softvera za alkotest, možete skiniti demo trial verziju
Ovi iz Omikrona dosta toga predstavljaju kao svoj proizvod iako se radi samo o prevođenja strane aplikacije na hrvatski. Moguće je naći free verziju iako ne na hrvatskom.
@Dark ta razlika je vjerojatno zbog toga jer je ispitanik br.2 puhao u Dreger odmah po ispijanju. Nije čekao 15 min.
a ne, čekali smo 15 min i sve je bilo lege artis... jedino kaj aplikacija ne pozna pelinkovac (pozna jeger pa smo njegove vrijednosti koristili) a redakcija si je samo to mogla priuštiti... ;D
hmmm... pravi drager, baždaren od hrv. zavoda za norme i mjeriteljstvo (a mora biti da bi se rezultat priznao) košta oko 11000 kuna.= Citat =:
Izvorno postao Inovator
ja to imam na kompu , pod alkotest.jar i jad , pogledacu dal valja...
Gruntovčan is back :D ajmo mu svi pusu poslat ;D
to je korisna aplikacije,ako vozis,ja ne vozim,pa mi netreba ;D
samo za pijance ali ako si pijan kako upišeš
Gruntovčan, daj to onda stavi na gmail,ak radi.