Dali je moguće podesiti mobitel kao GPS uređaj???
Printable View
Dali je moguće podesiti mobitel kao GPS uređaj???
kako koji!
moraš imat bluetooth GPS receiver koji baš nije jeftin i mob koji podržava bluetooth i na koji se mogu instalirat aplikacije za GPS navigaciju.
a i mora ti mob podražavat memorijske kartice ili imati puno memorije jer karte za GPS zauzimaju dosta memorije.
radije kupi neki mob koji sve to ima već instalirano na sebi kao što su neke motorole ili neki PDA kao što je yakumo gps pda (kod ve-mila).
oni imaju ugrađene gps prijemnike i dobiješ aplikaciju i karte.
ako baš želiš sve to kupovat posebno najbolje bi ti bilo imat neki mob sa symbianom (6630, 6680, p800, p900, p910i...), onda neki gps prijemnik koji ti košta oko 1000-2000 kn i software i karte ti koštaju oko 1000 kn.
Ne znaš kaj je jeftinije od svega toga:-))
obićne telefone nije moguće podesiti kao GPS. ima sada novijih 3G uređaja koji podržavaju AGPS
kako nije moguće???= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
na p900 se može instalirati program koji se zove PowerNavigator i on radi s BlueTooth GPS prijemnikom koji prima podatke sa satelita i šalje ih u mob!
naravno na mobu moraju biti instalirane karte za zemlju u kojoj se nalaziš.
jedini problem je što je GPS receiver skup ko sam vrag a ni karte nisu jeftine baš. :-/
dobro i onda je po tome telefon podešen kao GPS ili je GPS dio HW-a za sebe. Imao sam takav BT GPS o kojem pricas na nokiji i na SE ali opet to nije telefon nego telefon dobiva podatke iz GPS-a isto kao što notebook nije GPS nego se može povezati s GPSom.
postoje novi telefoni s GPS recieverom to je u Japanu stara stvar.
evo ti jedan s kojim sam se igrao prije više od dvije godine
http://web.vip.hr/marko.r.vip/JAPAN/Gps_2.jpg
ma ne! mob je mob,a GPS prijemnik je uređaj za sebe koji se povezuje s tim mobom, a mob ima na sebi instalirane programe i karte. Npr. ja imam p900 i na njega instaliram program i karte i nabavim taj GPS prijemnik koji se na p900 spoji preko bluetootha. dakle prijemnik prima podatke sa satelita i šalje ih na mob na kojem ih program namjenjen GPS navigaciji obrađuje. taj GPS prijemnik je mali uređaj veličine pola moba i on je osnova svega. znači mobitel sam ne funkcionira bez prijemnika.
ne , ja imam motorolu a925 koja ima ugradeni GPS prijamnik
mislim da je najjeftinije i naj sigurnije riješanje kupiti pda ja preporučam yakumo moj ga prijatelj ima i stvarno je dobar
motorolu a925 koja ima ugradeni GPS prijamnik,i malo prosnifaj po webu za java aplikaciju...i kolko sam do sad videl ekipa ju masovno hvali da radi ko curica, iako su imali malo problema sa osposobljavanjem...al radi...i nije AGPS vec je GPS kao npr. e1000...makar sam i cito nes da bi se po kopanju fleksa moba mogle ocitat vrjednosti kordinata i sa e1000 sam kaj je antena jako slaba pa mu neki puta treba i po 2 sata da odredi lokaciju...no siguran odabir je A925 ma uostalom pogledaj link...
http://www.3g.co.uk/3GForum/showthread.php?t=17093