-
Pitanja oko t68ice
Pozdrav
Nakon kvara na mom siemensu s35 :( spremam se kupiti novi mobitel. Oko mi je zapelo za elektomagicovu ponudu ericsson t68(pgrejdan) za 1900 kuna, pa bi trebao odgovore na neka pitanja:
1. Da li je upgrejdani ericsson t68 u bilo kojem pogledu zakinut u odnosu na SE t68i ?
2. Da li je t68 sklon kvarovima i koliko je otporan na udarce i padove?
3. Ima li ikakvih naznaka da ce t68 dobiti podrsku za javu u jednoj od buducih nadogradnji?
-
1. Nije u nicemu zakinut
2.otporan je kao i svaki mob. zavisi odakle padne ;D
3. ja ne vjerujem da ce dobit javu
-
1. Nije zakinut, dapace softvare je R6A, sto znaci da imas idigitalne efekte ako kupis CommuniCam MCA-25. Ja imam T68i i verzije softwarea su se i za njega mjenjale pa sam ga upgradeao na R6A.
2. Znao mi se je zamrznut sa R2A softom (stvarno rijetko, s ovim novim softwareom mi se jos nikad nista nije desilo). Na udarce i padove je otporan, cak se niti ne ogrebe ak slucajno padne (iako ja svog zaista cuvam, mazim i pazim pa mi je do sada pao valjda 2 puta.. ili samo jednom). No djeluje cvrsto i kompaktno, nista se ne klima i ne skripi plastika. Display je malo uvucen pa se niti on ne zagrebe lako. Jedino se kroz duze vrijeme koristenje i nosenja po djepovima ispod displaya zavuce prasina kroz otvor za joystick, ali to ti u servisu pociste za 2 minute besplatno (dok traje garancija, nakon toga je svako otvaranje moba ili bilo kakav rad na njemu u trajanju od sat vremena (npr. upgrade) vrijedan 122 kune).
3. Pogledaj ovdje: http://www.esato.com/news/article.php?id=28
Inace meni je telefon Super. Ma sve ima osim jave koju mozda dobije u sljedecim upgrade verzijama i polifonije (koju tesko da ce dobiti jer su za to potrebne hardware promjene).
Ali 3-band, bluetooth, IRDA, MMS, EMS, boja, wap, GPRS, kalendar, E-mail, Chat, slike, teme, composer, 510 brojeva, 50 na glasovnom biranju, glasovne funkcije, recorder (do 30 min), long sms, brzo pisanje sms-a uz pomoc tipke sa srane, 8 igara, mamorija kodova, stoperica, timer, kalkulator, bilješke, baterija dug traje (3-4 dana, ovisno o koristenju), dizajn (doduse T68i ima meni ljepsi dizajn, ali to je stvar ukusa)...
Jesam li te negovorio? :)
-
Kako me player samo prestigo! Dok sam ja pisao (prvi) reply on je vec svoj postavio. Zivjeli!
-
Hvala na brzim odgovorima :D
Sto se tice dizajna i meni t68i malo bolje izgleda, ali nisam spreman zbog toga izdvojiti 1800 kn vise...
Jedino nisam siguran koju boju da uzmem(nisam bas ljubitelj zute/zlatne, a u sivoj kombinaciji mi boja gornjeg dijela izgleda... cudno)
Nadam se jos samo da cu uspjeti ovaj tjedan skupiti lovu i da ce ih biti na lageru
edit: jos jedno pitanjce:
da li se screensaveri vrte umjesto sata ili...?
-
Screensaver se vrti prije nego se sat ukljuci i vrti se minutu nakon cega ide sat. Screensaver mozes i iskljuciti i tako stedjeti bateriju jer svjetlo ekrana se pali kad se ss ukljuci. Sat se ne moze iskljuciti i on se pali uvijek.
-
nema veze kaj je plejer prvi postao riplaj...zato kaj je tvoj bolji!stvarno si si dao truda.:D
-
Kupio sam ga! :D
Zakon mob., jedina sitnica koja mi smeta je sto mi tipka sa strane malo 'plese', ali mislim da cu to prezivjeti.
Jel me moze netko uputiti do wap postavki za VIPme za t68icu?
-
Odi na http://www.vip.hr/sp/d_show?type=vipwapAutoconfig i tamo samo upisi tip mobitela i svoj broj i poslat ce ti se automatska konfiguracija. Kad dobis poruku: New settings recived. Install now? samo stisni Yes i to je to, surfaj. Tamo si isto mozes poslati konfiguracijsku poruku za MMS.
Isto mozes napraviti i sa sluzbenih sonyericsson stranica.
Ili jos jednostavnije, nazovi vip, reci im koji imas telefon i broj i oni ce ti poslat instalacijsku poruku.
-
ISPRAVKA+UPOZORENJE!
Sa službenih SE stranica postavke koje ti pošalju su nepotpune(provjereno)
A pozivom službi za korisnike VIP-a da ti pošalju postavke za MMS ništa nećeš postići(već sam 2 puta zvao i još mi nije sitglo,ali sam zato sam podesio-pa sam 100% šur)
-
ja imam najstariju verziju softvera R1 i zamrzne mi se svaki 2 dan. a često mi se i događa da slova i brojke izgledaju ko da piše na kineskom... nije mi nikad pao!!! (jednom sam ga bacio namjerno)hehe
a ova tipka sa strane se isto sjebala več...
inače meni je t68 ljepši od SE-a. baš je.
-
Ja sam svoje wap postavke primio od službenih SE stranica i sve šljaka. MMS sam isto zvao u VIP i rekli su da su poslali al mi nije stizalo ništa pa sam si ih sam poslao s njihovih stranica i sve je također šljakalo.
Sa starim softom (prije upgradea koji ti pobriše sve MMS i wap postavke) sam za obje stvari nazvao VIP i super je prošlo. A tad je MMS još bio na samom početku (početak ljeta).
Probaj jedno, pa ako ne upali idi na drugo.
Jedino si nikako ne mogu srediti e-mail klijenta. Sve sam pokušao i to sa sva tri ISP-a koja koristim! Nikak da se zakači na server.
-
E da, na VIPovim stranicama imas i postavke za ručno ukucavanje u mob. ak ti se da ili ostalo ne šljaka.
-
ako neko zna il ima sliku ili neki link karte da vidim di se nalazi planinska ulica >elektromagicov servis
-
http://navigator.vip.hr pa upišeš ulicu i on ti u par levela nacrta kartu
-